Lockpipa räv bäst i test 2022 – Hitta bästa lockpipan för räv

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se, meds.se, lloydsapotek.se och Outdoorexperten.se.

 
1. Nordik Predator2. Nordik Mini Predator3. Nordik Fox Heat
Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned bästa räv lockpipaLockpipa Nordik Mini Predator

Nordik Predator Fox Heat

Se priset här Se priset här Se priset här

Lockpipor är ett viktigt tillskott till jakten och kan vara avgörande för hur resultatet ser ut i slutet av jaktsäsongen. Att hitta den bästa lockpipan för rävar kan dessutom vara svårt, det finns många olika sorter att välja på och att reda i djungeln av affärer för att hitta den bästa räv lockpipan tar mycket tid och energi som många möjligtvis inte har i dagens redan stressiga värld. Därav kommer denna artikeln hjälpa till för att göra jakten efter den bästa räv lockpipan mycket lättare.

Topp 8 bästa lockpipa för räv 2022

1. Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned

Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned bästa räv lockpipa

Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned är en kvalitativ lockpipa som har flera unika ljud. Denna lockpipan har inte bara ett djur ljud som den kan imitera, utan fyra olika förstämda ljud. Detta ger Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned en unik fördel i att produkten är väldigt lätt användbar. Denna lockpipa kan imitera ångestljuden av klövvilt, hare, mus och kanin vilket kommer att locka räven till de som låter som ett döende djur. Utöver den stora mängden ljud som är förstämda i denna produkt, har Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned dessutom en mycket lång räckvidd med drygt 115db. Detta ger lockpipan en extra fördel när det kommer till att vara lätthanterlig. Lockpipan kommer i en enkel men modern svart design med Nordik Predators logga i en vit inringad ring på själva pipan. Dessutom är vissa av detaljerna i lockpipan gjorda i andra färger såsom grön och svart.

Se priset här

2. Lockpipa Nordik Mini Predator

Lockpipa Nordik Mini Predator

Lockpipa Nordik Mini Predator är väldigt lik Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned i modellen men är som namnet avslöjar lite mindre. Att pipan är mindre gör att den lättare får plats i fickan eller några av de små facken på väskan när den är fullpackad. Denna lockpipa kan användas för att imitera mindre rovdjur som till exempel små gnagare. Tack vare det tunna membranet i Lockpipa Nordik Mini Predator kan ljudet lätt justeras och nyanseras utefter behov.

Eftersom denna pipan är gjord för att imitera mindre bytesdjur och har en mindre storlek så är räckvidden inte lika stor som i Nordiks andra lockpips modell Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned, men detta gör inte produkten till mindre användningsbar utan kan istället vara till stor fördel om räven är närmare och tidigare har vant sig vid ljudet av lockpipor med längre räckvidd. Designen på denna lockpipan är väldigt lik Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned med en svart färg, samt gröna och vita detaljer. Det som skiljer sig är storleken och att denna lockpipan har loggan Nordik Mini Predator, utan någon vit ring, skrivet på pipan.

Se priset här

3. Nordik Predator Fox Heat

Nordik Predator Fox Heat

Nordik Predator Fox Heat imiterar det unika ljudet av en brunstig rävhona för att locka fram räven. Räven som letar efter en partner kommer alltså lätt attraheras av detta ljudet och dyka upp. Det gäller dock att vara mycket lyhörd när man jagar efter räv med denna teknik då vissa av rävarna kommer att göra ljud ifrån sig till svar och andra kommer att komma tysta.

Denna lockpipa används primärt under brunstperioden januari-mars men kan också användas under övriga delar av jaktsäsongen då dessa ljud kan locka fram rävar som vill försvara sina revir. Beroende på vilken teknik man använder kan man få fram två olika ljud med denna lockpipan. Designen på Nordik Predator Fox Heat skiljer sig markant ifrån de andra Nordik produkterna i listan. Lockpipan är helsvart med ett hål på övre delen där man kan sätta fingret för, för att ändra ljudet.

Se priset här

4. Lockpipa Crit’r Call PeeWee

Lockpipa Crit'r Call PeeWee

Lockpipa Crit’r Call PeeWee är en mindre lockpipa som med stor fördel används inom mindre områden. Lockpipan imiterar mindre bytesdjur för att locka till sig räven och är ett mycket bra komplement till jakten. Detta eftersom en variation i ljuden som används kan göra det mer trovärdigt för räven att det är ett bytesdjur som låter. Designen är i en mindre, skogsgrön variant med gröna detaljer. På framsidan av pipan finns ett genomskinligt klistermärke med Crit’r Calls logga i svart text på.

Se priset här

5. Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende

Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende

Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende är en lockpipa gjord i trä som imiterar en brunstig rävhona för att locka till sig rävhanar under december till mars, det vill säga under brunstperioden för rävarna. Lockpipan har ett ljud rävarna kan höra från 300 meters avstånd, detta ljudet kan människor uppfatta väldigt svagt men rävarna hör det desto mer. Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende är gjord i trä och har en ljus trä färg som passar bra i jakt sammanhanget. Pipan är rak utan några egentliga formändringar.

