Värmehandskar bäst i test 2022 – hitta de bästa värmehandskarna

 
1. Hestra 2. Black Diamond Solano 3. Hestra Gloven
Hestra Power Heater Mitt bästa värmehandskar Black Diamond Solano Heated Glove Pinewood Värmehandske
Se priset här Se priset här Se priset här

Oavsett väder är det alltid roligt att komma ut på jakt tillsammans med vänner. Vi får frisk luft och en möjlighet att komma nära naturen på ett helt annat sätt, men det går såklart inte att sticka under stol med att vissa säsonger är lite jobbigare än andra. Hösten och vintern är till exempel mycket regnigare och kyligare än vad sommaren är, något som alla som bor i Norden får uppleva.

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Ja, det är ju så man säger och visst ligger det något i detta. Även om det kan kännas mer besvärligt att jaga på vintern så behöver det inte bli så komplicerat som man kanske kan tro. Det som är viktigt är att se till så att man har bra och varma kläder på sig, något som kan lösas med en värmeväst, eller varför inte ett par bekväma värmehandskar?

Utbudet av värmehandskar som lämpar sig utmärkt för jakt är stort. Designerna är många och funktionerna fler. Det är inte ovanligt att de nyare modellerna är tillverkade i moderna material och med unika tekniker. Genom att använda sig av dessa kan man säkerställa att händerna är både torra och varma, även under de allra hårdaste vinterdagar.

Att hitta ett par riktigt bra värmehandskar är i sig inte svårt, men ju större utbudet är, desto knepigare kan det vara att välja rätt. Du har säkerligen själv upplevt detta när du står på restaurang och menyn är meterlång. Ju fler rätter som det finns att välja mellan, desto större beslutsångest kommer du att ha.

Till vår bäst i test för värmehandskar har vi sett till att göra en ordentlig scanning av hela marknaden. Vi har sedan valt ut några av de bästa värmehandskar av hög kvalitet och i olika prisklasser, för att denna värmehandskar bäst i test ska kunna rikta sig till så många olika plånböcker som möjligt. Även om modellerna i de listade produkterna kan skilja sig åt så är målet med alla handskar detsamma – att hålla dina händer och fingrar varma under tuffa förhållanden. Här nedan kan du läsa om fyra stycken olika värmehandskar från olika tillverkare. Innan du väljer ett par handskar så rekommenderar vi att du även läser igenom vår sektion med frågor och svar om produkten, så väl som vår smidiga köpguide. I köpguiden kan du hitta massor med information som kommer att göra valet mycket enklare och du blir mer nöjd med dina handskar.

Topp 4 bästa värmehandskar 2022

1. Hestra Power Heater Mitt

Hestra Power Heater Mitt bästa värmehandskarPower Heater Mitt är en värmande skidhandske från den populära och uppskattade tillverkaren Hestra – och en av de bästa värmehandskarna på marknaderna. Modellen är designad som en skidhandske och är utrustad med värmande slingor i hela vanten. Det här är ett perfekt alternativ för den som lätt fryser om händerna, men som ändå gärna spenderar timmar ute i snön eller i hård kyla. Är värmehandsken optimal för jakt, antagligen inte. Åtminstone inte om du inte vill behöva ta av dig handsken varje gång du ska hantera ditt krutvapen. Den är dock högkvalitativ och kommer med så många egenskaper att vi inte kan låta vår värmehandskar bäst i test vara utan den.

För att få hamna i vårt värmehandskar bäst i test så krävs det att en värmevante eller värmehandske verkligen lever upp till förväntningarna. Från Hestra får du en värmehandske i en snygg design och där du själv kan välja att reglera värmen efter behag. Värmereglaget kan justeras i tre olika steg. På så sätt kan du skruva upp så väl som skruva ner värmen när du önskar.

fördelar

 • Förstärkning på insidan av getskinn
 • Slitstarkt getskinn på handens insida
 • Integrerade värmeslingor
 • Smidig batterificka och vattentäta dragkedjor
 • USB-laddare

OBS! Elektroniska komponenter i handsken kan störa viktig lavinutrustning

Se priset här

2. Black Diamond Solano Heated Glove

Black Diamond Solano Heated Glove

Black Diamond är ytterligare en leverantör av utmärkta jakprodukter och utrustning för alla typer av friluftstillfällen. Deras Solano Heated Glove passar ypperligt för den som är i behov av ett par riktigt värmande värmehandskar och modellen passar lika bra för män som för kvinnor. Något som gör att vi tyckte att dessa handskar stack ut lite extra, och därför förtjänade en plats i vår bäst i test, var hur låga temperaturer som handskarna klarar av. Värmehandskarna från Black Diamond kommer nämligen att hålla dina händer och fingrar supervarma, även om luften runtomkring dig ligger på -29 grader.

Både över- och undersida av dessa snygga handskar är försedda med en PrimaLoft Gold-isolering. Utöver detta så har du det uppladdningsbara och batteridrivna värmesystemet som finns inkluderat i värmehandsken. Värmesystemet kommer inte bara att värma din hand och dina fingrar, utan här har man valt att även låta det löpa över handleden. Det i sin tur gör det lättare för din kropp att få upp värmen på egen hand.

fördelar

 • Kontrollera hela värmesystemet med endast en knapp
 • Utsida tillverkat i mjukt och högkvalitativt getläder
 • Tre olika nivåer av justerbar värme
 • Grip Control – handflata
 • Handskarna är vattentäta och dragkedjorna vattentäta
 • Vikt på 462 gram (batterier inkluderat)

Se priset här

3. Hestra Power Heater Gloven

Hestra Power Heater GlovenPower Heater Gloven från Hestra är ett tveklöst bättre alternativ än deras tumvante när du vill använda dina värmehandskar i samband med jakt. Här får du en handske som inte bara håller en hög temperatur när det kommer till värme, utan även har en hög smidighet och är väldigt enkel att bära. Den lite längre modellen av skidhandske ser till att även dina handleder håller sig värma. Beroende på vilket väder det är utanför fönstret och vilken temperatur som termometern visar kan du själv välja hur varma du vill att handskarna ska vara. Använd den enkla knappen och höj eller sänk värmen efter behag.

När du ska använda dig av värmehandskar i samband med jakt är det väldigt viktigt att du kan röra på fingrarna ordentligt. Även om du har tjocka handskar på dig så ska du inte bli begränsad, speciellt inte i samband med att du använder dig av ett vapen. För att säkerställa att du får en så bra och flexibel värmehandske som möjligt har Hestra sett till att handsken har förböjda fingrar. Den här värmehandsken är vattentät och har en vattentät dragkedja för din bekvämlighet.

fördelar

 • Längre modell som även skyddar handleden
 • Förböjda fingrar för större användarvänlighet
 • Smidig batterificka och utbytbara batterier
 • Vattentät dragkedja
 • Foder i Bemberg och Polyester

Se priset här

4. Pinewood Värmehandske

Pinewood VärmehandskeDen här värmehandsken från Pinewood är det billigaste alternativet i vår bäst i test och visst kommer den också längst ner i bäst i test-listan. Vi vill dock vara tydliga med att detta inte har något att göra med kvalitet. Den här snygga och praktiska värmehandsken från Pinewood är tillverkad av högkvalitativa material, är vadderade och har infravärmeslingor tillverkade i kolfiber.

Priset är inte allt, men visst kan det säga en del om en produkt. Vi tycker att dessa handskar från Pinewood är utmärkta för den som vill ha ett lite mer prisvärt alternativ, men som kanske inte är i behov av värmda händer under allt för många timmar. Värmehandskarna kan nämligen bara hålla värmen (50 grader) i 2-4 timmar som mest. Dock betyder inte det att du kommer att börja frysa direkt. Du kan med fördel fortsätta att använda handskarna (utan att frysa) även om de har understigit 50 grader i temperatur.

fördelar

 • Prisvärt alternativ (mycket handske för pengarna)
 • Värmeslingor tillverkade i kolfibrer
 • Värmeslingor som löper över hand så väl som fingrar
 • Återladdningsbara litiumbatterier
 • Kontroll och knappar på ovansidan av handsken
 • Tre olika värmenivåer
 • Kommer i olika färger

Se priset här

Köpguide för värmehandskar

Med en köpguide nära till hands kommer det att vara enklare för dig att välja rätt par värmehandskar för just din jakt och ändamål. Den vanligaste funderingen när det kommer till att köpa in en ny produkt är vanligtvis ”Kommer jag att vara i behov av värmehandskar?”. Har du inte haft på dig ett par handskar med värme tidigare kanske du överväger om det är värt pengarna eller inte, men vi kan garantera dig att ett par värmehandskar är något som alla jägare bör ha. Naturligtvis kan man använda sig av värmehandskar även i andra situationer. De är till exempel utmärkta alternativ för den som gillar långa vandringar under vintern, så väl som den som har problem med kyla kring händerna.

Värmehandskar lämpar sig för alla

Det finns naturligtvis ingen som kan kräva att du ska ha ett par värmehandskar på dig eller att du ska göra detta inköp, men det finns ingen orsak till att avstå. Varför skulle någon medvetet vilka riskera att bli så blöt och kall om händerna att man kanske till och med måste avbryta jakten? De handskar med värme som finns idag, och som vi har listat i vår bäst i test, är inte bara tillverkade med material som låter händerna andas. De ser också till att stöta bort vatten så väl som att skydda dig mot kalla och hårda vindar.

Som ovan nämnt så behöver inte värmehandskar enbart användas av den som är intresserad av jakt, även om de kanske är just här som de används som mest. Du kan med fördel införskaffa dig ett par värmehandskar som du kan använda dig av när du ska vistas länge ute i kyla, oavsett om du ska jobba med skogsbruk, arbeta i trädgården, gå en promenad med hunden eller om dina händer är extra känsliga och behöver mycket värme. Den som har problem med reumatisk kan få mycket ont i händer och leder när kyla tränger sig på och då kan värmehandskarna förhindra att smärtan uppstår.

Att välja värmehandskar – så ska du tänka

En bäst i test kommer verkligen att hjälpa dig en bra bit på vägen när du ska köpa dig ett par värmehandskar. Det spelar ingen roll om du har ett par värmehandskar idag, om du tidigare har haft eller om du aldrig har använt dig av handskar med värme tidigare. Det kan fortfarande vara svårt att veta vilka man ska välja och vad det är som man bör tänka på inför ett köp.

Det finns utan tvekan ett flertal saker som kan vara bra att ha i åtanke när du ska köpa värmehandskar. Det absolut viktigaste är dock att först fastställa vart det är som du ska jaga och därefter titta på hur miljön i området (eller landet) kommer att se ut under tiden du befinner dig där. Kommer det till exempelvis vara väldigt mycket snö behöver du säkerställa att du väljer ett par värmehandskar som inte bara är vatten- och fukttåliga, utan som även värmer lite extra mycket och kanske till och med håller värmen längre än andra alternativ. Om du har kalla händer finns det risk att din jakt inte går som du tänkt dig, till exempel för att du inte kommer att kunna sikta lika bra.

Många gillar att jaga i miljöer där det finns mycket våtmarker. Det kanske även är så att den bästa jaktsäsongen för just dig är under Sveriges mest regniga perioder. Även här är det då mycket klokt att investera i ett par bra värmehandskar och naturligtvis ska du då även se till att de är helt vattentäta. Även om värmehandskar i många fall är mer än tillräckligt så kan miljöer med mycket ber eller vegetation kräva att du väljer värmehandskar med förstärkning.

Tjocka eller tunna handskar – vilket är bäst?

Om du har sökt efter värmehandskar på nätet (eller i butik) så har du säkerligen sett att det finns handskar i olika tjocklekar. Precis som med många andra aspekter kan det här vara svårt att göra rätt val. Vad är egentligen bäst och när bör man välja tunna handskar framför tjockare alternativ?

Alla värmehandskar, tjocka som tunna, är försedda med värmekablar för att se till så att dina händer håller sig varma och torra, men vilken tjocklek man väljer kan bero på flera olika saker.

 • Tjockare handskar har en mer isolerad värme som håller länge
 • Tunna handskar är utmärkta att använda under ett par andra vantar
 • Du har större rörelsefrihet i tunnare handskar
 • Tjockare handskar är nödvändiga när du vistas i mycket kalla temperaturer

Vilken tjocklek som passar dig bäst kan bara du själv bestämma. Om du har möjlighet så rekommenderar vi att du testar handskarna innan du köper, men beställer du online kan detta naturligtvis vara svårt. Vi tycker ändå att de tillverkare och återförsäljare av diverse värmehandskar är mycket detaljerade i sina produktbeskrivningar. Här kommer du inte bara att kunna hitta information gällande batteritid eller material, utan du får även vägledning för när värmehandskarna lämpar sig som bäst.

Frågor och svar kring värmehandskar

Du ska köpa dig värmehandskar, men funderingarna är många. Oroa dig inte! Vi har lång kunskap och erfarenhet om mängder med olika typer av produkter. Det inkluderar naturligtvis utrustning och tillbehör för att din jakt ska bli så bra som möjligt. Här nedan har vi listat några av de absolut vanligaste frågorna som många söker svar på innan de investerar i ett par värmehandskar, så väl som frågor du kanske aldrig ens tänk på.

Måste man ta av värmehandskar när man vill använda mobilen?

Vi vet alla hur jobbigt och frustrerande det är att ständigt behöva dra av vantarna på vintern för att kunna ringa ett samtal, svara i telefonen, skicka ett sms eller bara något så enkelt som att kolla klockan. Inte en enda funktion fungerar nästan om du har vantar på dig, åtminstone inte om det betyder att du kommer behöva använda dig av touchskärmen på din telefon. Till vardag är det dock många som ändå inte ser det som ett speciellt stort problem, men i samband med jakt vill du mer än gärna förhindra att behöva ta av dig handskarna för en så ”enkel” sak.

Frågan är då huruvida det finns värmehandskar som man slipper ta av sig och som således kan användas till mobiltelefoner. Svaret på de frågan är kort och gott ja. Det finns ett flertal olika värmehandskar som besitter just dessa funktioner och egenskaper – och allt i en och samma handske. Du kommer bland annat att kunna läsa om just en sådan här i vår bäst i test. Du kan alltså få en handske som värmer upp dina händer och fingrar till max, samtidigt som du inte behöver knöla och pyssla för att få av dig handskarna när du är i behov av att använda mobiltelefonen. Hade du haft värmehandskar med denna funktion här och nu hade du kunnat läsa vår bäst i test i -20 grader och fortfarande haft varma fingrar.

Hur fungerar värmehandskar egentligen?

Har du ingen vidare insyn i jakt eller har använt dig av värmehandskar tidigare så kan det vara svårt att veta hur produkten fungerar. Ett vanligt missförstånd är att man tror att värmehandskar helt enkelt är vanliga vantar som kanske är lite mer stoppade än andra. Så är dock inte fallet. Visst kan även dessa handskar vara väldigt varma, men det är inte dessa man syftar på när man talar om värmehandskar i samband med jakt.

Det man menar med värmehandskar är alltså handskar som drivs med el. I varje handske så sitter det ett eller flera batterier. I många fall så är batterierna uppladdningsbara, vilket betyder att när de är slut kan du bara ”fylla på” dem igen genom att koppla in dem i en (oftast) medföljande laddare. Handsken är försedd med många små sladdar som löper genom hela handen, hur många sladdar eller ”värmepaneler” som man valt att använda sig av är dock varierande. Alla tillverkare gör på sitt eget vis. När du startar igång handsken så börjar värme att strömma ut, vilket gör att dina händer kommer att värmas upp väldigt fort. Vi rekommenderar dock att du, precis som när du använder dig av en värmeväst, startar igång handskarna redan innan du har kommit utanför dörren. Om du väntar finns det risk för att dina händer blir mycket kalla, vilket inte bara leder till obehag för dig, utan du kommer även att slösa på batteritid på handskarna.

Kan kyla påverka batteritiden?

Värmehandskar drivs med hjälp av ett batteri. På majoriteten av de modernare modellerna så är det uppladdningsbara batterier som gäller. Det betyder att du kan ladda på batterierna igen när de börjar att ta slut, något som är billigare för dig och mer skonsamt för miljön.

En vanlig fundering hos många jägare är om stark kyla kan göra så att batteritiden inte håller lika länge och ja, det är precis så som det fungerar i de flesta fall och med flera av våra bäst i test produkter. Om det är riktigt kallt ute så kan ditt batteri ta slut mycket snabbare, vilket betyder att du bör se till att vara väl förberedd om du ska spendera många timmar ute i skog och mark. Hur mycket batteriets kapacitet minskar varierar utifrån modell, kvalitet och tillverkare. Det vanligaste är dock att batteriet får en minskad kapacitet på 13 % när det är -19 grader ute eller kallare.

Du bör dock inte oroa dig för att kylan i sig skulle påverka själva batteriet i den utsträckning att du kan få köldskador. Även om det är kraftiga minusgrader ute så brukar batteriet aldrig bli kallare än 0 grader. Observera att även här så kan det variera, beroende på märke och modell.

Summering

Det finns utan tvekan många saker som du ska tänka på när du ska köpa dig värmehandskar för första gången. Ska du köpa tunna handskar, tjocka handskar med mycket vaddering eller handskar med uppladdningsbara/utbytbara batterier? Hur är det med vattentäthet och har du möjlighet att ladda med hjälp av en USB? Vill du kunna använda mobilen när du har på dig handskarna? Ja, då behöver du hitta en handske som erbjuder denna funktion.

Vi vet hur viktigt det är att vara varm om händerna när du ska bege dig ut på jakt. För det första så är det aldrig roligt att frysa, men kalla och stelfrusna händer kan också leta till att du skjuter sämre skott. Med ett bar riktigt bra värmehandskar, kanske någon från vår bäst i test, så kan du vara säker på att hålla värmen från början av jakten tills att du har kommit innanför din egen dörr igen.

Vi har skapat vår värmehandskar bäst i test för att det ska bli lättare för dig att hitta ett par handskar med just de egenskaper och funktioner som du är i behov av. Naturligtvis har vi satsat på olika prisklasser och vår bäst i test inkluderar även en köpguide så väl som en ”frågor och svar”. Vi har lång erfarenhet av att skapa bäst i test recensioner för alla typer av jaktutrustning och värmehandskar är inget undantag. Vi kan nästan garantera att du kommer att hitta ett par handskar som passar din jakt så väl som din hand och plånbok.

Senast uppdaterad: maj 1, 2020