Bästa halvautomat studsare 2022 – Vårt halvautomat studsare test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se, meds.se, lloydsapotek.se och Outdoorexperten.se.

 
1. Browning Bar2. Benelli3. Browning Bar
Browning Bar Zenith Wood Fluted HC bästa halvautomat studsareBenelli Argo E Battue Orange CamoBrowning Bar MK3 Fluted Composite HC
Se priset här Se priset här Se priset här

Om du är ute efter att hitta marknadens bästa halvautomat studsare har du kommit alldeles rätt. I det här testet kommer vi nämligen presentera en rad högpresterande vapen i just den kategorin. 

Vi kommer börja med att visa upp de tre bästa halvautomat studsare som vi hittat för att sedan titta närmare på för- och nackdelar med halvautomat och även gå igenom några av de vanligaste frågorna och fördomarna kring halvautomat.

Som vanligt har vi varit grundliga i våra efterforskningar och med en kombination av testning, rådfrågning av andra experter, produktbeskrivningar och konsumentrecensioner hoppas vi verkligen att det sammantaget kan leda till att du får göra ett inköp som ger stor glädje över lång tid.

Nu ger vi oss in i hetluften och presenterar vapnen!

Topp 3 bästa halvautomat studsare 2022

1. Browning Bar Zenith Wood Fluted HC

Browning Bar Zenith Wood Fluted HC bästa halvautomat studsare

Från Browning hämtar vi testets vinnare som är en genomgående mycket bra konstruerad halvautomat.

Med över 100 års erfarenhet av vapentillverkning är det såklart ingen överraskning att Browning kan leverera kvalitetsbössor även i kategorin halvautomater.

Bar Zenith har en mycket bra och stabil konstruktion där man inte tummat på några av de kritiska delarna. 

Pipa, kolv, slutstycke har alla goda materiella förutsättningar för att bibehålla funktion över lång tid. Ett litet extra plus vill vi också passa på att ge för kolvens läckra design som adderar premiumkänsla till helhetsupplevelsen.

En annan stor fördel är att det finns många olika sätt att sätta ihop bössan. Avseende kaliber kan du välja mellan 30.06, 300WM och 9,3×62. Du kan även välja själv om du vill ha löstagbart eller fast magasin och de löstagbara magasinen finns i varianter som tar 2,3 eller 4 skott. En stor flexibilitet i funktioner erbjuds alltså den som lägger vantarna på den här fantastiskt fina bössan.

En stor och helt avgörande fördel som man alltid ska ha i åtanke när man kikar på halvautomatisk bössa är att alla delar är integrerade på så vis att inget skrammel eller oljud uppkommer. En halvautomatisk studsare är ju ofta en aning mer komplex att sätta samman, vilket gör att tillverkarna ibland slarvar med eller bygger bristfälliga automatbössor på just den punkten. 

Denna avgörande detalj är givetvis på plats i denna bössa som erbjuder en riktigt fin helhet i relation till priset.

För att summera är det alltså den här bössan vi anser vara mest köpvärd för dig som är på jakt efter den bästa halvautomaten på marknaden. 

En bössa som väver samman alla viktiga detaljer till en komplett helhet helt enkelt!

Se priset här

2. Benelli Argo E Battue Orange Camo

Benelli Argo E Battue Orange Camo

Benelli har här kommit med en variant som verkligen faller oss i smaken. Det är den populära halvautomatiska studsaren Benelli ArgoE som modifierats för att vara kompatibel med hundförarens utmanande jakt.

Modellen är nedkortad och pipan är bara 47cm lång. Med detta i åtanke kommer den här modellen endast i kaliber .308Win för att inte tappa kraft på grund av outbrunnet krut.

Bakkappan på bössan är Benellis kortaste för att ytterligare få ned längden och öka smidigheten i bössan. Comfortec-kolvens design med den orangea kamoufleringen bidrar också till en snygg och härlig bössa.

Om vi kollar vidare på kolv och framstock kan vi notera att det finns dubbla uttag för snabbfästen för vapenremmen på både vänster och höger sida. Perfekt för att skapa flexibilitet i förhållande till det bärergonomiska perspektivet.

Kindstödet som är monterat i standardutförande kommer i mediumhöjd, men ytterligare högre kindstöd går att köpa till för den som så önskar. 

En läcker och funktionell detalj är också de fiberoptiska riktmedlen. Dessa gör att du kan sikta bra och hitta ditt byte även när ljusförhållandena är suboptimala. 

När du får vapnet levererat finns det både två- och femskottsmagasin med och även en picatinnyskena för att du enkelt ska kunna montera på ett eget kikarsikte.

Sammanfattningsvis har vi en riktigt bra bössa där flera genomtänkta detaljer sticker ut. Kanske inte en bössa som passar riktigt alla då den har en del specialfunktioner för att verkligen maximera flexibiliteten och smidigheten. 

Är du hundförare anser vi detta vara en riktig kanonbössa för dig som tagit beslutet att gå på en studsare i halvautomatsklassen.

Se priset här

3. Browning Bar MK3 Fluted Composite HC

Browning Bar MK3 Fluted Composite HC

Browning får stoltsera med två pallplatser av tre möjliga. Här får vi en kombination av funktionalitet och design som heter duga, och dessutom till ett väldigt angenämt pris.

Som brukligt när det kommer till Brownings halvautomater kommer den i flera varianter vilket gör att du delvis själv kan sätta ihop det paket som passar dig. För den här modellen kan du välja mellan bland annat 300WM, .308Win och klassiska 30-06.

I likhet med testets vinnare kommer den även med flexibilitet avseende magasin. Både fast och löstagbart magasin går att välja till och en rad olika magasinstorlekar finns tillgängliga.

Med en piplängd på 53cm är det en mellanstor bössa som fungerar bra för både pass-skytten och hundföraren.

Summerat har vi en riktigt fin bössa som kommer in strax under testets två andra rekommendationer. Det kan dock vara värt att ta i beaktning att denna modell är en aning billigare och därmed passar fler plånböcker.

Se priset här

Sammanfattning

Nu har du tre riktigt fina bössor att fundera och välja mellan. Förhoppningsvis är det en av dessa som faller dig i smaken när du väl bestämt dig för att det är en halvautomat som passar dig bäst. 

Vi avslutar med att titta på några för och nackdelar med halvautomat.

Fördelar med halvautomat studsare

Den stora och överlägsna fördelen är också anledningen till att halvautomaten existerar. Vi tänker naturligtvis på hur snabbt du kan avfyra ett andraskott utan att förlora allt för mycket i precision.

En annan fördel är att halvautomaten vanligtvis kommer med en mindre rekyl vilket kan vara uppskattat hos vissa.

Nackdelar med halvautomat

En vanlig invändning mot halvautomaten är att de ofta krånglar mer på grund av den något mer avancerade mekaniken. Detta är dock i vårt tycke lite av en fördom som lever kvar.

En annan nackdel kan vara att det bland mer konservativa jägare inte är helt accepterat med halvautomat, men det är nog en ställning som kommer revideras i takt med att tiden går.

Lycka till med jakten!

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *