Pannlampa bäst i test 2022 – Hitta bästa pannlampan här!

 
1. Nextorch 2. Led Lenser H15R 3. Led Lenser H7R.2
Nextorch Hitta bästa pannlampan Led Lenser H15R Core Led Lenser H7R.2
Se priset här Se priset här Se priset här

Om du letar efter en riktigt bra pannlampa, då har du hittat helt rätt! Nedan hittar du ett omfattande test av tio stycken pannlampor som alla är utrustade för att lysa upp din väg i mörkret. En pannlampa är dessutom en perfekt julklapp till dig själv eller någon i din närhet som tycker om att jaga, vandra eller springa i skogen.

Det är inte bara under jakten eller vandringarna i skogen som det är viktigt att ha en bra pannlampa. En pannlampa fyller också en viktig funktion för dig som hellre springer i stadsmiljö eller längs med vägar på vintertid. På det sättet kan du både använda dig av pannlampan för att se ordentligt i mörker och samtidigt blir du synlig för bilister och andra trafikanter.

En annan sak som skiljer en pannlampa från andra ljuskällor är att du har dina händer helt fria samtidigt som din väg blir upplyst. På det sättet kan du använda dina händer till annat under tiden som du låter pannlampan göra jobbet åt dig. Det är extra viktigt för dig som jagar och som ständigt måste ha händerna fria.

Nedan hittar du marknadens bästa pannlampor.

Topp 10 bästa pannlamporna 2022

1. Nextorch Mystar

Nextorch Hitta bästa pannlampanDet är inte konstigt att den här pannlampan toppar listorna när det gäller vilka pannlampor som är bäst i test. Nextorch Mystar har fyra olika lägen att välja på, vilket ger dig en frihet att använda lampan vid olika tillfällen. Dessutom är det ena läget ett SOS-läge, vilket passar dig som gör längre vandringar eller som jagar i skogen. På det sättet har du alltid en försäkran med dig om något skulle hända. De andra lägena Nextorch Mystar har varierar i tre olika styrkor. Styrkorna varierar från 760 lumen till 20 lumen.

Den här pannlampan är extremt smidig och effektiv. Det är den bästa pannlampan för dig som letar efter en pannlampa som inte känns tung eller i vägen på ditt huvud. Den är dessutom lätt att justera med ett bekvämt band, allt för att du ska få en så behaglig upplevelse som möjligt. Utöver det är det väldigt lätt att snabbt justera ljuset på pannlampan. Det gör att du enkelt kan anpassa hur brett upplyst fält du behöver se.

Nextorch Mystar drivs av ett litet batteripack som du enkelt kan ladda upp med en micro-USB-sladd. Det är den typen av sladd som många tillverkare av mobiltelefoner använder sig av, vilket gör att du slipper packa ner ytterligare en extra sladd om du vill ta med dig din pannlampa på en vandringssemester. Samtidigt håller batteriet i upp till 70 timmar om du använder det lägsta läget av ljus. Om du behöver använda pannlampan på maximal effekt så räcker batteriet i cirka fem timmar.

Den här pannlampan väger enbart 169 gram inklusive batteriet. Den är också vattentät på upp till en meters djup och den är justerbar i 360 grader. Det är helt enkelt en pannlampa för alla tillfällen.

Se priset här

 

2. Led Lenser H15R Core

Led Lenser H15R CoreLed Lenser H15R Core är en av marknadens just nu bästa pannlampor. Pannlampan erbjuder en unik kombination av ljusprestanda och ljusflöde. Det gör att den här lampan sticker ut bland andra pannlampor på marknaden. Du förändrar lätt och smidigt både ljusstyrkan och ljusflödet med den här pannlampan. Du anpassar ljusstyrkan lätt med en rörelse ovanpå lampan och med hjälp av den intilliggande zoomen på lampan kan du enkelt justera mellan olika ljusflöden. Allt för att du ska kunna ägna så mycket tid som möjligt till din vandring, löptur eller till att vara alert under jakten.

Som om inte ovanstående vore nog är Led Lenser H15R Core framtagen med en speciell teknologi som gör den helt vatten- och dammtät. På det sättet kan du använda lampan i alla former av klimat och väderlek. Du skulle dessutom kunna använda lampan under vatten om du ville. Det här är en pannlampa som tål det mesta.

Pannlampan laddas enkelt med hjälp av en laddningskabel (USB) och när den är fullt uppladdad har den en drifttid på cirka 5,5 timme. Det förutsätter att du använder den på maxläge i stort sett hela tiden. Om du använder den på lägen som lyser lite svagare kommer lampans batteri att räcka ännu längre. Led Lenser H15R Core lyser som starkast 2500 lumen och som svagast 20 lumen. Det gör att du kan använda lampan lika bra i tät skog som när du springer en löprunda i stadsmiljö under vintern.

Den här pannlampan är något tyngre än några av de andra pannlamporna i testet. Den väger ändå inte särskilt mycket, cirka 380 gram inklusive batteriet. Samtidigt kan det påverka hur lampan känns på ditt huvud om du använder pannlampan under en längre tid.

Se priset här

 

3. Led Lenser H7R.2

Led Lenser H7R.2Led Lenser H7R.2 förekommer i en rad andra bäst i test av pannlampor. Det är en lätt och smidig lampa som passar vid många olika tillfällen. Det gör den utmärkt både för dig som vill synas och se din väg bättre under löprundan som för dig som behöver se var du sätter dina fötter i skogen.

Den här pannlampan erbjuder ett brett ljusfält med möjligheten att snabbt justera lampans ljusstyrka och den har dessutom en dimfunktion. Just pannlampans dimfunktion kan vara särskilt bra för dig som tycker om att jaga och snabbt behöver kamouflera dig och inte vara synlig för djur.

En annan aspekt som gör att Led Lenser H7R.2 sticker ut lite extra är att lamphuset framtill går att vinkla i många olika vinklar. Pannlampan är också utrustad med ett bra bakåtriktat ljus som enkelt kan kopplas på eller av vid behov. Den funktionen kan vara extra bra för dig som springer eller vandrar längs med större vägar under vinterhalvåret. Eller för dig som är ute med ett större sällskap där ni måste kunna följa varandra i skogen.

Led Lenser H7R.2 är uppladdningsbar och har en batteritid på runt 60 timmar. Det förutsätter dock att lampan används på den lägsta styrkan hela tiden. Som mest kan lampan lysa 300 lumen och som minst kan lampan lysa 1 lumen. Det vill säga, lampan lyser inte jättestarkt, men i de flesta sammanhangen så fungerar den alldeles utmärkt ändå.

Se priset här

 

4. Nextorch Ecostar

Nextorch EcostarDen här pannlampan är bäst i test när det kommer till smidiga pannlampor. Den är väldigt enkel att använda och passar vid de allra flesta tillfällen. Den är väldigt lätt, vilket gör att den passar utmärkt för de längre vandringarna eller löprundorna.

Nextorch Ecostar är en extremt bekväm pannlampa och den passar alla typer av huvudstorlekar. Det gör att du lätt kan använda pannlampan ovanpå en mössa om du skulle behöva. Pannlampans band är tillverkat av gummi och nylon vilket ger dig en extra bekväm upplevelse. Utöver det finns pannlampan i en rad olika färger. På det sättet kan du välja den färg som du antingen tycker bäst om eller den färg som bäst kamouflerar lampan mot din mössa eller annan huvudbonad.

Den här pannlampan har fyra olika lägen som du enkelt reglerar med hjälp av en knapptryckning. Dessutom har pannlampan ett nödläge som sänder SOS-signaler. Det gör att du kan känna dig helt trygg om något skulle hända under din vandring, jakt eller löprunda. De tre övriga lägena varierar i styrka och ett av dem erbjuder ett rött ljus. Det gör att du kan använda lampan vid många olika tillfällen.

Nextorch Ecostar är batteridriven och drivs med hjälp av två stycken AAA-batterier. När lampan är fulladdad har den som bäst en livslängd på 110 timmar. Det förutsätter att lampan är inställd på det lägsta läget under hela den perioden. Om du byter mellan olika lägen eller främst använder lampans starkaste läge är batteritiden kortare.

Utan batterier väger Nextorch Ecostar enbart 38 gram. Det innebär att den är en av marknadens lättaste pannlampor. Den tål dessutom vatten, i alla fall uppemot 1 meters djup och den klarar garanterat av regn och snö.

Se priset här

 

5. GP Sunmatic Lava

GP Sunmatic LavaGP Sunmatic Lava är den bästa pannlampan för dig som gillar äventyr och att vara ute i skogen. Den här pannlampan har både en smart och praktisk design som inte hindrar dig från att röra dig så snabbt du vill. Det gör den här pannlampan till en utmärkt kompanjon om du vill orientera på nattetid, springa löprundor i skogen under vinterhalvåret eller för dig som ägnar mycket av din tid åt att exempelvis klättra i berg.

Pannlampan sitter bekvämt på ditt huvud oavsett om du har mössa eller någon annan huvudbonad på dig under pannlampan. Dessutom levereras den här pannlampan med smarta fästen så att du enkelt kan fästa pannlampan ovanpå en hjälm. Det gör att du kan använda den när du åker skidor eller klättrar i berg också. Pannlampan är väldigt lätt att justera och passar de flesta huvudstorlekarna.

GP Sunmatic Lava är anpassad för både väder och vind. Den är dessutom delvis vattentät, vilket gör den otroligt tålig mot regn och snö. Pannlampan är tillverkad av ett slitstarkt material. Det innebär att du med säkerhet kan använda pannlampan under flera säsonger utan att kvaliteten försämras. Du laddar enkelt upp lampan med hjälp av medföljande USB-kabel.

Pannlampan har en batteritid på 3 timmar, om du använder den på full effekt hela tiden. Annars räcker batteriet längre än så. GP Sunmatic Lava lyser upp din väg en bra bit framför dig, minst 200 meter och den har en maxkapacitet på 1000 lumen. Pannlampan erbjuder tre stycken olika ljusstyrkor och tre stycken blinkande lägen. Du byter enkelt läge på lampan med hjälp av en knapp. Det gör att du snabbt kan anpassa ljusstyrkan efter rådande omständigheter. Utöver det är pannlampan utrustad med ett bakljus med rött ljus. Pannlampans batteri är dessutom inbyggt i lampan, så du behöver inte oroa dig för att skada eller tappa batteriet under dina äventyr.

Se priset här

 

6. Ultra Outdoor Headlamp

Ultra Outdoor HeadlampFrån det skandinaviska märket Urberg kommer den här pannlampan Ultra Outdoor Headlamp. Det här är den bästa pannlampan för dig som vistas utomhus i kylan. Pannlampan tål nämligen ner mot -30 grader. Det gör att den passar utmärkt för skidturen eller utomhusäventyr när det är riktigt kallt ute.

Ultra Outdoor Headlamp är en prisvärd pannlampa som lätt kan anpassas efter olika tillfällen. Den har en ljusstyrka på 550 lumen, när pannlampan är inställd på sitt maxläge. Det ger dig god sikt oavsett väderlek. Utöver sitt maxläge har pannlampan flera varianter av lägen att välja på. Du kan dessutom anpassa lampans ljusfält genom att enkelt skifta lampans fokus mellan olika lägen. Den har exempelvis en praktisk dimfunktion om du inte vill att andra djur eller människor ska upptäcka dig lika lätt.

Pannlampan är utrustad med ett bra vattenskydd. Det gör den extra tålig mot regn, snö och vind. Den är dessutom lätt att justera och passar de flesta huvuden. Det går alldeles utmärkt att ha pannlampan ovanpå en huvudbonad av något slag också. Ultra Outdoor Headlamp drivs med hjälp av två stycken batterier som är uppladdningsbara. På det sättet kan du använda lampan och batterierna flera gånger utan att kvaliteten på ljuset försämras.

Om du använder Ultra Outdoor Headlamp på sitt maxläge så klarar sig lampan i cirka 4,5 timmar. Om du däremot väljer ett av de lägre lägena så kan lampan klara sig uppemot 105 timmar istället. Samtidigt ger pannlampans lägre ljusstyrkor också ett fullgott ljus så att du ser var du sätter dina fötter.

Se priset här

 

7. Headlamp Cree 300

Headlamp Cree 300Det här är den perfekta pannlampan för dig som tycker om att fortsätta dina löprundor även under vinterhalvåret. Headlamp Cree 300 är extremt lätt och bekväm att använda och den är anpassad för att klara av olika väderlek. Det gör att den fungerar utmärkt både för dig som gillar att jogga i skogen och i stadsmiljö. Den är dessutom jättebra som sällskap på vinterpromenaden.

Headlamp Cree 300 drivs med hjälp av tre stycken AAA batterier och har en livslängd på cirka 115 timmar. Det förutsätter dock att pannlampan inte används på sitt maxläge under hela användningstiden. Däremot kan du enkelt variera mellan olika lägen och på så vis spara på batteriet om du vill.

Den här pannlampan är en av de lättaste pannlamporna på marknaden. Den får dessutom ofta bra betyg i olika bäst i test av pannlampor på grund av sin vikt. Headlamp Cree 300 väger nämligen enbart 54 gram. På det sättet behöver du inte vara orolig för att lampans vikt ska påverka hur snabbt du kan röra dig eller bli ett hinder på något sätt.

Headlamp Cree 300 är den bästa pannlampan för dig som vill använda din pannlampa vid olika tillfällen samt för dig som vill ha en prisvärd pannlampa som fungerar lika bra i stadsmiljöer som i skogen. Däremot är den här pannlampan inte anpassad för dig som behöver en pannlampa när du ska bestiga berg eller besöka grottor.

Se priset här

 

8. Lumonite Pixel

Lumonite PixelLumonite Pixel är en av de bästa pannlamporna för dig som letar efter en lätt och nätt pannlampa. Den här pannlampan är nämligen designad för att väga så lite som möjligt samt att vara så lite klumpig som möjligt. På det sättet kan du känna dig helt trygg med att den här pannlampan inte kommer väga för mycket eller vara i vägen för dig när du jagar, vandrar eller springer.

En annan aspekt som gör att den här pannlampan sticker ut lite extra är att hela pannlampan är tillverkad som en helhet. Det gör att du inte behöver oroa dig för att exempelvis tappa ett batteri eller att du råkar skada oskyddade delar av pannlampan om du springer i skogen. Dessutom är den här pannlampan helt vattentät och väldigt stöttålig.

Lumonite Pixel tål låga temperaturer och har ett smidigt pannband som du enkelt kan fästa ovanpå en huvudbonad. Det gör att du kan använda den här pannlampan oavsett väderlek och under olika omständigheter. Du kan exempelvis både dyka med pannlampan på eller använda den som ljuskälla under en löprunda.

Pannlampan har ett inbyggt batteri som du enkelt laddar upp med den medföljande laddaren. Som mest har pannlampan ett ljusflöde på 250 lumen, vilket kanske inte är den kraftigaste pannlampan på marknaden, men den uppfyller definitivt en rimlig nivå. Om du använder pannlampan på sitt maxläge håller batteriet i cirka två timmar. Samtidigt kan du enkelt spara på pannlampans batteri genom att använda något av de andra tre lägena som lampan erbjuder.

Den här lampan är perfekt för dig som vill ha en lätt och smidig pannlampa som du kan använda under vandringar eller löprundor. I och med att den dessutom är helt vattentät kan du använda den här pannlampan under vatten också.

Se priset här

 

9. Petzl Bindi

Petzl BindiDen här pannlampan sticker verkligen ut jämfört med andra pannlampor. Det gör den både i det här testet och i andra bäst i test av pannlampor. Bindi Headlamp från Petzl är extremt kompakt och har ett helt annat band än andra pannlampor på marknaden. Den här pannlampan kan du dessutom enkelt stoppa ner i en ficka eller väska när den inte används. Pannlampans storlek gör nämligen att den enkelt får plats i din ena hand.

Samtidigt har storleken ingen betydelse när det kommer till Bindi Headlamp från Petzl. Den erbjuder nämligen samma ljusstyrka som andra större pannlampor gör. Det innebär att du både kan få en lätt och smidig pannlampa med ett ljussken på 200 lumen. Det gör den här pannlampan till en av de bästa pannlamporna för dig som tycker om att springa i skogen eller jaga när det är mörkt ute.

Bindi Headlamp från Petzl har ett praktiskt och tunt band som du enkelt kan justera. Till skillnad från andra pannlampor på marknaden kan den här pannlampan också bäras runt din hals. Det kan vara en fördel om du inte vill använda pannlampan på huvudet. Samtidigt hänger pannlampan inte och dinglar utan du kan enkelt fästa den i din jacka om du skulle vilja.

Pannlampan drivs av ett uppladdningsbart batteri som du enkelt laddar med en micro USB-sladd. Det är den typen av sladd som medföljer de flesta mobiltelefoner som finns på marknaden idag. Det innebär att du garanterat alltid kommer ha en extra sladd i närheten, om det skulle behövas. Pannlampans batteri räcker i uppemot 50 timmar, förutsatt att du inte använder pannlampan på sitt maxläge hela tiden. Pannlampan har dessutom tre smarta ljuslägen som gör att du kan justera ljusstyrkan utifrån om du vill ha belysning på lång eller kort distans.

Som om ovanstående inte skulle vara nog så har Bindi Headlamp från Petzl ett smart rött ljus som du kan använda dig av om du inte vill vara lika synlig för andra i skogen. Dessutom har pannlampan en låsfunktion som gör att du inte råkar tända den eller byta läge av misstag.

Se priset här

 

10. Led Lenser Neo6r

Led Lenser Neo6rDen här smarta pannlampan från Led Lenser är den bästa pannlampan för dig som gillar löpning. Pannlampan väger nämligen enbart 95 gram med batteri. Det gör att den inte kommer att vara i vägen för dig när du springer. Du kan dessutom enkelt anpassa pannlampans band så att den sitter lika bra på ditt huvud under en mössa som utan mössa.

Neo6r från Led Lenser har dessutom en funktion som de flesta andra pannlampor på marknaden inte har. Pannlampan levereras nämligen med ett större band också. Det vill säga, det är inte bara bandet som du använder när du vill använda lampan som pannlampa som medföljer, utan du kan enkelt byta band och använda lampan som bröstlampa. Det gör att du som springer i spår tillsammans med andra löpare eller du som föredrar att träna i grupp inte riskerar att blända dina medlöpare.

Pannlampan har två olika ljusstyrkor som du enkelt kan variera emellan. Om du dessutom väljer att använda lampan på sitt energisnåla läge, då håller lampan i över 40 timmar. Samtidigt erbjuder pannlampans andra läge ett konstant och bra ljus på 240 lumen. Utöver det är Neo6r från Led Lenser utrustad med en smart funktion som gör att du även efter första varningen om att batteriet håller på att ta slut kan använda lampan i uppemot en timme till. Det beror på att pannlampan har ett smart back up-läge så att du inte riskerar att bli utan ljus.

Neo6r från Led Lenser tål de flesta väderlekar och den är både vattentät och tät mot damm. Det gör att du kan använda pannlampan under mer än en säsong och tryggt förvara den i en garderob under sommaren.

Se priset här

 

Så hittar du den bästa pannlampan för dig

Kanske har du redan hittat din favorit bland pannlamporna i testet ovan? Eller så har du många olika alternativ att välja på. Oavsett om du redan har bestämt dig för vilken av pannlamporna som är den bästa pannlampan för dig eller inte kan det vara bra att läsa igenom följande text också. På det sättet kan du säkerställa att du väljer en pannlampa som passar just dina önskemål bäst.

Det som främst skiljer pannlamporna i testet åt är deras vikt, hur väl de är anpassade efter olika väderlek, ljusstyrkan och vilka andra funktioner pannlampan har. Generellt är pannlamporna nämnda ovan bäst i test, men av olika anledningar.

Om du letar efter en pannlampa som passar bra för promenader eller löpturer i mörker så är det att rekommendera att du väljer en pannlampa som inte väger för mycket. Det gör att du inte behöver oroa dig för att pannlampan kommer att störa din framfart. Samtidigt är det viktigt att du väljer en pannlampa med en viss ljusstyrka, beroende på om du vill promenera i stadsmiljö eller i skogen. Om du letar efter en pannlampa för löpturer i stadsmiljö så krävs det inte mer än att pannlampan klarar av en kapacitet på max 100 lumen. Det gör att du kan fokusera på att hitta en pannlampa som sitter åt bra på ditt huvud eller som du kan spänna fast över bröstet eller halsen. Den här typen av pannlampa passar alldeles utmärkt för dig som vill arbeta i din trädgård efter mörkrets inbrott också.

Om du däremot vill springa eller gå långa promenader i skogen är det viktigt att du väljer en pannlampa som har en högre maxkapacitet. Då är rekommendationen att du väljer en lampa som har en maxkapacitet på åtminstone 600 lumen. Självklart kan du välja en pannlampa som har högre maxkapacitet än så också, men då får du ta med i beräkningen att pannlampan ofta blir lite mer otymplig.

För dig som letar efter en pannlampa som lämpar sig bäst för promenader eller löprundor längs med eller i närheten av en väg finns det andra aspekter att tänka på. Dels behöver du inte välja en pannlampa som har en maxkapacitet på över 300 lumen och dels behöver du välja en pannlampa som är lätt att justera samtidigt som du går eller springer. Det beror på att du måste tänka på att inte blända några bilister eller andra trafikanter. Genom att välja en pannlampa med en maxkapacitet på 300 lumen minskar du risken för att blända någon. Om du dessutom väljer en pannlampa som är lätt att justera ljusstyrkan på eller som har en dimfunktion löper du ännu mindre risk att störa någon annan i trafiken.

Om du letar efter en bra pannlampa som passar för dig som jagar när det är mörkt så kan du använda samma metod som för dem som vill springa längs med landsväg. Det vill säga, välj en pannlampa som erbjuder dimljus eller som är lätt att justera. På det sättet kan du både se var du sätter fötterna i skogen samtidigt som du snabbt kan göra dig mindre synlig. I det här fallet kan det dessutom vara bra att välja en pannlampa som har längre batteritid eftersom du förmodligen kommer behöva pannlampan under en längre period. På samma sätt kan det vara bra att välja en pannlampa som har någon form av SOS-funktion, om olyckan skulle vara framme.

För dig som letar efter en pannlampa som tål det mesta är det bästa alternativet att välja en pannlampa som har hög maxkapacitet. Även om batteritiden generellt är lite kortare när du använder pannlampans maxkapacitet är det viktigt att du ser vad du gör om du exempelvis klättrar i berg eller vandrar utanför markerade stigar. Dessutom är det i det här fallet smart att välja en pannlampa med flera remmar, det minskar risken för att tappa pannlampan. På samma sätt är det bra att välja en pannlampa som enkelt går att sätta fast på en hjälm eller ovanpå en tjockare huvudbonad. I det här fallet blir pannlampans vikt lite mindre viktig eftersom du förmodligen inte rör dig så snabbt.

Tänk igenom vilka funktioner som är allra viktigast för dig innan du bestämmer dig för vilken pannlampa som du vill ha. Det ger dig ofta ett mindre urval att välja bland och sedan kan du dessutom välja den pannlampa som kostar minst eller som har gjort minst avtryck på miljön till exempel.

Sammanfattning av testet

Det finns en rad olika pannlampor på marknaden och de pannlampor som är bäst i test hittar du i testet ovan. Det viktigaste att tänka på när du väljer pannlampa är att du hittar en pannlampa som passar dina behov. Det vill säga, köp inte den första bästa pannlampan bara för att du kan, utan fundera hellre lite extra innan du slår till.

Generellt gäller det att välja en pannlampa som både passar din plånbok och ditt ändamål. Om du exempelvis mest vill använda en pannlampa som ljuskälla när du är ute och arbetar i din trädgård på vinterkvällarna eller när du promenerar, då behöver du inte köpa den dyraste pannlampan med högst maximala ljusstyrka. Samtidigt behöver du en pannlampa med bra ljusstyrka om du ska klättra i berg eller genomföra vandringar utanför markerade stigar i skogen.

Den pannlampa som fungerar bäst för dig lyser upp din väg på ett bra sätt utan att blända andra som du möter. På samma sätt är det oftast bättre att välja en lampa som inte väger för mycket. Det kan i vissa fall påverka pannlampans maxkapacitet och pannlampans batteritid.

Om du vill använda din pannlampa under många olika omständigheter är det bäst att välja en pannlampa som har många olika funktioner, exempelvis varierar pannlampornas ljusstyrkor väldigt. Dessutom varierar antalet lägen och andra funktioner mellan pannlamporna. De allra enklaste pannlamporna har bara ett par tre lägen medan andra pannlampor har betydligt fler lägen och inställningar att välja på.

Om du däremot vill använda din pannlampa till ett specifikt ändamål så kan du anpassa valet av pannlampa helt efter det. På det viset kan du välja den pannlampa som fyller de funktioner som passar precis dig. Samtidigt kan det vara bra att ändå välja en pannlampa som erbjuder några olika alternativ eftersom du också måste komma ihåg att anpassa dig efter andra personer du möter på din vandringsväg eller om du behöver korsa en trafikerad väg.

Andra aspekter som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer pannlampa är hur lätt eller svårt det är att ladda din pannlampa. Vissa pannlampor drivs av batterier som inte är uppladdningsbara och den typen av pannlampa kan fungera alldeles utmärkt om du inte använder din pannlampa vid särskilt många eller långa tillfällen. Annars är det generellt bättre att välja en pannlampa med uppladdningsbara batterier eller pannlampor som går att ladda upp med hjälp av en sladd. På det sättet kan pannlampan hålla för flera säsonger och du behöver inte heller vara rädd för att använda pannlampan på sitt maxläge under en längre period om du skulle behöva.

Priset på pannlamporna i testet ovan varierar en hel del. De allra billigaste pannlamporna kostar någon hundralapp, medan de dyrare kan kosta uppemot några tusen kronor. Därför är det också viktigt att noga tänka igenom vad du vill använda din pannlampa till innan du investerar mycket pengar. Samtidigt så håller de flesta av de dyrare pannlamporna något bättre än några av de billigare pannlamporna. Dessutom går de dyrare ofta att reparera om det skulle behövas.

Senast uppdaterad: december 11, 2020