Se priset här

6. Lockpipa Hubertus Räv Skällande Räv

Lockpipa Hubertus Räv Skällande Räv

Lockpipa Hubertus Räv Skällande Räv imiterar ljuden av en skällande räv hona som ropar på sina ungar när hon har ett byte till dem, och ljudet av en skällande rävhane. Denna lockpipa har en unik design då båda ändarna av pipan kan blåsas genom för att skapa ett ljud. För att återskapa rävhonans ljud används den tjockare ändan och den smalare ändan används för att återskapa rävhanens skäll. Likt Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende är denna lockpipa också gjord i ett ljust träslag men den är annorlunda i designen.

Se priset här

7. Hubertus Game Call Fox Hare Cry

Hubertus Game Call Fox Hare Cry

Hubertus Game Call Fox Hare Cry är en lockpipa som kan användas för att imitera både ångestljuden från harar och mus pip för att locka fram räven. Lockpipan är gjord i ett högkvalitativt ljust träslag med gröna detaljer i plast. Själva pipan är avlång och passar bra i de flesta jaktsituationer där räv är det primära bytet. Hubertus Game Call Fox Hare Cry har en normalstor räckvidd och är bra att använda tillsammans med de andra produkterna från Hubertus för att skapa en större variation i lockljuden.

Se priset här

8. Hubertus Came Call Fox Mouse Squek

Hubertus Came Call Fox Mouse Squek

Hubertus Came Call Fox Mouse Squek är en lockpipa i mindre storlek som används för att imitera mössens pip. Lockpipan är anpassad specifikt för att räv ska attraheras av ljuden i tron om att det är ett riktigt byte. Lockpipan är gjord i grömplast och har en ring som sitter på pipan för att man ska kunna fästa den vid till exempel en ögla i väskan eller liknande. Denna lockpipa har en mindre räckvidd men fungerar bra när räven är på nära håll.

Se priset här

Köpguide för den bästa räv lockpipan 2022

1. Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned 299 kr

Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned är den bästa lockpipan för räv att köpa när du behöver en allt i ett pipa. Då pipan har flera förstämda ljud och en mycket stor räckvidd underlättar denna pipan jakten. Inte bara luras räven av den stora mängden ljud som pipan kan imitera utan tack vare denna stora variation i ljud blir räven inte van vid ljudet av pipan lika lätt, vilket i andra fall kan leda till att räven skräms av ljudet istället för att lockas. Denna lockpipa kan både köpas separat för 299 kr, men också i ett paket med en film om lockjakten på räv för 495 kr. Detta är perfekt för både nybörjare till lockjakt och till jägare med större erfarenhet.

Paket med pipa och film: https://www.pnjakt.se/art/lilla-lockjaktspaketet-for-rav.php

2. Lockpipa Nordik Mini Predator 175 kr

Lockpipa Nordik Mini Predator är ett väldigt bra komplement till Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned då, även om Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned har flera olika ljud som kan imiteras, kan räven ändå vänja sig vid dessa ljud och bli skrämd av ljuden istället för att lockas. Lockpipa Nordik Mini Predator är den bästa lockpipan för räv när det kommer till mindre varianter av lockpipa. Eftersom Lockpipa Nordik Mini Predator har en mindre räckvidd och ska föreställa mindre djur gör detta också ljuden mer realistiska för räven. Priset på denna lockpipa är också väldigt låg relativt till kvaliteten produkten ger. Denna lockpipa för räv passar bra för både en nybörjare och en rutinerad jägare som redan har en eller flera lockpipor.

3. Nordik Predator Fox Heat 199 kr

Nordik Predator Fox Heat används med mest framgång under rävens brunstperiod men kan också användas under den resterande jaktsäsongen. Denna lockpipa är lite svårare att använda då den inte är förstämd och mer teknik behöver användas för att få fram ett bra ljud. Därför passar denna lockpipa först och främst till jägare som har mer vana vid lockjakt. Nordik Predator Fox Heat passar utmärkt att kombinera med andra lockpipor ur Nordiks sortiment, och att kombinera flera av Nordiks lockpipor med varandra är något som Nordik rekommenderar själva för en lyckad jakt.

4. Lockpipa Crit’r Call PeeWee 199 kr

Lockpipa Crit’r Call PeeWee fungerar bäst på nära håll och kan användas när som helst under jaktsäsongen för att locka rävar som är sugna på ett mindre byte. Likt Lockpipa Nordik Mini Predator har lockpipan en kortare räckvidd, men kvaliteten av Crit’r Call PeeWee lockpipan är dock lite mindre än Lockpipa Nordik Mini Predator. Därför rekommenderas denna lockpipan framförallt som ett komplement till Lockpipa Nordik Mini Predator istället för ett substitut för produkten.

På grund av att kvalitén av produkten inte håller samma standard som Lockpipa Nordik Mini Predator men priset ändå är högre rekommenderas detta inte som ett förstahands val när det kommer till mindre lockpipor. Dock är tonläget annorlunda på Crit’r Call PeeWee lockpipan än samtliga andra lockpipor i samma storlekskategori vilket kan vara till fördel om samma lockpipa har använts under en längre period och rävarna i området har vant sig vid det första tonläget.

5. Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende 185 kr

Lockpipa Hubertus Räv Löpande Tiks Gnyende används primärt då rävhonorna löper, eftersom ljudet imiterar en rävtik som söker en partner. Dock kan pipan användas under andra delar av jaktsäsongen med, men med möjligtvis mindre jaktlycka. Denna lockpipa är inte förstämd utan kräver en viss förkunskap inom användningen av lockpipor. Därav rekommenderas denna lockpipa huvudsakligen till rutinerade jägare, eller till jägare som gärna vill testa på en utmaning. Priset på produkten är väldigt bra då pipan är gjord i högkvalitativt trä och inte kommer gå sönder i första taget.

6. Lockpipa Hubertus Räv Skällande Räv 350 kr

Lockpipa Hubertus Räv Skällande Räv är en lockpipa som kräver förkunskap och möjligtvis lite träning innan användningen. Därför rekommenderas denna lockpipan främst till jägare med lite mer kött på benen inom lockjakt. Lockpipan har en normalstor räckvidd och passar bra under majoriteten av jaktsäsongen. Designen på denna lockpipa är väldigt intressant då båda ändar kan användas för att skapa läten, och om en unik utformning på produkten är viktigt rekommenderas Lockpipa Hubertus Räv Skällande Räv starkt. Denna lockpipa är ett av de dyrare alternativen. Priset kan försvaras med att kvalitén på själva pipan är mycket hög och att flera läten kan åstadkommas.

7. Hubertus Game Call Fox Hare Cry 249 kr

Hubertus Game Call Fox Hare Cry är ännu en lockpipa i trä från Hubertus och just denna lockpipa imiterar mer specifikt ljuden som harar gör. Kvaliteten på denna lockpipa kan möjligtvis ifrågasättas då vissa delar är gjorda i plast, till skillnad från andra produkter av Hubertus där majoriteten av piporna är gjorda i enbart trä. Dock är denna lockpipa lättare att använda då det inte går att producera ljud från pipan på fler än ett sätt.

Därav blir detta en bra lockpipa att införskaffa för jägare som möjligtvis inte har allt för mycket ”lockpips vana”. Lockpipan ligger i den dyrare änden av samtliga lockpipor som listas här men det är ändå ett resonabelt pris på produkten då majoriteten av lockpipan är gjord i högkvalitativt trä. Räckvidden på denna produkt är normalstor och lockpipan kan användas under alla delar av jaktsäsongen.

8. Hubertus Came Call Fox Mouse Squek 129 kr

Hubertus Came Call Fox Mouse Squek är visserligen den billigaste produkten på listan med detta reflekteras också i kvalitén. I designen av lockpipan sitter det en ring i metall som kan användas för att fästa lockpipan i till exempel kläderna. Dock kan denna ringen lätt åka av själva lockpipan vilket leder till att lockpipan kan komma bort. Oavsett om lockpipan kommer bort under jakten eller bara på resan till och från skogen kan detta ändå vara en frustrerande situation.

Detta gör att Hubertus Came Call Fox Mouse Squek hamnar längst ner bland alternativen på den bästa lockpipan för räv. Utöver detta är dock användningen av denna lockpipan väldigt simpel och passar bra till jägare med alla olika nivåer av erfarenhet inom lockjakt. Räckvidden är mindre än andra lockpipor då just denna specifikt imiterar ljuden av möss som piper, vilket kräver en mindre räckvidd för att vara mer realistisk och för att räven ska gå på det.

Summering

Att finna den bästa lockpipan för räv görs lätt med denna lista. Den produkt som krönas till den bästa lockpipan för räv är Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned som har ett bra pris jämfört med hur lätt produkten är att använda. Inte bara underlättas användningen av lockpipan av att det finns fyra förstämda imitationsljud, men också eftersom denna variation i ljud tillåter användning av lockpipan under hela jaktsäsongen. Dessutom är detta en lockpipa som inte kräver en större erfarenhet bakom sig, och om det behagas kan lockpipan även köpas tillsammans med en film om just lockjakt.

Den andra bästa lockpipan för räv, som rekommenderas att användas tillsammans med Lockpipa Nordik Predator Pre-tuned, är Lockpipa Nordik Mini Predator. Tillsammans är dessa två lockpipor perfekta för jakten, oavsett vilken jaktsäsong eller vilken jägare som använder sig av lockpiporna.

Längst ner på listan befinner sig Hubertus Came Call Fox Mouse Squek som må vara billigast men också har den mest ifrågasättbara kvaliteten. Visserligen kan denna lockpipa kombineras effektivt med andra mindre varianter av lockpipor om rävarna i området där jakten utförs har vant sig vid den tidigare använda lockpipan.

Men att använda endast denna lockpipa rekommenderas ej. Dock är användningen av Hubertus Came Call Fox Mouse Squek väldigt lätt, och jägare kan, oberoende av vilken förkunskap som innehavs, skapa realistiska imitationer av möss som piper för att locka fram räven. Om en mindre variant av en lockpipa är något som söks rekommenderas ändå Lockpipa Nordik Mini Predator i allra första hand.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *