Rödpunktsikte bäst i test 2022 – Hitta bästa rödpunktsiktet

 
1. Aimpoint H30L 2. Aimpoint 9000SC  3. Aimpoint Micro H-1
Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L bästa rödpunktsikte Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC Aimpoint Micro H-1 - Utan fäste
Se priset här Se priset här Se priset här

När du vill kunna utföra rörliga och snabba skott med en stor precision är ett rödpunktssikte en nödvändig utrustning. Med hjälp av ett rödpunktsikte kommer du effektivt att kunna klara av passkytte, drevjakt och jakt tillsammans med ställande hundar. Ett sikte av detta slag kan mycket väl göra så att ditt vapen blir en ”förlängd arm” och på detta sätt är det lättare att få ett lyckat resultat av jakten.

Att välja rätt rödpunktsikte kan dock vara en stor utmaning, även för de mest erfarna jägare. Det finns många modeller att välja mellan och även sikten från olika tillverkare och i olika prisklasser. I detta bäst i test för bästa rödpunktsikte kommer du att hitta de bästa alternativen för alla ändamål och plånböcker.

Som jägare finns det många saker som du måste ha med dig ut i skogen. Du kommer bland annat att behöva se till att ha rätt vapen med dig, men också rätt kläder och tillbehör. Kommer du att vara ute länge kan du säkerligen också vara i behov av något gott att dricka och äta, så att du får energi för att fortsätta jakten. Med ett rödpunktsikte i väskan (eller fastmonterat på ditt vapen) kommer du också att kunna få en jakt som är betydligt roligare och mer effektiv.

Inför detta bäst i test har vi sett till att skanna igenom marknaden och hitta de absolut bästa alternativen i så många olika prisklasser som möjligt. Vilket rödpunktsikte som man väljer handlar nämligen främst om hur mycket pengar som man är beredd att lägga på sin produkt. Hade du haft oändligt med pengar hade du säkerligen inte tvekat på att köpa det dyraste och ”bästa” på marknaden, men har du en budget att förhålla dig till behöver du se till att hitta det bästa inom just din kategori.

Att plocka ut några enstaka rödpunktsikten till ett bäst i test var inte så enkelt som man kanske kan tro. Marknaden för jaktutrustning är stor och utbudet för sikten större, eller nästan i alla fall. Det finns så otroligt många olika designer, märken, egenskaper, priser och funktioner att välja mellan. Förhoppningsvis kommer du att hitta någon av de produkter som vi har listat som är tillräckligt bra för att följa med dig hem. Innan du gör en beställning rekommenderar vi dig dock att läsa igenom vår bäst i test-köpguide. Här kommer du att få massor med nyttig information som hjälper dig att göra ett bättre val!

Topp 5 bästa rödpunktsikte 2022

1. Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L

Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L bästa rödpunktsikte

Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L är ett rödpunktsikte som ligger i den högre prisklassen och som därför är vår bäst i test-produkt för premiumklassen. Här får du ett smalare rödpunktsikte som har ett riktigt stort och brett omfång. Det gör att siktet lämpar sig utmärkt för många olika typer av jägare. Har du siktesringar i standardstorlek kommer Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L att passa dig ännu bättre och du får också en mycket bra objektivlins som ger dig fantastiskt tydliga målbilder.

Objektivlinsen är utrustad med flera olika beläggningsskikt. Det gör att du får en mycket tydlig bild och kommer att kunna fokusera på ditt byte mycket lättare. Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L har dessutom tillverkats i ett mycket hållbart och tydligt material, vilket ger en konstruktion som är både smidig och väldigt tålig.

Har du tröttnat på det sikte som du har idag kan Aimpoint Rödpunktsikte Hunter H30L vara lösningen på alla dina problem. Rödpunktssiktet har en diameter på 3 cm, vilket betyder att du kommer att kunna använda dig av det på majoriteten av alla vapen där standardsiktesringar passar. De fungerar också bra på de vapen som har en lång låda eller för alla jägare som uppskattar ett sikte med de klassiska och traditionella linjerna.

Fördelar

 • Helt vattentätt.
 • Har 2 MOA som punktstorlek.
 • Utrustad med en knapp som är digital och som har 12 olika lägen för ljus.
 • Skottställ med hjälp av justeringshuvar.
 • Längd på totalt 229 mm.
 • Användningstid på 50 000 timmar.
Se priset här

 

2. Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC

Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC

Vi fortsätter vårt bäst i test för bästa rödpunktsiktet med Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC. Det här är ytterligare en modell som kommer från den kända tillverkaren Aimpoint, men som skiljer sig en aning vad gäller både funktioner, egenskaper och pris. Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC ligger i mellanprisklassen och är således ett riktigt bra val för alla som vill ha ett högkvalitativt rödpunktsikte där man inte behöver betala alldeles för höga belopp.

Med Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC får du en av de bästa rödpunktsiktena på marknaden och du kan räkna med att optiken kommer att befinna sig på en riktigt hög nivå. Till att börja med är precision och lätthet något som kommer att göra att din jakt blir mycket mer effektiv, men du får också ett sikte som lämpar sig utmärkt för kortare lådor. Här kan du själv välja om du vill ha 2 eller 4 MOA i punktstorlek, vilket ger dig fler valmöjligheter.

Innan du köper ett rödpunktsikte är det också viktigt att titta lite på den elektroniska och mekaniska data som finns. Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC drivs med ett litiumbatteri på 3 volt, typ DL1/3N eller 2L76 är bra alternativ. Den totala längden ligger på 160 mm och mellanrummet mellan ringarna är på 50 mm. Som maximalt 115 mm.

Fördelar

 • Optiska egenskaper och ett mycket exklusivt sikte.
 • Mycket hög kvalitet på både funktion och konstruktion.
 • Passar bra för kortare lådor.
 • Vattentätt.
 • Obs! Rödpunktsikte Aimpoint 9000SC har egentligen inga specifika nackdelar, men många upplever att rödpunktsiktet är en aning tungt.
Se priset här

 

3. Aimpoint Micro H-1 – Utan fäste

Aimpoint Micro H-1 - Utan fäste

Vi stannar kvar i mellanprisklassen en liten stund till och tittar närmare på Aimpoint Micro H-1. Med det här siktet från Aimpoint kommer du att få en utrustning som inte kräver någon form av fästningsanordning, något som har blivit mycket populärt och uppskattat bland jägare i hela landet. Aimpoint Micro H-1 kommer i den diskreta och eleganta färgen svart och beställer du via PNjakt får du dessutom med en trendig keps från tillverkaren på köpet. Nu kan du både bli skickligast och snyggast i jaktlaget.

Aimpoint Micro H-1 har många väldigt unika egenskaper som gör det till ett av de bästa alternativen. Till att börja med är det mycket lätt i vikt och väger endast 105 gram. Eftersom du inte behöver något fäste kommer detta också att vara den totala vikten. Rödpunktsiktet lämpar sig utmärkt för både handeldvapen, hagelgevär och gevär, men visste du att du också kan använda det på pilbågar? Det ger en mångsidighet som många andra fästen inte har. Aimpoint Micro H-1 har utrustats med ett sikte där man använt sig av ACET-teknik. Det betyder att du kommer att få ett batteri som håller i upp till 50.000 timmar. Inte illa.

Om du ofta jagar ute på kusten eller där det är mycket regnigt är det viktigt att ditt sikte är vattentätt, vilket Aimpoint Micro H-1 är. Sanningen är att det till och med är vattentätt ner till 5 meter. Det finns även 13 olika inställningar som du kan använda dig av för att justera ljuset och du får också en produkt som är helt fri från hälsofarliga komponenter.

Fördelar

 • 13 olika ljuslägen.
 • Vattentätt.
 • Hållbar och tålig konstruktion.
 • Drivs med LED-lampa och ej laser.
 • Ingen centrering krävs.
 • Obegränsat synfält.
Se priset här

 

4. Delta Optical Mini Dot

Delta Optical Mini Dot

Som vinnare i vår budgetkategori hittar du ingen mindre än Delta Optical Mini Dot. Delta Optical Mini Dot lämpar sig utmärkt för alla de jägare och skyttar som inte vill lägga ner många tusenlappar på ett rödpunktsikte, men som fortfarande vill ha ett som fungerar bra och som är i god kvalitet. Som alltid gäller uttrycket ”man får vad man betalar för”, men vi måste ändå säga att Delta Optical Mini Dot är ett av de bästa jaktsiktena i sin kategori.

Om du vill investera i ett högpresterande sikte som samtidigt är prisvärt är Delta Optical Mini Dot lösningen för dig. Här får du ett sikte som är lätthanterligt och som är reaktivt, vilket betyder att du snabbt kommer kunna sikta in dig på ditt byte. Delta Optical Mini Dot har en förstoring på 1,07x och med linsdimensioner på 22×17 mm. Rödpunktens storlek ligger på 3 MOA, vilket dessutom gör att Delta Optical Mini Dot lämpar sig riktigt bra för nybörjare eller jägare som använder sig av rödpunktsikten för första gången.

Tack vare den ringa vikten på 46 gram är Delta Optical Mini Dot mycket enkelt att ha med sig. Det är dessutom bara 45 mm långt och således smidigt som få. Beroende på dina omgivande ljusförhållanden kommer belysningen att automatiskt anpassa sig till dessa för att du ska få en så klar bild som möjligt. För att släcka belysningen behöver du bara sätta på skyddslocket och då sker även detta med automatik.

Fördelar

 • Mycket brett omfång på reflexsiktet.
 • Mycket nätt och med en låg vikt.
 • Lämpar sig bra för drevjakt.
 • Rödpunktsstorlek på 3 MOA.
 • Många tillbehör medföljer i en beställning.
Se priset här

 

5. Trijicon Accupoint 5-20×50

Trijicon Accupoint 5-20x50

För ovanlighetens skull vill vi avsluta vårt bäst i test med en produkt i en mycket hög prisklass. Det här siktet lämpar sig för dig som vill ha det absolut bästa och som helt klart är beredd att betala för det. För cirka 13.500 kronor hittar du Trijicon Accupoint 5-20×50 som hamnar på femte plats i vårt bäst i test. Att vi bestämde oss för att placera detta rödpunktsikte längst ner i testet berodde helt enkelt på att prisklassen inte är optimal för de allra flesta och därför är också målgruppen mindre.

Med Trijicon Accupoint 5-20×50 får du ett sikte som har en så kallad parallaxjustering. I samband med din beställning kommer du också att få med target knobs och ett motljusskydd som är avtagbart. Target knobs är, enkelt förklarat, en utvändig skottställning som du kan använda dig av. Trijicon Accupoint 5-20×50 är verkligen det bästa av det bästa och optiken är verkligen högklassig som få. Alla linser har flerskiktsbehandlats och belysning finns tillgänglig både natt som dag.

Trijicon Accupoint 5-20×50 är framtaget för att kunna fungera lika bra på natten som på dagen och du behöver varken krångla med specifika inställningar eller batterier för att lyckas. Anledningen till detta är helt enkelt för att man har använt sig av fiberoptik som hjälper siktet att fungera optimalt, oavsett vilket ljus det är utomhus. Fiberoptiken har även kompletterats med tritium, vilket är en isotop som är framtagen av väte.

Fördelar

 • Fungerar utan batteri eller inställningar.
 • Kan användas dag som natt.
 • Utrustat med BAC-teknik.
 • Absolut precision.
 • Högklassig optik.
Se priset här

 

Köpguide för bästa rödpunktsikte

Det finns en hel del saker som du bör beakta innan du väljer vilket sikte som du vill använda dig av. En sak som du bör ha i åtanke är relaterad till jakt. Här behöver du fundera på om det är i skymning eller i dagsljus som du planerar att jaga. Kanske är det till och med båda alternativen som passar dig. En annan sak att tänka på är på vilka avstånd som du vanligtvis brukar skjuta. Dessa två aspekter är avgörande för vilket rödpunktsikte som kommer att bli det bästa för dig.

Kikarsikten är en kategori som kan förvirra många människor och det är egentligen inte så svårt att förstå varför. Det finns mängder med olika typer av rödpunktsikten att välja mellan och en vanlig fundering är om det är bäst att välja ett billigt eller ett dyrare alternativ. Här kan man säga att du helt enkelt kommer att få vad du betalar för. Av denna anledning är det mycket viktigt att du först funderar på vad det är för behov som du har. Genom att göra detta kan du säkerställa att du får ut så maximalt av dina pengar som möjligt.

I vår bäst i test-köpguide för bästa rödpunktsikte kommer du att kunna hitta all information som du behöver för att kunna göra ett köp som du verkligen är nöjd med. Här kommer vi bland annat att titta närmare på vad ett rödpunktsikte faktiskt är, hur du använder dig av det och vad du ska tänka på innan du köper ett. Vi kommer också att besvara de allra vanligaste frågorna och funderingarna om produkten.

 

Ett rödpunktsikte med LED-lampa

Många jägare kan känna sig oroliga för att använda sig av ett rödpunktsikte, av den orsaken att man helt enkelt tror att siktet är utrustat med ett laserljus. Så är alltså inte fallet. De rödpunktsikten som finns på marknaden idag är istället tillverkade med hjälp av en LED-lampa som är placerad inne i siktet och det enda du kommer att se i optiken är den röda pricken.

Hade du använt dig av ett lasersikte hade den röda pricken kunnat projiceras på bytet, men med en LED-lampa är det bara du som kommer att se ljuset. Dessa sikten har alltså en lysdiod som är inbyggd och detta är ingenting som djuret kommer att märka av. Ett vanligt missförstånd är att dessa typer av sikten endast används i samband med jakt, men sanningen är att det finns fler användningsområden än så. Det är till exempel inte ovanligt att rödpunktsikten också används inom det militära. Tittar man på Försvarsmaktens olika vapen är det till exempelvis standard att utrusta alla automatkabiner (4 och 5) med just ett sådant.

Utöver jakt och militär användning så kan rödpunktsikten också ses i samband med olika tävlingar. Här kan du själv välja om du vill kunna använda dig av båda ögonen eller om det räcker med endast ett. Fördelen med ett rödpunktsikte som låter dig använda båda ögonen är att dessa lämpar sig utmärkt för den som har nedsatt syn eller någon form av brytningsfel.

 

Vem är i behov av ett rödpunktsikte?

Om du är jägare eller tävlingsskytt och vill öka din precision är ett rödpunktsikte en bra lösning på problemet. Med denna typ av tillbehör kommer du helt enkelt att bli en mycket bättre och skickligare skytt. Om du har en ökad precision när du skjuter kommer du dessutom att öka dina chanser för att faktiskt pricka rätt, något som i sin tur betyder att du får kortare eftersök.

Ett riktigt bra rödpunktsikte kommer också att göra så att du kan fatta snabbare beslut när du befinner dig i skottögonblicket och att du blir bättre på att jaga rörligt vilt. Summa summarum kan man säga att fördelarna med utrustningen helt klart är många, medan det knappt finns några som helst nackdelar.

 

Rödpunktsikte eller lasersikte – vad är bäst att välja?

En mycket vanlig fundering hos många jägare eller skyttar är om ett lasersikte fungerar på samma sätt som ett rödpunktsikte. Kort och gott kan man säga att tillbehören egentligen är framtagna för precis samma ändamål, vilket är att säkerställa att du kan skjuta med större skicklighet och precision. Syftet med siktena är således detsamma, men det finns en sak som skiljer dem åt.

Som tidigare nämnts så är ett rödpunktsikte ett sikte där man använder sig av en LED-lampa som endast kan ses av jägaren eller skytten i fråga. Det betyder att bytet inte kommer att få någon lysande prick på sig och därför kan de heller inte märka av dig på samma sätt. Använder du sig däremot av ett lasersikte så kommer en röd prick att projiceras på föremålet eller målet. Då den röda LED-lampan befinner sig nära ögat är det många som är oroliga för ögonskador, men det är ingenting man behöver fundera på. De LED-lampor som används till rödpunktsikten är helt ofarliga att titta på och således säkra. Ett lasersikte, å andra sidan, kan absolut orsaka ögonskador om du får strålen i ögonen.

 

Betydelse av MOA

När du beger dig av till jaktbutiken för att köpa ett rödpunktsikte eller om du tittar på produktbeskrivningar online kommer du att stöta på begreppet MOA. Enkelt förklarat kan man säga att MOA är en förkortning för orden ”Minutes of Angle” och vi råder dig att skapa dig kunskap om detta. På svenska kan orden översättas till ”vinkelminuter” och är ett sätt att räkna ut hur stor cirkelns storlek på siktet kommer att vara. Det visar dig nämligen hur stor prick som det är du kommer att få och hur mycket den täcker beroende på vilket avstånd du befinner dig på. Om du har en röd punkt som är av mindre slag kommer den också att täcka upp mindre av ditt byte. Har du däremot en större punkt så får du också en prick som täcker mer. För den som fokuserar på jakt vid rörliga mål är det sistnämnda det bästa alternativet.

Hur ska man då gå tillväga för att räkna ut MOA? Kort och gott kan man säga att en (1) MOA kommer att motsvara cirka 3 cm på ett 100 meters avstånd. Man brukar säga att om du har ett sikte med en MOA på 2 kommer detta att utgöra cirka 5 cm på 100 meter. 4 MOA kommer däremot att täcka upp för cirka 10 centimeter om du befinner sig på 100 meters avstånd.

Är det svårt att veta vilken MOA som du ska välja? Oroa dig inte! Vi är fullt medvetna om att det kan vara och kännas ganska klurigt, även om du har använt dig av rödpunktssikten tidigare. Skulle det vara så att du känner dig osäker rekommenderar vi att du först kontaktar den kundsupport som finns tillgänglig på sajten du planerar att använda dig av. Besöker du istället en butik gör du rätt i att prata med en medarbetare och på så sätt få hjälp att välja ut det bästa rödpunktsiktet för dig.

 

Hitta det bästa rödpunktsiktet

Det är inte ovanligt att man vill hitta det absolut bästa rödpunktsiktet när de är dags att göra ett inköp, men vilket är det bästa och vad kommer att passa för just dig? Som alltid är det svårt att utnämna en produkt eller ett tillbehör som det bästa i världen och orsaken till detta är helt enkelt för att det är dina behov som kommer att styra. Hur du planerar att använda dig av siktet och i vilka situationer som du främst jagar kommer att vara avgörande, men vad du har satt för budget är också en faktor som kommer att styra vilket rödpunktsikte som är det bästa.

Trots det finns det ändå några egenskaper som vi tycker att alla rödpunktsikten bör ha. Till att börja med är det mycket viktigt att du har ett sikte som är lätt och som sitter ordentligt på ditt vapen. Om ditt sikte är felplacerat eller är för tungt kommer detta att begränsa din rörelsefrihet och sätta käppar i hjulen – istället för att förenkla jakten. En annan egenskap som också är väldigt viktig är att du hittar ett rödpunktsikte som faktiskt klarar av väder och vind. Som jägare kommer du vistas ute i skogen och det är inte alltid det är skinande sol, snarare tvärtom! Det rödpunktsikte som du väljer måste således klara av hårda vindar, låga och höga temperaturer, men det måste också vara resistent mot vatten.

Som vi pratade om här ovan bör du också se till att du väljer ett rödpunktsikte med en MOA som passar för dig. Här behöver du titta på vad det är för vapen som du använder dig av och vilket avstånd som du föredrar när det är dags att skjuta. Olika vapen har olika optimala avstånd och detta är något som du måste ta hänsyn till när du ska välja sikte.

Sist, men inte minst, behöver du se till att säkerställa att fästet till siktet kommer att lämpa sig för ditt vapen. Det finns vissa fästen som kommer att kräva ett specialfäste och det är inte kul att få hem en utrustning som du inte kan börja använda dig av direkt. Idag är det dock inte ovanligt att det medföljer fästen i samband med att du köper ett rödpunktsikte. Om du vill välja just en sådan produkt behöver du säkerställa att det är rätt fäste som medföljer och att du kommer kunna montera fast det på ditt vapen utan problem.

 

Välj rätt fäste till ditt vapen

Vi ska dyka in lite djupare i det här med fästen och orsaken till detta är helt enkelt för att det är ett stort problem för många jägare. På marknaden kommer du att kunna hitta mängder med olika typer av fästningsanordningar och om det inte medföljer i beställning – hur vet man då vilken man ska välja?

Anledningen till varför det finns så många olika fästningsanordningar är helt enkelt för att tillverkarna har sett till att plocka fram anordningar som är så optimala för alla olika typer av vapen och modeller som tillverkats. Tycker du att det är jobbigt att leta fästen kan du till och med välja modeller som inte har något fäste överhuvudtaget eller så kan du undersöka de plattformar som är framtagna för att lämpa sig till många olika vapenmodeller.

Fördelen med det sistnämnda är att du i många fall får en universal vapenplattform till ditt fäste och det betyder att du kan montera av och på dem beroende på vilket vapen som du vill använda dig av. Du kan alltså enklare växla mellan olika sikten eller vapen och fortsätta använda dig av samma anordning. Inte nog med att det blir lättare för dig att välja rätt fäste, utan du sparar också in en hel del pengar på att slippa köpa flera olika alternativ.

 

Kommer ett rödpunktsikte att göra dig till en bättre skytt?

Majoriteten av alla jägare och skyttar som köper ett rödpunktsikte gör det med anledning av att de vill bli bättre och kunna skjuta med en ökad precision. I grund och botten är det precis vad en rödpunktsikte också är framtaget för att göra. Bland annat kommer du att kunna skjuta mycket mer träffsäkert om du jagar rörligt vilt, men du kommer också att kunna se bättre i alla olika typer av ljus, t.ex. skymning eller dagsljus.

Med det sagt är det dock viktigt att vara medveten om att ett rödpunktsikte inte kommer att göra allt jobb åt dig. Visst kommer din jakt att bli enklare, men det är också viktigt att du faktiskt övar på att använda dig av det. Det går inte att säga att du kommer att ha en lyckad jakt första gången du monterar det och beger dig av ut i skogen, utan du behöver lära dig att använda dig av det för att verkligen få ett optimalt resultat.

Att säga att ett rödpunktsikte kommer att göra dig till en bättre skytt är detsamma som satt säga att ett vapen kommer att göra dig till en jägare. Det är inte riktigt så det fungerar, även om sikten har visat sig vara otroligt bra hjälpmedel. Vi rekommenderar att du har is i magen och att du faktiskt övar på att använda dig av det. Du kan träna när du redan befinner dig ute på jakt i skog och mark, men du kan också träna på skyttebanor för att få in knycken.

 

Måste man ha ett rödpunktsikte?

När det kommer till jakt så måste du egentligen ingenting. Du måste inte ha på dig kläder som är specifikt framtagna för ändamålet, du måste inte ha en stolsryggsäck och du måste inte ha en kikare. Sanningen är att du inte ens måste ha ett vapen i form av ett gevär, utan du kan jaga med pilbåge eller kniv istället om du så skulle önska. Dock är det trots allt så att den utrustning och de produkter som är framtagna för jakt är skapade för att underlätta och göra det både roligare och tryggare. Skulle du försöka jaga vildsvin med en kniv är det säkerligen främst du själv som skulle råka illa ut.

Med det sagt kan man alltså svara nej på den frågan. Det finns inget eller ingen som säger att du måste ha ett rödpunktsikte för att du ska kunna bli en riktigt bra jägare. Det är däremot ett tillbehör som du kan ha väldigt stor användning av och visst kommer det att göra det enklare för dig att skjuta med en ökad precision. Känner du dig osäker på om ett rödpunktsikte verkligen är något som du behöver rekommenderar vi att du testar dig fram försiktigt och det finns flera vägar att gå.

Om du jagar tillsammans med andra personer, till exempel i ett jaktlag, kan du höra dig för om det finns någon som använder sig av ett rödpunktsikte. Genom detta kan du sedan fråga om du har möjlighet att testa och se hur det fungerar. Ett annat alternativ är att köpa ett eget, men att börja med ett i den lägre prisklassen. Skulle det vara så att du inte känner att du har behov av tillbehöret kanske det inte gör så mycket att du har slängt ut en tusenlapp. Skulle det däremot vara så att du finner det mycket effektivt och användbart kan du alltid investera i ett dyrare sikte längre fram.

 

Så gjorde vi testet

Vem som helst kan egentligen skriva ihop ett bäst i test genom att bara välja ut några produkter som man hittar på nätet, men vill man att produkttestet ska vara så noggrant och korrekt som möjligt krävs mer än så. Bara för att man hittar en produkt på nätet betyder det inte att den är bra. Det har du säkerligen själv upplevt någon gång om du har beställt något online. När vi påbörjade detta bäst i test visste vi redan vilka företag det var som var mest uppskattade och populära när det kom till rödpunktsikten. Eftersom vi hade denna kunskap bakom oss bestämde vi oss för att dyka djupare in i de produktutbud som tillverkarna erbjöd. Vi tittade även på produktdata såväl som testresultat och omdömen från tidigare kunder, för att få en så rättvis bild som möjligt.

Tack vare detta kunde vi sedan skapa ett bäst i test med så bra och tydlig information som möjligt. Vi tittade på de funktioner och egenskaper som siktena hade, men tittade även på priserna för att kunna ge ett så varierande produktutbud som möjligt. Här använde vi oss enbart av rödpunktsikten som säljs på PNjakt, men det finns många andra bra butiker att välja mellan om inget faller dig i smaken.

Hur gick då testet till? För att testa rödpunktsikten är det naturligtvis viktigt att se hur de fungerar i praktiken. Produktdata är användbart, men kommer inte vara avgörande för hur bra ett sikte fungerar eller inte. För att säkerställa hög kvalitet tog vi med oss siktena till en skjutbana och testade dem i olika ljus, bland annat dagsljus, skymningsljus och kvällsljus. När siktena hade testats klart såg vi till att dokumentera allt för att sedan jämföra i lugn och ro. Det var precis på detta sätt som vi gick tillväga för att plocka ut de produkter som du hittar här ovan!

 

Summering

Vi har nu kommit till slutet av vårt bäst i test för bästa rödpunktsiktet och vi hoppas att du har fått all den information som du behöver för att kunna välja en riktigt bra produkt. Med hjälp av ett rödpunktsikte kan du bli en betydligt bättre skytt, men kom ihåg att det är mycket viktigt att du också tränar på att använda dig av det. Till skillnad från lasersikten drivs rödpunktsikten med hjälp av en LED-lampa. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att dina ögon ska ta skada av farliga laserstrålar.

Marknaden erbjuder många olika typer av sikten där du kan hitta sikten både med och utan fästen och med olika MOA. I vår köpguide har vi gått in djupare på vad MOA är och hur du kan använda dig av det för att veta vilket rödpunktsikte som kommer att bli det bästa alternativet för dig. Det är nämligen genom detta som du kan avgöra hur stor rödpunkt som du kommer att få. Allt detta och lite till hittar du som sagt i köpguiden.

Vi vill att så många skyttar och jägare som möjligt ska kunna ha användning för vårt test och hitta en produkt som passar. Därför var vi väldigt måna om att plocka ut så många olika modeller och förslag som möjligt. Skulle det dock vara så att du inte finner någon av dessa produkter tillräckligt bra eller tillräckligt intressanta, kan vi åtminstone glädja dig med att det finns ett hav av sikten att välja mellan hos olika onlinebutiker. Fördelen med att handla online är att du kan läsa recensioner och omdömen från tidigare kunder, samtidigt som du kan jämföra priset mellan olika butiker och få ut så mycket av dina pengar som möjligt!

Senast uppdaterad: december 7, 2020