Bästa Ammunitionen Till .308 Winchester (2022) – Stor guide

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för PNJakt.se, Outnorth.se, meds.se, lloydsapotek.se och Outdoorexperten.se.

 
1. Federal Fusion .308Win2. JBH 165gr 308Win3. Sako Hammerhead
Se priset här Se priset här Se priset här

Söker du efter den bästa ammunitionen till .308? Då har du hittat rätt!

I denna guide kommer vi vägleda dig i djugeln av ammunition för .308 Winchester. Ammunitionen som passar perfekt mot större djur som t.ex. älgar, och 308:an är en stor favorit i hela världen.

.308 har använts sedan 50-talet och sedan dess har en hel del revolutionerande ammunition kommit till marknaden – så behövs verkligen .308 Winchester fortfarande? Absolut (tycker vi!)

Topp 3 bästa ammunition för .308 2022

1. Federal Fusion .308Win

Något som kännetecknar Federal Fusion är just hur pass träffsäkra och effektiv deras ammunition är, och det är verkligen något som deras .308Win tar fasta på. Federal Fusion är en prisvärd kula för dig som älskar att vilt, något som Federal Fusion faktiskt specifikt nischat in sig på.

Med en fin symbios av expansion och chockverkan så är kulan väldigt effektiv, detta trots att Federal Fusion .308Win är en bondad kula. Med tanke på det otroliga priset och det man faktiskt får för pengarna så blir detta den bästa ammunitionen till .308 enligt oss.

Se priset här

2. Jbh 165gr 308Win

JBH är en svensk tillverkare av kulor och i detta fantastiska paket får vi möta 20 st North Fork.

Det var över ett decennium sedan North Fork grundades och började resan med att skapa de bästa jaktkulorna i världen. Alla dessa år av slit och engagemang mot sina kunder och sina produkter har gett resultat. Nu är de faktisk en av världens bästa jaktkuls-tillverkare.

Något som är fint i det hela är att de fortfarande är en obereonde tillverkare som tar till sig av feedback vilket får redaktionens hjärta att dunka något hårdare mot just dessa kulor.

Överlag riktigt solida kulor som ger bra effekt, bra precision och en tyngd på 165 gram skapar en grym kula helt enkelt. Att de är prisvärda och är en svensk tillverkare gör ju saker desto bättre. Är du på jakt efter grymma jaktkulor och gärna stöttar en svensk tillverkare – då har du hittat rätt hos JBH.

Se priset här

3. Sako Hammerhead

Sist men inte minst i denna lista av den bästa ammunitionen för 308 är Sako Hammerhead.

Hammerhead är en tung blyspetskula för grövre kalibrar – och passar perfekt till grövre vilt så som t.ex. älg. Även denna kula är en bondad kula, vilket gör att den håller ihop även när den träffar ben. Väldigt välkontrollerad och expansiv gör att den ger goda resultat.

Se priset här

Köpguide för .308

Tänk på vilket vapen du har idag

Vad har du för vapen idag? Säkerställ att vikten på kulan funkar bra med ditt vapen du har idag. Just ammunition är så pass individuellt då det beror lite på vad för syfte man skall använda det till och vad för vapen man har hemma i vapenskåpet.

Samtliga 3 kulor vi listat i denna artikel är grymma kulor och vi rekommenderar dig att testa dig fram till vilka du föredrar. Vi finner det högst osannorlikt att du skulle bli missnöjd med någon av dem dock.

Vikt på kulan & typ av kula

Kulvikten bör vara minst 100 grains för att den ska ge tillräckligt bra effekt när den används till jakt. Jagar du större djur är det viktigt att kulan så snabbt som möjligt kan tränga in trots förhinder och ge en så pass smärtfri process som möjligt även för bytet.

Det finns en hel del kultyper och som vi tidigare pratat om handlar det i grund och botten om din personliga preferens. Vårt bästa tips här är att testa dig fram genom att köpa hem flera olika kulor och sedan se vilka du tycker är bäst för de endamålen du skall använda dig av dem för. Fråga även folk i jaktlaget om de har några rekommendationer just baserat på vad ni jagar och ditt vapen – att välja ammo ska vara kul!

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *