Fästinghalsband bäst i test 2022 – Hitta det bästa fästinghalsbandet

 
1. Seresto 2. Scalibor 3. Fästinghalsband
Seresto bästa fästinghalsbanden Scalibor vet. hundhalsband Fästinghalsband Petwise
Se priset här Se priset här Se priset här

Fästingar är parasiter som vi alla vill undvika så mycket som möjligt. Fästingen finns i områden med mycket skog och föredrar även att befinna sig på platser med högt gräs. Det är precis i dessa områden som du också kommer befinna dig när du är ute med din hund, till exempel om ni är ute på promenader eller ute på jakt. Även om det är ovanligt kan fästingen föra över farliga sjukdomar till din hund, vilket bland annat kan vara borrelia. Marknaden erbjuder idag ett flertal olika typer av fästingmedel och skydd som du kan använda dig av och i detta bäst i test kommer vi att fokusera på fästinghalsband.

Fästinghalsband ger ett mycket effektivt skydd till hunden och är idag ett av de populäraste alternativen för hundägare och jägare som jagar med hund. Att ge en fästingtablett brukar sällan fungera lika bra och detsamma gäller för de spot-on medel som finns i butikerna. Det är heller inte ovanligt att dessa fästingskydd kan medföra olika typer av biverkningar, vilket du naturligtvis inte vill att hunden ska drabbas av. Med ett fästinghalsband får din hund ett mycket bra skydd och du behöver inte oroa dig för hudirritationer.

Det är viktigt att vara medveten om att ett fästinghalsband inte kommer att ge din hund ett hundraprocentigt skydd. En produkt kan alltså inte garantera att din hund inte får några fästingar när ni är ute och promenerar eller jagar. Det som halsbandet däremot kan göra är att det kan bidra till att stärka skyddet och se till att minimera risken för att din hund ska drabbas av tråkiga biverkningar.

Om du vill veta mer om vilket fästinghalsband som är det absolut bästa ska du läsa vidare i vår bäst i test. Här har vi nämligen rannsakat marknaden för att plocka ut de bästa alternativen i flera olika prisklasser. Utöver detaljerade produktbeskrivningar kommer du också att kunna ta del av en bäst i test köpguide. I köpguiden hittar du mer information om hur du skyddar din hund mot de obehagliga krypen och även få svar på några av de vanligaste frågorna.

Topp 5 bästa fästinghalsbanden 2022

1. Seresto vet. halsband

Seresto bästa fästinghalsbandenPå första plats i vårt bäst i test hittar du ingen mindre än Seresto vet. halsband. Här får du en revolutionerande produkt som är utrustad med en formula som bland annat innehåller imidakloprid och flumentrin. Båda dessa aktiva ingredienser utsöndrar sig i en långsam takt för att se till att ditt hund får ett riktigt långvarigt och bra skydd.

Det som gör Seresto vet. halsband unikt är att tillverkarna har sett till att halsbandet själv kan fylla på med flumentrin om det är så att halsbandets kärna börjar att bli tom på detta. Det betyder att den här produkten alltså lämpar sig riktigt bra för de hundägare som vill se till att skyddet mot fästingar håller i sig så länge som möjligt. Seresto vet. halsband har en hållbarhet på hela 8 månader och det är det ytterst få andra halsband som klarar av. En annan sak som skiljer Seresto vet. halsband från mängden är att det inte bara ser till att vuxna fästingar håller sig på avstånd, utan det eliminerar också lopplarver, loppägg och löss.

Med Seresto vet. halsband kan din hund vistas i blöta eller fuktiga områden utan problem. Anledningen till detta är helt enkelt för att halsbandet är vattenbeständigt. Det betyder att även de hundar som älskar att bada kommer kunna fortsätta ha på sig halsbandet utan problem. Seresto vet. halsband är helt luktfritt och kladdar inte!

Se priset här

 

2. Scalibor vet. hundhalsband

Scalibor vet. hundhalsbandPå andra plats i vårt bäst i test hittar du Scalibor vet. hundhalsband, som också är en mycket populär och uppskattad produkt för den som vill hålla fästingarna så långt borta som det bara går. Till skillnad från Seresto använder man sig här av en aktiv ingrediens som heter deltametrin och med hjälp av detta ser du till att skydda din hund från obehagliga fästingbett. Scalibor vet. hundhalsband har en hållbarhet på hela 6 månader och verkar effektivt under hela perioden. Dock är inte detta fästinghalsband vattenbeständigt och därför bör du se till att ta av halsbandet om ni ska vistas i vatten.

Om du vill vara säker på att din hund får ett fästinghalsband som kommer att skydda redan i samma sekund som du sätter på det är Scalibor vet. hundhalsband ett bra alternativ. Vi vill dock upplysa om att Scalibor vet. hundhalsband inte lämpar sig för de hundar som har hudskador eller som har problem med känslig hud. Fästinghalsbandet får även inte användas av valpar som är under 7 veckor gamla. Scalibor vet. hundhalsband bör också undvikas av de hundar som är känsliga mot pyretroider.

Även om det finns en del att ta hänsyn till är Scalibor vet. hundhalsband ett riktigt bra fästinghalsband. Det håller länge, är effektivt och kommer i flera olika storlekar. Kom ihåg att det är viktigt att du väljer ett halsband utifrån hur många kilo din hund är, så att effekten blir så optimal som möjligt.

Se priset här

 

3. Fästinghalsband Petwise

Fästinghalsband PetwisePetwise fästinghalsband är en produkt som ser till att din hund är skyddad mot fästingar. I detta bäst i test är det just detta halsband som vi tycker är mest prisvärt och du behöver inte lägga ut många kronor på att hålla fästingarna borta. Petwise är en svensk produkt där Imazo står bakom tillverkningen. Syftet med halsbandet är att se till att verka frånstötande, vilket betyder att fästingarna kommer hålla sig på sitt avstånd.

Till Petwise fästinghalsband har man valt den aktiva och mycket effektiva ingrediensen PMD-olja. PMD-olja är något som du kan hitta naturligt och som främst förekommer i eucalyptusträden. Oljan brukar även gå under namn som citroneukalyptusolja och anledningen till detta är helt enkelt för att den utsöndrar en söt och citronliknande doft. Forskning har visat att fästingar, och många andra insekter, skyr citrus som pesten och därför har man valt att även låta Petwise fästinghalsband lukta på samma sätt. Med det sagt är detta alltså inget halsband för den som söker efter ett luktfritt alternativ.

Effekten av hundhalsbandet aktiveras genom att hunden rör på sig. När hunden rör på sig kommer halsbandet att gnuggas mot hundens kropp. Hur länge effekten kommer att hålla i sig är svårt att säga. Rekommendationerna är att du byter ut halsbandet när doften har avtagit.

Se priset här

 

4. Ozami Dofthalsband

Ozami DofthalsbandKänner du dig osäker på om din hund kommer att få biverkningar av de ämnen som finns i fästinghalsbanden eller vill du bara ha en mer naturlig produkt? Då ska du kika närmare på Ozami Dofthalsband som hamnar på plats nummer tre i vårt bäst i test. Här får du ett halsband som är helt fritt från giftiga ämnen och kemikalier och som även är helt ekologiskt. Halsbandet kan med fördel användas på både katter och hundar och skyddar mot fästingar såväl som loppor.

När man använder sig av ekologiska och naturliga produkter får man i många fall räkna med en kortare hållbarhet och detta gäller även för Ozami Dofthalsband. Halsbandet aktiveras i samband med att du sätter på det på din hund och har sedan en effektivitet på cirka 3 månader. Det här alternativet kan således vara bra om du bara behöver ett fästinghalsband för ett kortare tillfälle, t.ex. om du ska åka på semester i ett område där det finns mycket fästingar. Ska du däremot ut och jaga med hunden och vistas i skogen under hela jaktsäsongen bör du välja ett mer kostnadseffektivt alternativ. Ozami Dofthalsband är, precis som namnet beskriver, utrustat med en doft av citrus. Denna doft gör så att fästingar och annan ohyra håller sig på avstånd.

OBS! Med Ozami Dofthalsband får din hund inte ett 100 % effektivt skydd på en gång, även om det börjar att verka direkt. Det tar cirka 1-2 veckor av ett dagligt användande av halsbandet till dess att hundens halsband har uppnått sin maximala kapacitet. Doften av citrus stör sällan hunden.

Se priset här

 

5. Otom fästingplockare

Otom fästingplockareÄven om en fästingborttagare inte är ett fästinghalsband känner vi att det ändå är en produkt som har en given plats i detta bäst i test. Anledningen till detta är helt enkelt för att det inte finns några garantier för att fästinghalsbanden kommer att hålla varje liten fästing borta. I vissa fall kan det vara så att din hund ändå lyckas bli biten och då är det viktigt att du har redskapen som du behöver för att plocka bort fästingen på ett snabbt och säkert sätt.

Ju snabbare du blir av med fästingen, desto mindre risk finns det också för att din hund ska drabbas av sjukdomar. Därför rekommenderar vi att du har med dig Otom fästingplockare i fickan när du befinner dig ute i skogen eller i högt gräs med din hund. Otom fästingplockare är en mycket enkel och smidig fästingplockare som gör att du snabbt kan avlägsna fästingen utan att orsaka hunden något obehag. Otom fästingplockare är designad på ett sådant sätt att du inte riskerar att klämma sönder fästingen i samband med borttagning och den minimerar också risken för att det ska råka bli rester kvar.

Otom fästingplockare kommer i en förpackning om två. Det betyder att du kan ha en fästingplockare hemma och en på dig när du är ute. På detta sätt kan du ha en fästingplockare nära till hands när du behöver.

Se priset här

 

Köpguide för fästinghalsband

Om du nyss har blivit hundägare eller inte har använt dig av ett fästinghalsband tidigare kan det vara svårt att veta hur det fungerar. Är det verkligen en bra och effektiv metod att använda sig av? Vi kan säga att många hundägare och jägare aldrig skulle bege sig ut i skogen utan att se till att hunden är utrustad med just ett sådant.

Även om hundar sällan drabbas av farliga sjukdomar av fästingar kan de dra hem parasiterna till hemmet. Det betyder att även du och andra familjemedlemmar kan drabbas av de sjukdomar som många fästingar medför.

Det finns många olika saker som du bör ha i åtanke när du ska välja ett fästinghalsband till din hund. Till att börja med är det mycket viktigt att du väljer ett halsband som faktiskt har rätt typ av skydd. Med det menar vi att det finns halsband som faktiskt är framtagna för olika ändamål och där medlet som tillverkarna använt sig av kan skilja åt.

Vissa halsband är framtagna med syfte att se till att vuxna fästingar håller sig borta, andra halsband är mer inriktade på att säkerställa att unga fästingar inte vill dra sig till värden. Sen finns det också de halsband som inte bara fungerar för fästingar, utan som även kan användas för att minska risken för loppor och löss. Innan du köper dig ett fästinghalsband behöver du alltså se till att du faktiskt har vält rätt, vilket inte alltid är det allra enklaste.

Hitta rätt fästinghalsband för ditt område

Visste du att det finns mängder med olika typer av fästingar och att det inte bara finns en enda sort? Jo, det är sant! Bara här i Sverige har man kunnat hitta cirka 20 stycken olika sorter. Den senaste fästingsorten hittade man för inte allt för länge sen och det betyder också att det kan finnas fler som vi ännu inte vet om.

Under 2018 hittade man två sorter som tillhör den sort som är mer aggressiv och som kallas för hyalomma. Till skillnad från de ”klassiska” fästingarna kan de här sorterna bli så stora att de mäter 2 cm i längd. Tyvärr är de inte bara mer aggressiv än den vanliga fästingen som vi har i Sverige, utan den är också betydligt mer aktiv.

Med det sagt måste du alltså se till att det fästinghalsband som du väljer är framtaget för att lämpa sig för de fästingar som förekommer i de områden som du kommer att vistas i tillsammans med din hund. De fästinghalsband som du kan hitta här i Sverige är tillverkade för att vara effektiva mot de fästingraser som vi har i Sverige, men som tidigare nämnt kan sorterna och effektiviteten mot dessa variera kraftigt. Det är också viktigt att du hittar ett halsband som är ”lagom” i styrka. Med det menar vi att halsbandets effektivitet inte får vara för mild, men inte heller för stark.

Välj ett fästinghalsband som sitter bekvämt

Att ha någonting runt halsen är din hund antagligen redan van vid och då syftar vi på det vanliga halsbandet som hunden använder under era vardagliga promenader. Ett fästinghalsband fungerar i princip på samma sätt och därför är det mycket viktigt att ta hänsyn till hur bekvämt halsbandet är. Det är inte helt ovanligt att många hundar finner halsbanden obehagliga att ha på sig och därför försöker att ta av dessa. Detta gäller däremot inte alla hundar, utan vissa kan helt enkelt inte bry sig mindre.

Storleken på halsbandet är det som kommer vara avgörande för vad som är det bästa för din hund. Om du köper ett fästinghalsband som är alldeles för stort kommer din hund, med största sannolikhet, att lyckas ta sig ur det och hela syftet med halsbandet är som bortblåst. Om halsbandet däremot är för litet kan hunden känna ett stort obehag av att bära det. Ett litet halsband kan också skava och skapa irritation eller rodnad i huden.

Så fungerar fästinghalsbanden

Som tidigare nämnt finns det olika typer av fästinghalsband som man kan använda sig av, men vilket är det bästa fästinghalsbandet för din hund? För att du ska kunna ta reda på detta behöver du först lära dig mer om de olika sorterna som finns. Det vanligaste är att man delar in halsbanden i två olika kategorier.

Ena typen av halsband är framtagna för att förhindra fästingarna från att komma nära hunden överhuvudtaget och den andra typen är framtagen för att snabbt döda fästingar som har lyckats ta sig över till hunden. Det är dock inte helt ovanligt att det också finns tillverkare som väljer att kombinera de olika metoderna för att på så sätt få ett så effektivt halsband som möjligt.

Fästinghalsband som stöter ifrån fästingar

Vi börjar med att titta närmare på de halsband som har en frånstötande effekt. Med det menar vi att fästinghalsbanden ser till att fästingar inte vill sätta sig på hunden överhuvudtaget. Det är tack vare de ämnen som finns i halsbandet som gör att man kan lyckas med detta.

Halsbandet ger ifrån sig en lukt i luften som gör att fästingarna håller sig borta. Även om det är ett effektivt sätt att bli av med parasiter så är metoden inte helt problemfri. Effekten av halsbandet kommer nämligen att ha en yta som är mycket begränsad, eftersom ”lukten” endast finns där halsbandet sitter. Din hunds hals och nacke kommer således att vara skyddad, men bakben, rygg och mage är betydligt mer utsatta för angrepp.

Tittar man på utvecklingen av den här typen av produkter kan man dock konstatera att den har gått framåt väldigt mycket. De moderna halsband som finns idag för hundar är nu utrustade med ett ämne som utsöndrar sig gradvis. Alla aktiva ingredienser kommer dessutom att spridas på hela kroppen och det gör de genom att färdas i hundens naturliga olja som finns i huden och i pälsen. På så sätt kan fästinghalsbandet ändå ge ett mycket långvarigt och effektivt skydd.

En annan typ av fästinghalsband som också har en frånstötande effekt är de som är utrustade med ett ultraljud. Halsbandet ger alltså ifrån sig en signal som bara kommer att kunna uppfattas av fästingar och loppor. Tack vare ultraljudet vill fästingarna och ohyran hålla sig så långt borta från din hund som möjligt. Många menar att denna typ av fästinghalsband är betydligt mer effektiv än de som innehåller medel, eftersom ultraljudet kan nå mycket längre runt din hund.

Halsband med fästingdödande medel

Sen har vi då de halsband som innehåller ett medel som gör att fästingarna dör när de kommer i kontakt med din hunds hud. Det är dock viktigt att vara medveten om att fästingen måste bita tag i huden för att kunna dö av medlet. Det, i sin tur, betyder att din hund ändå kan bära runt på fästingar som ännu inte har satt sig och därmed också ta med dessa hem till bostaden. På marknaden kommer du att kunna hitta två olika typer av halsband som just dödar fästingar istället för att verka frånstötande, där båda har sina för- och nackdelar.

Det här är den enda typen av fästinghalsband är utrustad med ingredienser som är mycket aktiva och som ser till att medlet som ska döda fästingarna förs över till fettvävnaderna i din hund. Det är genom detta som medlet kan skydda hela hunden och inte bara specifika områden. Nackdelen med detta är att fästingen, som tidigare nämnt, kommer behöva bita tag i hunden för att få den kontakt med medlet som krävs för att den ska dö.

Den andra typen av fästinghalsband liknar dem som har en frånstötande funktion. Med hjälp av detta fästinghalsband kan de aktiva ingredienserna se till att sprida sig över din hund genom oljorna i hundens päls och hud. Medlet kommer då att sätta sig på ytan och det betyder också att den inte behöver bita sig fast för att ändå komma i kontakt med medlet och dö. Fördelen med detta alternativ är att du kan känna dig säkrare på att både fästingar som ännu kryper runt och fästingar som har bitit tag kommer att dö.

Biverkningar – finns det?

Ett mycket vanligt misstag som hundägare gör när de ska köpa ett fästinghalsband är att de stirrar sig blinda på prislappen. Visst kommer priset också att vara avgörande, men det är inte det absolut viktigaste. När du väljer ett fästinghalsband kommer du att behöva ta hänsyn till effektiviteten hos de olika produkterna och du behöver även ha koll på vilka eventuella biverkningar som dessa kan medföra.

För trots att det är så att fästinghalsband är ett mycket snabbt och smidigt sätt att bli av med fästingar och skydda din hund, kan biverkningar faktiskt uppstå. Här nedan har vi listat några av de vanligaste problemen som fästinghalsband för hundar kan orsaka.

  • Klåda
  • Hudirritation
  • Pälsförlust
  • Rodnad
  • Allergiska reaktioner

Majoriteten av alla hundar kommer inte att få några biverkningar av halsbandet, men det är ändå mycket viktigt att veta om att det kan förekomma. Många av de halsband med fästingskydd innehåller nämligen ett ämne som kan vara giftigt för både dig och för hunden. Visst kommer din hund inte att drabbas lika hårt som fästingen gör (och tur är väl det), men det finns trots allt ändå en risk för att det ska inträffa.

Skulle det vara så att du märker av att din hund uppvisar något av dessa symptom efter att ha använt sitt fästinghalsband är det första steget att sluta använda det. Om symptomen är kraftiga kan du även behöva kontakta din veterinär för en eventuell behandling. Om hunden endast kliar lite vid områden eller har en svag rodnad kan du avvakta och se hur och om situationen blir mer allvarlig.

Passar fästinghalsband för alla hundar?

Det korta och enklaste svaret på den frågan är nej. Fästinghalsband lämpar sig inte för alla hundar och det finns goda anledningar till varför. Till exempel bör du inte använda ett fästinghalsband på en valp som är yngre än 8 veckor. Anledningen till detta är helt enkelt för att en liten hund ännu inte har hunnit utveckla sitt immunsystem fullt ut.

Det betyder att de giftiga ämnen som finns i ett fästinghalsband kan ge starkare eller kraftigare reaktioner, då valpen är känsligare än en vuxen hund. Har du en äldre hund och en valp i hemmet bör du också fundera på om ett fästinghalsband på den större hunden är att föredra, eftersom hundarna med största sannolikhet kommer komma i kontakt med varandra.

Hur är det då med fästinghalsband för äldre hundar? Ja, även här bör du vara försiktig. Precis som för den lilla valpen så är äldre hundar extra känsliga och speciellt mot de ämnen som finns i fästinghalsbanden. Även om en äldre hund har utvecklat sitt immunförsvar till fullo så är det inte ovanligt att immunsystemet blir dysfunktionellt med åldern. Speciellt njurar och lever brukar få en mer nedsatt förmåga och det gör det svårt för den äldre hunden att hantera de giftiga kemikalier som halsbandet utsöndrar.

En annan situation som kräver en viss försiktighet gällande fästinghalsband är om du har en hund som diar eller som är dräktig. Än så länge finns det inga vetenskapliga studier som visar att fästinghalsband är farliga för dräktiga tikar, men det finns heller inga tydliga resultat på hur ämnena i halsbandet kan påverka de ofödda valparna eller tikens mjölk. Vi skulle ändå vilja rekommendera att du avstår från att använda ett fästinghalsband på en hund som är dräktig eller digivande, just för att det inte finns tillräckligt med forskning kring ämnet.

Vilket är det bästa fästinghalsbandet?

Det är mycket svårt att på rak arm säga vilket det bästa fästinghalsbandet faktiskt är och orsaken till detta är helt enkelt för att det finns halsband för olika ändamål och som lämpar sig bäst i olika situationer. Svaret är därför subjektivt. När vi skapade denna bäst i test för bästa fästinghalsbandet såg vi till att bara välja produkter som är starkt rekommenderade, testade, högkvalitativa och som är effektiva.

När du använder dig av ett bäst i test är det troligtvis för att du vill slippa söka hela internet runt och själv läsa igenom massa produktbeskrivningar för att skapa en egen jämförelse. Vi förstår naturligtvis, eftersom det kan vara ganska så tidskrävande att göra detta på egen hand.

Vi vill att det ska vara så enkelt för dig som möjligt att hitta ett bra fästinghalsband till din hund. Därför har vi redan gjort grovjobbet åt dig och plockat ut de halsband som vi verkligen tycker är bra. Produkterna i vårt bäst i test är de som har fått störst och bäst betyg av hundägare i Sverige och därför känner vi oss säkra på att även rekommendera dessa vidare.

Återigen är det viktigt att du kollar upp så att halsbandet lämpar sig för de fästingar som finns i området som du och hunden ska befinna i er, men också att det har rätt storlek, är bekvämt och att det inte är för starkt eller för svagt i sin effektivitet.

Så länge håller fästinghalsbandets effektivitet i sig

Hur länge fästinghalsbandet kommer att skydda din hund beror på vad det är för halsband som du har köpt. Det varierar nämligen en hel del mellan de olika produkterna som finns på marknaden. Det vanligaste är att ett halsband håller effektiviteten i cirka 6 månader, men sen finns det också de halsband som kan hålla sig 8 månader. Vad du väljer beror på hur länge du tror att din hund kommer att ha användning för det. Fästingsäsongen i Sverige brukar hålla i sig från mars och fram till november, beroende på vart i landet du bor.

En sak som är viktig att ha i åtanke när det kommer till hållbarhet är också hur hunden planeras att använda sig av halsbandet. Om du vet med dig att din hund älskar att vara på stranden och bada eller om du jagar i områden där det är mycket fukt och väta är det viktigt att du väljer ett fästinghalsband som också är resistent för vatten. Det finns ett flertal olika alternativ som du kan välja mellan. De allra flesta halsband är dock inte lika vattentåliga och därför bör du se till att läsa på om produkten noga innan du gör ditt val. På så sätt kan du vara säker på att du får det bästa fästinghalsbandet för din hund och för ändamålet.

Är det krav på fästinghalsband?

Det finns ingen lag eller bestämmelse som säger att du som hundägare måste förse din hund med ett fästinghalsband. Dock är det en mycket bra produkt som kommer att ge ett effektivt skydd mot de parasiter som hunden kan dra med sig hem från naturen. Det kan bland annat handla om loppor och löss, men naturligtvis även fästingar. Det många glömmer att tänka på är sig själva.

Även om din hund med enkelhet kan klara av en fästing eller två utan att få några biverkningar eller sjukdomar, så kan en medföljande fästing snabbt byta värd och sätta sig på dig eller på någon annan familjemedlem och då är det inte lika säkert att man inte får några problem. Med det bästa fästinghalsbandet kan du se till att ni alla har ett bra skydd, även om det främst är hunden som kommer att vara skyddad.

Med det sagt är ett fästinghalsband alltså inget måste, men det är en bra investering som du antagligen kommer att få stor användning för. Det är dock inte alla hundar som går med på att ha fästinghalsbandet på sig eller som upplever obehag eller hudirritation. I dessa sammanhang kan det vara bra att titta på andra fästingskyddande produkter som finns på marknaden.

Utöver fästinghalsband kommer du också att kunna hitta fästingtabletter och spot-on medel. Tabletterna använder du genom att blanda ner dessa i din hunds mat, medan ett spot-on medel appliceras i nacken och mellan skulderbladen på hunden. Tester har dock visat att det absolut mest effektiva alternativet är ett halsband, eller ett halsband i kombination med en tablett eller spot-on medel.

Summering

Trodde du inte att det fanns så mycket att lära sig om fästinghalsband för hundar? Då är du inte ensam. De allra flesta hundägare väljer bara det första bästa halsbandet som de kommer över, men det finns en anledning till varför du bör ha is i magen och läsa på om produkterna innan du väljer. Fästinghalsband för hundar kommer i olika storlekar och lämpar sig för olika ändamål. Vissa ser till att fästingarna håller sig borta och är frånstötande, medan andra fästinghalsband ser till att döda fästingarna när de kommer i kontakt med hunden.

Med hjälp av vår köpguide och produktrecensioner blir det enklare för dig att välja rätt. Alla de halsband som vi har listat är populära och säkra att använda sig av. Observera att vissa hundar kan reagera på de gifter som finns i halsbanden och då kan du istället testa något av de andra alternativ som vi har listat, t.ex. spot-on medel.

Förhoppningsvis har du nu fått svar på alla dina frågor och funderingar om hur fästinghalsband fungerar. Vi rekommenderar att du väljer en av de produkter som vi har tagit fram, men passar de inte i smaken finns det även andra fästinghalsband på marknaden att använda sig av.

Senast uppdaterad: december 7, 2020