Jaktställ bäst i test 2022 – hitta det bästa jaktstället

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se, meds.se, lloydsapotek.se och Outdoorexperten.se.

 
1. Bergans Hogna2. Fjällräven3. Överdragsställ
Fjällräven Lappland Set WÖverdragsställ Shooterking Lynx
Se priset här Se priset här Se priset här

Jaktstället. En helt oumbärlig produkt för den som älskar att tillbringa en stor del av sin tid i skogen. Fri från vardagens stress och måsten kan man slappna av och låta sig uppslukas av den tidlösa stämningen som finns därute.

Om du som mig är jägare och vill ha den där lilla extra spänningen i skogen. Då vet du hur viktigt det är med ett bra jaktställ. Ett ställ som inte håller ordentligt tätt för luft eller vatten kan vara avgörande för hur din dag utspelar sig. 

En fantastisk och stress-sänkande dag i skogen, eller en obehaglig upplevelse där jaktstället gör dig feltempererad, besviken och irriterad.

Prioritet för jaktställ bäst i test är givetvis att hålla din kroppsvärme på en behaglig temperatur och fri från fukt, men tekniska funktioner och finesser måste också synas i sömmarna för att kunna göra ett välinformerat och förhoppningsvis fantastiskt inköp. Ett inköp som du kan ha glädje av i många, många år framåt. Ett jaktställ av premiumkvalitet ska nämligen kunna vara en trogen följeslagare under decennium framåt.

Vi har testat, analyserat, undersökt och jämfört för att kunna ta fram en produkt som vi med trygghet kan utse till jaktställ bäst i test. Ingen detalj har varit för stor eller liten i vår jakt på det bästa jaktstället. 

Nedan kommer vi att gå igenom ett större antal jaktställ. Vi kommer beskriva och analysera för att slutligen landa i en topp tre angående jaktställ bäst i test. 

Så, om du vill skaffa dig så goda möjligheter som möjligt att göra ett inköp som du kan vara nöjd över i tiotals år framåt har du hittat helt rätt. Vi guidar dig fram och vägleder samtidigt som du får råd kring vad du ska tänka på för att köpa de jaktställ som är bäst och optimalt utifrån just dina jaktförhållanden.

Vi sparar det bästa till sist och börjar med att utse topp 3-10 i jaktställ bäst i test. Detta är ställ som fortfarande är av hög kvalitet, men inte riktigt når upp till toppen. 

Det är alltså inte att betrakta som någon form av bottenlista, utan alla ställ som tagit sig in på vår lista bedömer vi vara produkter av minst medelbra klass. Så det är inte omöjligt att du utifrån dina personliga preferenser hittar din favorit i den här kategorin.

Nu kör vi!

Topp 10 bästa jaktställ 2022

1. Bergans Hogna Set Jaktställ

Från den norska tillverkaren Bergans hittar vi detta jaktställ. Det är ett ställ som är tillverkat i bergans egenpatenterade Bergans Element Active. Det är en tvålagersfunktion som är optimerad för att kunna vara vattenfrånstötande men samtidigt andas och ge en bra helhetsupplevelse.

Yttermaterialet är tillverkat i microfleece. Detta för att ge en flexibel och borstad upplevelse som är så eftertraktad när man ska röra sig lätt och ljudlöst i skogen.

Designen är väl genomtänkt och den visuella ytan består av ett skogskamouflage. Om du rör dig mycket i barrskog under höstens jakt kan det vara ett bra alternativ med kamouflaget i åtanke.

Ett genomtänkt och bra jaktställ, och väl anpassat till den som letar ett prisvärt alternativ med kamouflage som passar i granskogen.

Värt att notera är det faktum att bergans varit med och utvecklat branschen sedan 1908 och alltid borgar för kvalitetssäkra produkter. Så bergans logga på ditt jaktställ är en säker kvalitetsstämpel och en god indikation på att du skaffat dig en vän som kan hålla dig sällskap i skogarna för en väldigt lång tid framöver.

Se priset här

2. Fjällräven Lappland Set W

Fjällräven Lappland Set WFrån anrika svenska fjällräven hittar vi stället som går under namnet Fjällräven Lappland. Ett välplanerat och stilrent ställ i en dov grönfärg som passar i alla typer av skogar.

Med en vikt på 790 gram är det ett smidigt jaktställ som är mer anpassat för ganska varma höstdagar och mindre anpassad för vinterns minusgrader. Är du en person som gillar att bylsa på med många lager under ytterstället kan det dock fungera även vid kyligare temperaturer.

Huvudmaterialen är bomull och polyester vilket alltid är stabila alternativ när det kommer till at skapa funktionsdugliga och slitstarka plagg. Inget extra utan bara säker funktion och kvalitet.

För den som ibland gillar att avlägsna luvan från jackan bör det noteras att huvan är fast, vilket innebär att den inte går att ta av och på. Detta kan ses som ett litet minus, men även ett litet plus. Att ingen dragkedja finns i nackpartiet gör det nämligen mindre troligt att fukt eller vind tränger in och försämrar helhetsupplevelsen.

En funktion som alltid är intressant att granska noggrant är fickorna. Med sina fem fickor i varierande storleksnivå kan vi bocka av denna viktiga punkt på Fjällräven Lappland. Att upptäcka att fickorna inte har plats för pejl, kniv, radio och allt annat som är helt nödvändigt för jägaren är inte roligt. Här slipper du oroa dig för att behöva kånka saker i händerna. Du kan tryggt lägga ner alla attiraljer i rymliga och funktionssäkra fickor.

Jackan är vindtät, vilket är mycket bra. En Jacka som inte motar vinden är inget att ha i skogen, oavsett aktivitet.

Ett plus med jackan är att den delvis är stretchig, vilket gör att den på sikt kommer anpassa sig efter din kropp och du kan känna dig som ett med jaktstället. Om jackan uppleves en aning tight kan det alltså vara en god idé att ha lite is i magen och invänta att stretchen gör sitt jobb och anpassar sig efter just din unika figur.

På temat har jackan även justerbar midja vilket möjliggör individanpassning även här. 

Andra genomtänkta detaljer är bland annat att jackan har förstärkta partier och pit zips.

Avseende produktens tillverkare krävs knappast någon ytterligare introduktion. Att Fjällräven borgar för kvalitet betraktas som en självklarhet i både jakt- och friluftskretsar. Fjällräven är ett internationellt erkänt märke med tonvikt på den höga kvaliteten och funktionaliteten.

Man brukar prata om att fjällrävens produkter är generationsprodukter på grund av dess fantastiska slitstyrka. Det är inte alls ovanligt att välskötta produkter kan gå i arv från en generation till en annan till följd av detta.

Så vid inköp av jaktstället i fråga kan du känna dig fullständigt trygg med att funktionen kommer hålla och att livslängden är lång.

Se priset här

3. Överdragsställ Shooterking Lynx

Överdragsställ Shooterking LynxFrån Shooterking presenterar vi ett överdragsställ som går under namnet Shooterking lynx.

Överdragsställets design och namn avslöjar att det är et ställ som främst är tänkt att användas av den som bedriver jakt i landskap där snö är en framträdande egenskap. Med sitt vinterkamouflage passar den perfekt för vinterjägaren som vill smyga på sitt byte med minimerad risk för att bli upptäckt.

Shooterking benämner ytterdesignen som pixelcamo och det är som sagt vinterjaktens kamouflage som är prioriterad. Stället är tillverkat i 100% polyester för att underlätta och möjliggöra en helt ljudlös framfart på vinterns jaktmarker.

Polyestret har även den fördelen att den verkar avstötande vid eventuella snöfall, eller att ditt ställ av andra anledningar kommer i kontakt med snön. Något som är ganska rimligt om du ibland vill smyga på ett byte. Materialet är alltså mycket bra i förhållande till att snö inte ska fastna i tyget.

Som vanligt granskar vi noggrant fickorna. Här kan vi se att shooterking är välplanerad utifrån syftet att slippa bära utrustning. Både bröstficka och andra fickor är rymliga och välplanerade med vertikal ingång för att minimera risken att saker ramlar ur fickorna.

Detta är såklart mycket eftersträvansvärt då utrustningen kan vara ömtålig när det kommer till fukt. Att behöva gräva efter utrustning i den iskalla snön är heller inget som står högt upp på att göra-listan vid vinterjakten. Detta kan du känna dig trygg med att slippa med tanke på att fickornas ingång är vertikala och tillverkade i slitstarkt tyg.

Jackan kommer med ställbar huva, vilket är skönt då du slipper oroa dig över att grundinställningen inte är optimal för din kropp och funktion. Jackan har även hög krage så att du ska slippa bekymra dig för att få in vind eller snö på känsliga delar av kroppen.

Att jackan är justerbar i midjan är en viktig detalj som gör att den går att anpassa efter just din kroppsstorlek. 

Värt att påpeka är det faktum att byxorna också har dragkedjor som tillåter dig att komma åt fickorna på de byxor du bär under jaktstället. Det är bra ur synvinkeln att byxan kan tänkas som ett extra skydd för värdefulla saker som du har i byxfickan under jaktstället.

Detta överdragsställ har inte benfickor, vilket kan uppfattas som både positivt och negativt beroende på vilket perspektiv man tittar från. Positivt eftersom det bidrar till ökad bekvämlighet och komfort. Negativt om man är van vid och tycker om att använda sig av benfickor när man jagar. Alltså, något av en vanesak, men helt klart en detalj värd att ta i beaktning när du funderar över att köpa stället.

I övrigt har materialet fina andningsegenskaper och som vi nämnde tidigare smälter det in väldigt bra i snölandskapet och är väl genomtänkt utifrån att inte avge ljud.

Sammanfattningsvis är detta en produkt som har en given plats i varje vinterjägares garderob. Passar perfekt för de lite varmare vinterdagarna då du har ett par varmare lager under och helt enkelt drar över det kamouflerande och tysta överdragsstället.

Se priset här

4. Jakställ Härkila Pro Hunter X

Jakställ Härkila Pro Hunter XInget jaktställ bäst i test utan flera inslag av ställ från Härkila. Vida känt som en kvalitetstillverkare som alltid levererar på yppersta nivå när det kommer till jaktkläder och andra jaktrelaterade attribut. 

Även om de tidigare produkterna helt klart är av hög kvalité och mycket funktionsdugliga är Härkila alltid ett litet steg uppåt.

Här presenterar vi Härkila Pro Hunter X.

Pro Hunter X är Härkilas nya generation av jaktkläder med ett extra fokus mot optimal rörelsefrihet och en aning slankare passform. Alla välkända och uppskattade funktioner från tidigare generationer finns givetvis kvar vilket sammantaget, med detta nya fokus i åtanke, skapar en förstklassig premiumprodukt. 

Pro Hunter-serien kommer med en garanti som sträcker sig över fem år vad gäller yttermaterialet. Detta säger mycket om kvaliteten och vilken trygghet det finns i att materialet är slitstarkt, robust och kommer att stå emot alla de påfrestningar som man vanligtvis får tampas med när man befinner sig i skog och natur.

Bland de funktionella detaljerna kan vi bland annat finna en högkvalitativ tvåvägsdragkedja. Dragkedjan är genomtänkt i minsta detalj och är tillverkad i ett vattenavvisande material.

Huvan har man valt att ha en variant som går att ta av och på. Uppskattat av vissa, medan andra kan tycka om den fasta varianten.

Vi gillar även detaljen med en stropp som utgår från värmefickan. Detta möjliggör att patronfickan kan hållas öppen under skjutning, vilket alltid är uppskattat.

En annan genomtänkt detalj är att jackans rygg är försedd med veck som ger en extra rörlighet och är anpassad för att inte strama åt när du intar skottposition. Genomtänkt in i minsta detalj.

Detta är alltså en produkt för jägaren som inte är beredd att göra några som helst kompromisser vad gäller någon del av materialet. 

  • Funktionerna är genomtänkta och ändamålsenliga.
  • Komforten är genomtänkt och andamålsenlig.
  • Detaljerna är genomtänkta och ändamålsenliga.

Pro Hunter-serien bär med sig ett rykte om att vara de ultimata jaktkläderna och det finns ingen anledning att vända sig mot detta påstående. Det är alltid kvalitet rakt igenom. 

När det gäller detta ställ är det möjligt att köpa jacka och byxa separat även om det alltid är rekommenderat att köpa ställ som just ställ. Detta då funktioner många gånger är anpassade och genomtänkta för att komplettera varandra och ses som en enhet snarare än två separata plagg.

När vi sökt efter andra konsumenters åsikter kring jackan har vi funnit ett visst konsensus kring att jackan är ganska stor i storleken. Så, om du verkligen är ute efter en slimmad känsla kan det vara en god idé att gå ner en eller ett par storlekar för att få den optimala passformen.

Det kan tänkas att jackan är optimerad utifrån att ett mellanlager ska användas.

Som vanligt gäller det att du noggrant överväger vilka funktioner och i vilka temperaturer och vid vilka förhållanden du primärt avser att använda jackan. 

Se priset här

5. Jaktställ Shooterking Lynx

Jaktställ Shooterking LynxFrån uppstickaren Shooterking kan vi presentera detta jaktställ som är något av en lättviktare. En bra produkt för den som trivs med många lager då fodret inte är särskilt tjockt. 

Materialet är uppdelat i två olika lager för optimering av funktion. Dels har stället sömmar tillverkade i Sealgair PRO 250-G. Detta för att få till den där perfekta vattentätheten som är helt oumbärlig vid regniga dagar i skogen. Sealgair-funktionen gör att stället är vattentätt upp till 10000 mm vattenpelare vilket får betraktas som mycket bra.

Detta i kombination med Shootex membran gör att materialet rakt igenom är mycket funktionsdugligt och stabilt. Shootex-membranet som ser till att materialet andas i kombination med vattentäta sömmar bör förhoppningsvis utmynna i en bra dag i skogen.

Jackan kommer med avtagbar huva och en hög krage som skyddar mot eventuellt isande vind. Avtagbar huva gör att jackan kan anpassas efter dagens väderprognos. En vindfylld dag har luvan ett jobb att uppfylla, medan den kanske bara är ett obekvämt bihang på den strålande höstdagen.

Andra detaljer som är bra innefattar bland annat ställbar midja, armslut och ventilationsöppning under armar. Speciellt ventilationsöppningen under armarna är en bra teknisk finess som kan komma till stor nytta under de dagar solen gassar lite extra. 

Byxornas midja är också bitvis elastisk och kommer med anti-glidband. Detta har den fina funktionen att eventuella underkläder, som skjorta, långkalsonger eller underställ håller sig på sin plats istället för att glida omkring på kroppen och skapa obehag.

YKK-dragkedjor säkerställer att kvaliteten levererar ett stabilt resultat även här. Det är inte helt ovanligt att tillverkare i mellansegmentet snålar in på blixtlås, så det känns tryggt att se YKK-loggan. Ett krånglande blixtlås efter några veckors användning är inte helt ovanligt och inte något man vill drabbas av i skogen. 

Ett extra plus för en fodrad och rymlig innerficka där mer värdefulla föremål, som tillexempel mobiltelefon, plånbok och andra elektroniska instrument kan förvaras.

Den konventionella cordurafodringen på utsatta ställen, såsom armbågar och knän är också ett givet inslag i shooter-modellen.

Designen är som framgår på bilden anpassad för att användas vid vinterjakt och bidrar med ett förstklassigt kamouflage, vid exempelvis fjälljakten på ripa.

Allt som allt ett mycket bra jaktställ med en rad genomtänkta funktioner.

Passar framförallt för jakt i snölandskap.

Se priset här

6. Pinewood Pro Extreme

Pinewood Pro ExtremeFrån den stabila tillverkaren Pinewood hämtar vi detta stilrena och enkla jaktställ. Som alltid när vi har med Pinewood att göra får vi mycket för pengarna. Inte den mest innovativa jackan på marknaden, men en jacka som gör ett habilt jobb i både ur och skur. 

Perfekt som standardjacka för den vanliga dagen i skogen och ett bra kamouflage genom sin naturgröna ytfärg. 

Den här modellen är speciellt framtagen för den aktive jägaren och då kanske i synnerhet hundföraren. Med en större rörelse i skogen gentemot att sitta på pass blir det av extra vikt med en bra andningsfunktion i plaggen. 

Detta har Pinewood tagit fasta på vilket visar sig i form av den öppningsbara ventilationen, vilken är tänkt att underlätta den viktiga luftgenomströmningen. Den öppningsbara ventilationen har dubbla fördelar då ventilationen även kan användas till värmeutsläpp under de varmare dagarna. En funktion som du troligtvis kommer älska när svetten börjar rinna efter benen medan du smyger på ståndskallet. 

Fodret med patenterad high ventilation nätfoder bidrar också till en ökad komfort och är en detalj som inte ska underskattas.

En annan funktion som inte är helt ovanlig och som överraskar positivt är den reglerbara och avtagbara kapuschongen med brätte. Perfekt för att kunna möta alla de olika typer av väder som jaktdagarna ofta bjuder på.

Fickorna som alltid är intressanta är på plats och fullt funktionsdugliga. Stället har den klassiska napoleonfickan på plats, vilken kompletteras med både kart- och dubbla radiofickor.

Ett orange reflexband medföljer också i en praktisk ficka. Detta eftersom hundföraren är extra utsatt med tanke på att hundföraren är i rörelse i skogen. En uppskattad och finurlig detalj.

Vattenavvisande dragkedjor är också ett plus och inget som alltid ska tas för givet när man befinner sig i mellansegmentet som pinewood gör.

Ammunitionshållaren i benfickan är också en smart och uppskattad funktion.

Både byxa och jacka kommer med rejäl förstärkning av de vanligtvis utsatta delarna knä och armbågar. Utan förstärkning här är risken att livstiden blir onödigt kort.

Sammantaget har vi en ovanligt genomtänkt och funktionsrik jacka för att befinna sig i mellansegmentet prismässigt. Ett genomtänkt och mycket habilt ställ från pinewood.

Se priset här

7. Jaktställ Swedteam Ultra Light

Jaktställ Swedteam Ultra lightFrån uppstickaren Swedteam presenterar vi det här jaktstället. Ett ställ i mellansegmentet som gör jobbet, men saknar det lilla extra. 

Designen är oklanderlig i sin naturgröna färgton och innebär ett kamouflage som passar i stort sett all skog och mark.

Bland ställets funktioner hittar vi några guldkorn. Avtagbar huva är skönt för att slippa böket när gevärets axelrem ska tas av och på. Inte alla upplever detta som något problem, men vi uppskattar möjligheten att få välja själv om huvan är nödvändig för dagens jakt.

Neopren-material med en smart och genomtänkt justeringsmekanism finns vid ärmavslutet. 

Fickorna är rymliga och funktionella och gör sitt jobb. Dubbla benfickor är alltid uppskattat och skönt för att slippa bära sin packning med dålig jämvikt. Många gånger underskattat ur ett ergonomiskt perspektiv.

Att stretchmaterial är inbyggt är alltid bra, då det ger plaggen möjlighet att anpassas efter just din figur. Byxorna kommer även med en praktisk grenkil och förhöjda ben. De förhöjda benen underlättar och borgar för att du kan använda hela rörelsevidden i underkroppen, vilket alltid är uppskattat för en hundförare som ska röra sig i stundtals oländig terräng.

Byxorna har även ett smart benavslut som ger möjlighet att enkelt justera luft- och värmeinsläpp eller utsläpp. Beroende på vilket väder och vind det är för dagen.

Sammantaget en produkt i mellansegmentet som också är en mellanprodukt. Inte det där jaktstället som får dig att jubla, utan snarare det där jaktstället du inte funderar så mycket över att du har. Det är prisvärt och gör sitt jobb och ibland behöver det inte vara svårare än så.

Sammanfattningsvis har vi hittat sju produkter varav samtliga är att betrakta som prisvärda och funktionsdugliga. Helt enkelt stabila och bra produkter som gör jobbet utan att glänsa och ge det där lilla extra. Av produkterna ovan finns något för alla plånböcker och stilar och vi hoppas att genomgången gett rikligt med information och gett dig gedigen vägledning kring jaktställen.

Nu ska vi gå vidare till testets riktiga fullträffar som verkligen gör skäl för epitetet jaktställ bäst i test.

Se priset här

8. Jaktställ Härkila Vector

Jaktställ Härkila VectorFöga förvånande inleds topplistan med ett bidrag från Härkila. Denna pärla är i det närmaste att betrakta som en klassiker och en självklar del av den rutinerade jägarens garderob.

Denna variant som går under namnet vector är ett lätt skalställ med ett i stort sett oslitbart GORE TEX-membran. 

Det här är ett skalplagg som ger det lilla extra i form av skydd mot väder och vind utan att kompromissa med komforten. Precis som det ska vara med plagg av yppersta kvalitet kan du nästan glömma bort att det befinner sig på din kropp då lättheten i materialet ger en fantastisk frihetskänsla. 

Ett jaktställ som levererar nästan oavsett temperatur med byxor och jacka som anpassar sig efter väderförhållandet och ger i stort sett optimal funktion oavsett yttre förutsättningar.

Den fjäderlätta konstruktionen har ett mjukt och rörligt yttermaterial som laminerats med Gore Tex-membranet i ett genialt drag för att optimera vattentåligheten, utan att göra avkall på rörligheten i materialet.

När vi går till de invändiga delarna av jackan finner vi att den är förstärkt med ett löst nätfoder för erbjuda optimal komfort även invändigt. 

Designen är tidlöst oklanderlig med en klassiskt naturgrön färg.

Som framgår av bilden har Härila valt att förstärka byxan från knät och neråt. En mycket uppskattad funktion då många modeller bara är förstärkta över knän. När man rör sig i skog och mark är det vanligtvis så att det är den nedre delen av byxorna som står för merparten av närkontakten med naturen och det är inte alls ovanligt att detta är den första platsen som slits sönder och gör att jaktställets funktion delvis sätts ur spel. Alltså en funktion att verkligen lägga märke till och förstå vitsen med.

När det kommer till fickor och dess dragkedjor är kvaliteten aldrig något att orda om när det gäller Härila. Hög funktion och slitstarkt kvalitativt innehåll löper som en röd tråd genom stället. 

Istället för den traditionella vertikala byxfickan väljer Härila i denna modell att gå på en lite snedare variant. Detta är ett litet minus i vår bok då pejl och annan viktig utrustning inte ligger lika stabilt.

Sammanfattningsvis är det tveklöst ett ställ som du blir nöjd med, och kan njuta av i många, många år framöver. Kanske går det till och med i arv till nästa generation. Det ska inte uteslutas när det kommer till kvaliteten och funktionen i detta jaktställ.

Som brukligt när Härila är inblandade går det att köpa byxor och jacka separat. Detta är något som vi alltid väljer att avråda från då designen ofta är genomtänkt ur ett ställperspektiv. Om du däremot har en äldre modell och behöver uppdatera över- eller underdelen kan det vara praktiskt att möjligheten finns. Var då noga med att granska speciellt fickor för att undersöka om de olika delarna är kompatibla med varandra.

Se priset här

9. Jaktställ Pinewood Wolf Lite Ap/Blaze

Jaktställ Pinewood Wolf Lite Ap BlazeEn klassiker i mellansegmentet signerad pinewood. Det perfekta valet både för hundföraren som vill röra sig smidigt i skogen och för pass-skytten.

För sin prisklass otroligt följsam i materialet och med en mycket lätt vikt som imponerar stort. Välplanerad design på jackan med sin förlängda rygg och reglerbara nederdel.

Den öppningsbara ventilationen under ärmen skapar extremt bra förutsättningar för att luft och värme ska kunna strömma igenom på ett ändamålsenligt sätt. Ett måste för framförallt hundföraren under långa varma dagar i skogen. 

En riktigt skön och stretchig resår i midjan gör att den passar till många olika kroppsformer. Samtidigt hjälper det förhöjda ryggslutet till att hålla övriga kläder på rätt plats, vilket annars kan vara ett gissel när de undre lagren börjar glida omkring.

Förstärkningarna är tillverkade i 100% nylon vilket gör att levnadslängden på dessa delar med största sannolikhet kommer bli mycket lång.

Hela stället har givetvis fått sina sömmar tejpade. Det som sticker ut för att vara i mellansegmentet är att sömmarna även blivit behandlade med Bionic Eco Finish, något som vanligtvis är förbehållet modeller i premiumklassen. Denna behandling gör att stället får extra hög funktion när det kommer till dess vatten- och smutsavstötande egenskaper.

Bland de lite mer diskreta detaljerna som uppskattas finner vi dubbla framfickor för ammunitionshållare. Dessa ammunitionshållare är anpassade för både kula och hagel.

Att armsluten är reglerbara med kardborreband är också bra. Det är inte alltid en självklarhet trots dess givna funktionalitet. 

Sammanfattningsvis är Pinewood Wolf Lite en given favorit sett till prisklassen. Funktionen är på plats och smyckas ut av en hel rad med tekniska smarta finesser. Ett solitt och stabilt jaktställ helt enkelt!

Se priset här

10. Jaktställ Härkila Moose Hunter

Jaktställ Härkila Moose HunterFör den vane jägaren kommer knappast vinnaren som någon överraskning. Här har vi jaktställens motsvarighet till bilarnas rolls royce. 

Ett jaktställ som nästan inte kräver någon beskrivning, men vi ska bjuda på en ändå.

Härkila Moose Hunter är nämligen det optimala jaktstället. En lättviktare med solitt vattentätt Gore Tex-membran och det patenterade skandinaviska kamouflaget MossyOak.

Ett rakt igenom optimalt ställ för den inbitne jägaren som tillbringar merparten av sin tid i skog och mark. 

Plaggen har en unik materialsammansättning med en effektiv isolering i västen, samt ventilerande och regntäta funktioner i både byxa och jacka. 

Den unika materialsammansättningen bidrar till att plaggen är snabbtorkande och effektivt ventilerar bort både svett och fukt.

Alla funktionella detaljer är på plats och inget vi behöver gå in på närmare här.

Designen är oklanderlig med sitt unika kamouflagemönster som smälter in som en kameleont i både barr- och lövskog.

Sammanfattningsvis är detta jaktställ i det närmaste att betrakta som ett måste för den riktigt inbitne jägaren som tillbringaren väldigt mycket tid i skog och mark. Här är det helt enkelt ett fall av att man får vad man betalar för.

Se priset här

Sammanfattning

Nu hoppas vi verkligen att du fått ordentligt med kött på benen och har skaffat dig ypperliga möjligheter att göra ett välinformerat och väl avvägt köpbeslut när det kommer till jaktställ.

Att göra en gedigen research lönar sig ofta och är dumt att inte genomföra när det kommer till produkter som gör ett visst avtryck i plånboken. Att granska tester är ett sätt att genomföra denna research och vi hoppas verkligen att vi bidragit till att underlätta ditt beslut, samt öppnat dina ögon för vilka detaljer som kan vara värda att lägga lite extra tid på att granska.

Oftast är det så att inget jaktställ är optimalt ur alla synvinklar och personliga preferenser är alltid av stor vikt. Men om du som jägare lägger några extra minuter på att verkligen läsa om produkterna och bilda dig en egen uppfattning om vilket ställ som är optimalt för just dig har du goda möjligheter att inhandla ett ställ som håller och kan vara en kär och trogen vän under många år framöver.

En sista påminnelse! Kom ihåg att alltid granska fickornas funktion. Där kan du ofta skilja agnarna från vetet.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *