Benstöd gevär bäst i test 2022 – Hitta bästa benstödet för gevär

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se, meds.se, lloydsapotek.se och Outdoorexperten.se.

 
1. Sauer Bipod Flexpro2. Caldwell Accumax Benstod3. Caldwell Skjutstöd Stinger
Sauer Bipod Flexpro bästa benstödet för gevärCaldwell Accumax Benstöd

Caldwell Skjutstöd Stinger

Se priset här Se priset här Se priset här

Om du som jägare vill underlätta din jaktupplevelse är ett benstöd för gevär en bra utrustning att införskaffa sig. Benstödet är extra viktigt om du kommer att sitta under ett längre pass där du också bär jaktgevär som är tunga. På marknaden finns det mängder med olika typer av stöd och har du aldrig använt dig av ett tidigare kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. I vårt bäst i test för bästa benstödet för gevär kommer vi att lista ett flertal olika modeller som lämpar sig för olika typer av jägare.

Benstöd är dock inte den enda benämning som man använder för att beskriva utrustningen, utan dessa kan också kallas för ett skjutstöd, en bipod eller en tripod. Även monopod är en vanlig benämning. Orsaken till varför man använder sig av flera olika namn är helt enkelt för att beskriva hur många ”ben” som stödet har och som används för att du ska kunna stödja ditt vapen. Den klassiska modellen är den som är vanligast än idag, men tillverkare har också kommit på nya och innovativa lösningar så att du kan testa på många nya positioner när du jagar.

Vi vet hur jobbigt det kan vara att sitta och leta igenom hela internet för att kunna hitta bra produkter för jakten och därför har vi gjort arbetet åt dig. Tack vare vår tidigare kunskap och erfarenhet av jakt har vi kunnat välja ut de modeller som inte bara är kända för att vara riktigt bra, utan som är bevisade att fungera! Det vi gjorde var att titta på de modeller som vi själv har testat genom åren, men vi använde oss också av andra recensioner och omdömen från kunder. På så sätt kunde vi sätta ihop en lista med det bästa benstödet för gevär i alla olika prisklasser.

Innan du väljer ut en produkt som du klickar hem vill vi råda dig att ta del av vår köpguide. Med hjälp av en bra köpguide kommer du att få det betydligt enklare när du ska göra ditt val. Om du har stor erfarenhet av benstöd sedan tidigare (och bara vill hitta en ny modell) kanske köpguide för benstöd bäst i test inte är speciellt nödvändig. Vi rekommenderar dock ändå att du skummar igenom den lite smått. Alltid är det något man missat

Topp 5 bästa benstödet för gevär 2022

1. Sauer Bipod Flexpro

Sauer Bipod Flexpro bästa benstödet för gevär

Vinnaren i vårt bäst i test för bästa benstödet för gevär går till ingen mindre än Sauer Bipod Flexpro. Här får du den bästa och absolut mest intelligenta lösningen när du ska ut på skjutbanan, köra distansskytte eller ska ut på bergsjakt. Sauer Bipod Flexpro kommer att säkerställa att du får ut det absolut mesta av din jakt och att du kommer få en precision utan dess like.

Sauer Bipod Flexpro är uppdelat i två olika delar som består av Sauer Flexpro bipod och en bioadapter. Tack vare dessa kan du få ett benstöd som är mycket stabilt, men ändå väldigt lätt. Flexpro bipod väger endast 160 gram och är tillverkad i ett mycket kvalitativt kolfiber. Det enda du behöver göra är att placera den på adapterutgången och tack vare starka magneter kan den sedan hållas på plats. Sauer Bipod Flexpro blir din för cirka 6500 kronor, så den här modellen lämpar sig alltså bäst för den som är beredd att göra en riktig investering som kommer att kosta lite mer.

Se priset här

2. Caldwell Accumax Benstöd

Caldwell Accumax Benstöd

Det är inte alla som vill lägga flera tusenlappar på ett benstöd, men det betyder inte att man inte vill ha en produkt av hög kvalitet. Som första vinnare i vår mellanprisklass har vi därför valt ut Caldwell Accumax Benstöd. Med det här benstödet får du en bra precision och stabilitet när du ska skjuta och om du tränar riktigt ordentligt kan du även använda den för att skjuta på längre avstånd.

Caldwell Accumax Benstöd har en mycket låg vikt och väger endast 200-240 gram, beroende på vilken höjd på benstödet som du väljer. Väljer du det högre benstödet är det 240 gram och 23-33 cm som gäller, medan det lägre stödet ger en vikt på 200 gram och en höjd på 15-23 cm. Caldwell Accumax Benstöd har också ett fäste för Picatinny såväl som Weaver. För att säkerställa den lätta vikten har man valt att tillverka benen i kolfiber.

Se priset här

3. Caldwell Skjutstöd Stinger

Caldwell Skjutstöd Stinger

Vi går vidare med vinnare nummer två i mellanprisklassen och med det här benstödet får du en lite annorlunda och mer unik design. Caldwell Skjutstöd Stinger är framtagen för jägare som vill ha det absolut bästa och som letar efter ett benstöd som lever upp till förväntningarna. Även om syftet med benstödet är detsamma som det alltid varit har man satsat på ny och modern teknik. Du kommer till exempelvis att få tillgång till ett nyutvecklat och spännande fronthöjdssystem och tack vare detta kommer dina handjusteringar att bli mycket enklare.

Caldwell Skjutstöd Stinger har en ram som är tillverkad i stark och lättviktig aluminium. För att förhindra att ditt vapen råkar skadas vid användning har man också sett till att Caldwell Skjutstöd Stinger har gjutna stöd. Det fjäderbelastade systemet säkerställer att du kan få en så stabil injustering som möjligt och du kan även reglera längden på benstödet, för att på detta vis kunna få det att passa till så många olika vapenstorlekar som möjligt.

Se priset här

4. Caldwell XLA Bipod

Caldwell XLA Bipod

Nu är det dags att titta på vad vinnarna i budgetprisklassen har att erbjuda. Den första produkt som vi vill lista är ingen mindre än Caldwell XLA Bipod. Caldwell XLA Bipod är ett mycket stabilt och lätt benstöd som du kan montera direkt på ditt vapen. Det gör det möjligt för dig att alltid vara redo när det är dags att gå ut på jakt. Caldwell XLA Bipod är utformad för att lämpa sig bra för de allra flesta vapen och gevär och du kan själv välja mellan tre olika storlekar.

Ett mycket stort plus med skjutstöd som är vapenmonterade är att du bara behöver fälla ut benen för att få en perfekt skjutplattform som passar bra för alla typer av underlag. För att du ska få en produkt som är så stryktålig som möjligt har man också valt att tillverka den i aluminium, som dessutom gör den lätt och enkel att bära med sig. Caldwell XLA Bipod har ett fäste som är svängande, vilket betyder att du kommer kunna använda dig av stödet även vid lutande underlag och detta upp till 20 grader. Tack vare detta får du alltid en plan plattform!

Se priset här

5. Caldwell Skjutstöd Bog-Pod

Caldwell Skjutstöd Bog-Pod

Att välja en billigare modell är en bra idé om man är ny inom jakt eller om man inte vet om man kommer att ha speciellt stor användning av en viss typ av utrustning. Om du vill ha ett benstöd som är billigt i inköp, men som fortfarande ger dig en chans att se hur produkten fungerar, kan vi rekommendera Caldwell Skjutstöd Bog-Pod.

Caldwell Skjutstöd Bog-Pod är en tripod som du enkelt kan fälla ut och som gör att du kan skjuta med en bättre precision och med mer stabilitet. Har du en liten budget eller inte vill lägga ut för mycket pengar kan vi informera om att Caldwell Skjutstöd Bog-Pod endast kostar runt femhundralappen och du kommer ändå att få en väldigt prisvärd modell. Trots det ringa priset har den de grundläggande funktioner som du kommer att behöva. Den är lätt och kompakt att bära med sig och du har också möjlighet att justera den i flera olika höjer. Caldwell Skjutstöd Bog-Pod kan bli mellan 18-28 cm.

Se priset här

Köpguide för bästa benstödet

Våra recensioner för bäst i test produkter består alltid av en detaljerad köpguide. Att bara lista produkter och skriva om dessa kommer inte att ge dig tillräckligt med information för att veta vilket skjutstöd som är det bästa alternativet för dig. Här kommer vi att gå igenom alla de viktiga faktorer och egenskaper som ett benstöd bör ha, men vi kommer också att prata om hur mycket ett benstöd kan kosta dig och vad du behöver tänka på för att välja den bästa modellen för ditt ändamål.

Det första som vi ska titta närmare på är vad ett sjukstöd (eller ett benstöd) faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att det är en form av stöd som hjälper dig att stabilisera ditt gevär riktigt bra och som dessutom ser till att du kan avfyra skott, utan att behöva oroa dig för att dina händer är trötta och skakiga. Med hjälp av ett benstöd för gevär kan du alltså se till att du kommer att få en bättre träffsäkerhet och det är trots allt det som är poängen med att jaga – att faktiskt nå sitt mål och undvika att djurets skjuts på ett sådant sätt att det lider i onödan. I vår lista över benstöd för gevär kommer du att kunna läsa om olika modeller i olika prisklasser. Vi har plockat ut våra absoluta favoriter i premiumklassen, såväl som mellanprisklassen och budget. På så sätt kan vi säkerställa att det finns ett benstöd för gevär som passar alla.

Viktiga egenskaper hos ett benstöd

När du ska välja ut ett bra skjutstöd finns det många saker som kan vara bra att tänka på. Till att börja med gäller det att du väljer en modell som verkligen passar dig och den skjutposition som du vanligtvis föredrar. Det är inte alltid så lätt att veta vilket stöd som kommer att vara det bästa och som vanligt rekommenderar vi att du utgår från dina behov. Om du ofta ligger ner i samband med att du avfyrar skott är det till exempelvis bäst om du väljer ett benstöd som är lite mindre i sin utformning. Dessa skjutstöd brukar vanligtvis monteras direkt på ditt gevär eller vapen, men det finns också modeller som du kan fällas ut och ihop väldigt snabbt och smidigt.

En annan sak som är viktig att tänka på och en egenskap som är nödvändig för de flesta är att skjutstödet ska kunna hålla vikten av geväret utan några problem. Det är nämligen inte alla benstöd som är tillverkade för att klara av de allra tyngsta gevären på marknaden. Innan du beger dig ut i skogen rekommenderar vi även att du justerar ditt benstöd så att det redan är redo att användas. Orsaken till detta är helt enkelt för att det är lättare, men också för att du minskar risken för att göra ljud ifrån dig och på så vis skrämma bort djuren.

Vem är i behov av ett benstöd?

Till skillnad från många andra jaktprodukter kommer ett benstöd inte att vara användbart för den som inte jagar. Med det sagt kan man alltså säga att det endast är jägare (eller skyttar) som kommer att ha användning för ett riktigt bra benstöd. För skyttar kan det vara en god idé att satsa på en tripod eller en bipod som du spenderar långa dagar ute på skjutbanan med.

Det är återigen viktigt att du väljer en modell som passar dig. Om du till exempel kommer att behöva flytta dig snabbt från olika skjutpositioner rekommenderar vi att du satsar på en modell som du kan fästa direkt på ditt vapen. Kommer du däremot att befinna dig på samma plats under en längre tid kan det vara skönt att ha en modell som är utrustad med längre ben.

Oavsett om du är nybörjare inom jakt eller har jagat under många år kan det vara svårt att veta vilket benstöd som är bäst för just dig, speciellt om du aldrig använt dig av utrustningen tidigare. I dessa fall rekommenderar vi att du börjar lite försiktigt med en instegsprodukt. Här är till exempelvis våra vinnare i budgetkategorin ett riktigt bra val. Till att börja med kommer de att hålla en hög kvalitet och ge dig det stöd som du behöver, men de är också billigare i inköp. Det betyder att du inte kommer känna att du har kastat för mycket pengar i sjön, om det skulle visa sig att ett benstöd inte är för dig.

Kan man använda ett skjutstöd när ett vapen ska skjutas in?

Många jägare kan vara fundersamma om ett skjutstöd kan hjälpa eller stjälpa när det är dags att skjuta in vapnet. Kort och gott kan man säga att det absolut inte är ett måste eller ett krav för att du ska kunna vara en skicklig jägare, men vi kan garantera att benstödet kommer vara till stor hjälp i frågan. Frågar du oss skulle vi säga att ett benstöd tveklöst är till fördel när du ska skjuta in ditt jaktgevär. Orsaken till varför vi tycker det är helt enkelt för att ett benstöd kommer hjälpa dig att eliminera den mänskliga faktorn. I många fall är det nämligen just det som kommer att vara orsaken till en hel del problem. När du blir trött i armarna är risken stor att ditt siktande och dina rörelser blir negativt påverkade, men med ett benstöd slipper du oroa dig för detta.

Kommer ett benstöd att göra dig till en bättre skytt?

Det korta och enkla svaret på den frågan är ja. Du kommer absolut att bli en bättre och mer träffsäker skytt med hjälp av ett benstöd, men det är viktigt att vara medveten om att det också krävs en hel del träning från din sida. Du kommer inte automatiskt att bli den bästa skytten i jaktlaget bara för att du har köpt dig ett benstöd, utan det kommer helt enkelt att ta ett tag innan du lär dig hur du ska använda dig av det till fullo. Har du haft ett benstöd tidigare kommer du säkerligen inte behöva speciellt mycket träning, förutsatt att du köper en modell som du redan har testat på tidigare. Köper du däremot ett benstöd som ger en annan skjutposition än du är van vid kan du behöva träna tekniken lite.

Men i grund och botten så kommer ett benstöd absolut att göra dig skickligare. Med det bästa benstödet kommer du att få den stabilitet som du behöver och du kommer också att kunna välja om du vill skjuta från en låg position på marken eller om du till exempelvis vill ha en mer upprätt sittställning.

En vanlig fundering hos många jägare är om det går att använda sig av ett benstöd när man vill skjuta på längre avstånd och det kan vi säga är fullt möjligt. Vill du kunna skjuta på längre avstånd är det dock extra viktigt att du lägger ner mycket tid på träning. När du väl har tränat upp dig är det sällan några problem att skjuta serier på ett avstånd på 300 meter.

Benstöd på jaktresor – Att tänka på

Det är inte alla jägare som gillar att stanna kvar på samma plats. Det är naturligtvis inget fel i att jaga på det sättet heller, men många tycker att det är spännande och roligt att testa på andra jaktområden emellanåt. Det kan vara så att man till exempel gillar att åka iväg på jaktresor. Då är länder som Danmark och Polen vanligt förekommande. Att ha med sig ett benstöd för gevär på en längre jaktresa kan låta jobbigt och otympligt, men sanningen är att de moderna modellerna faktiskt är mycket smidiga.

Om du vill ha med dig ditt benstöd på en resa är det viktigt att du väljer en modell som du enkelt kan fälla ihop och göra mycket liten eller kompakt. På så sätt minskar du på stora föremål i packningen och kan ändå ha med dig allt som du behöver. Här är det också bra att välja en modell som är lättare i vikt, eftersom du också kommer att behöva bära runt på den en hel del.

Hur mycket kostar ett benstöd för gevär?

När vi har skapat bäst i test för många andra typer av produkter för jakt är det inte alltid så att det har varit en speciellt stor skillnad i pris. Det är till exempelvis vanligt att prisskillnaderna mellan de olika produkterna bara skiftar lite grann, men detta gäller inte när det kommer till skjutstöd. På grund av de stora variationerna i pris är det näst intill omöjligt att säga exakt hur mycket ditt benstöd kommer att kosta.

Vad är det då för faktorer som kommer att påverka priset? Till att börja med kan vi säga att valet av tillverkare kommer att ha en stor betydelse. Väljer du ett benstöd från den bästa tillverkaren på marknaden kommer du också att behöva betala mer än om du väljer en modell från en tillverkare som är lite mindre populär. Vad du vill att skjutstödet ska ha för funktioner och egenskaper kommer också att vara avgörande i frågan. Ju fler tekniska fördelar och funktioner som skjutstödet har, desto dyrare är det.

Tittar vi på utbudet som du kan hitta på nätet kan man säga att ett skjutstöd kan kosta allt från några hundralappar och upp till tusentals kronor. Det finns benstöd för cirka 300-400 kronor och det finns även de modeller som kostar 6500 kronor och uppåt. Vi vill tipsa dig om att inte stirra dig alldeles för blind på priset, utan istället titta på vad det är för funktioner som stödet har och om det kan passa dig. Priset kommer förvisso att ha betydelse för kvalitet och som du vet är kvalitet viktigt. I vårt bäst i test för bästa benstödet för gevär kan du hitta produkter i alla olika prisklasser. Vi har varit mycket noggranna med att se till att alla produkter är högkvalitativa och stabila. Det betyder att du med fördel kan välja vinnarna i budget- eller mellanpriskategorin utan att oroa dig för att stödet kommer att gå sönder.

Hur använder man ett benstöd på bästa sätt?

Har du sett andra personer i jaktlaget använda sig av ett benstöd och själv blivit intresserad? Då kan vi informera dig om att ett benstöd är en av de bästa investeringar du som jägare kan göra. I den här köpguiden för bästa benstödet för gevär har vi pratat mycket om vad du ska tänka på och hur mycket benstöd kostar, men vi har ännu inte pratat om hur man faktiskt använder sig av ett benstöd på bästa sätt.

Det första vi kan säga är att det finns många olika skolor för hur man borde använda sig av ett skjutstöd. Frågar du en jägare kan du få ett helt annat svar än du fått från oss eller som du har fått från personalen i jaktbutiken. Det är exempelvis inte ovanligt att du kommer få tips om att lägga förstocken i klykan av en person, medan en annan rekommenderar att du ska lägga handen i klykan istället.

Det vi vill säga med detta är att alla jägare använder sig av benstöd på olika sätt. Det du måste göra är att du måste hitta din teknik och det som passar för dig. Detta är ingenting som du kommer lyckas med på de första försöken, men precis som alltid så ger övning färdighet. Sen är det naturligtvis så att du kan få många tips och bra råd från andra jägare också, så försök att inte avvisa dessa helt och hållet, även om du har hittat tekniken som passar dig.

Köpa benstöd online eller i butik – Vad är bäst?

När det är dags för dig att köpa ett benstöd rekommenderar vi att du tar hjälp av internet. Visst är det också en god idé att besöka en fysisk butik, men den främsta orsaken till detta är att du ska kunna känna och titta på benstöden i verkliga livet. Utöver detta finns det egentligen inte så många fler fördelar med att handla i butik, speciellt inte om man jämför med de fördelar som finns med att handla online. På nätet kommer du att kunna välja mellan olika butiker, tillverkare och modeller. Du kommer kunna göra ännu fler jämförelser om du så önskar och kan också läsa omdömen från tidigare kunder. Detta gör att du får en mer korrekt bild av den produkt som du önskar köpa. En annan fördel är naturligtvis priset. Att handla från nätbutiker gör det möjligt för dig att sänka kostnaderna ganska så ordentligt och har du tur finns det även rabattkoder och erbjudanden att ta del av. När du har valt vilket benstöd du vill ha är det bara att beställa och sedan invänta att produkten levereras direkt till din dörr.

Summering

Det är dags att avrunda vårt bäst i test för bästa benstödet och vi hoppas att du har fått all information som du behöver för att kunna välja det mest optimala skjutstödet för just dig och din jakt. Med ett benstöd blir jaktupplevelsen mycket roligare och bättre och du kommer dessutom att kunna träna tekniker för att hitta fler lösningar och skjutpositioner. Vi har listat de bästa valen i alla prisklasser och rekommenderar dig att läsa igenom vår köpguide innan du gör ditt slutgiltiga val. Köpguiden riktar sig till både nybörjare och erfarna jägare och är ett utmärkt sätt för dig att få mer information om produkten. Är du erfaren rekommenderar vi att du testar någon av vinnarna i mellanpriskategorin eller varför inte premium – om budgeten håller. Som nybörjare kan våra budgetvinnare vara ett bättre val!

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *