Öronproppar bäst i test 2022 – Hitta bästa öronpropparna här!

 
1. Peltor LEP-200EU 2. Peltor Protac Hunter 3. 3M Ultratech
Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar bästa öronpropparna Peltor Protac Hunter 3M Hörselproppar Ultratech
Se priset här Se priset här Se priset här

Det finns mycket utrustning som ska med ut när du ska jaga. Du måste ha med dig ditt vapen, en bra ryggsäck och kanske även en stol om du ska sitta på pass. En sak som många dock glömmer är att man även måste ha med sig ett par bra öronproppar. Det är förvisso en mycket liten detalj, men den är fortfarande av stor betydelse och hjälper dig att skydda dina öron från de höga ljuden. Öronproppar är små och smidiga att ha med sig. Vissa föredrar de mindre alternativen just på grund av detta, medan andra vill ha större hörselkåpor som täcker hela örat.

Marknaden erbjuder idag många olika typer av öronskydd att välja mellan, men i det här testet har vi valt att fokusera på just öronproppar. Om du söker runt kommer du bland annat att kunna hitta engångsalternativ som sedan kastas efter en användning, men också proppar som har ett snöre, som är tillverkade i gummi eller där man har använt sig av vax. Priserna varierar lika mycket som modellerna och att välja rätt är inte alltid så enkelt som det låter. Med vårt bäst i test för bästa öronpropparna blir det dock betydligt enklare.

Det är nu dags att dra igång vårt bäst i test för bästa öronpropparna på marknaden på allvar och dyka in i de vinnare som vi har valt ut till de olika prisklasserna. När du ska köpa ett par öronproppar är det viktigt att du vet hur de olika modellerna fungerar och hur du ska använda dig av dem på bästa sätt. Att behöva sitta och söka information om öronproppar på nätet kanske inte är en riktig hit och det är heller inte alla sidor som är tillräckligt informativa. Därför vill vi rekommendera dig att du först läser igenom hela vår köpguide för bästa öronpropparna innan du väljer. I köpguiden för bästa öronpropparna kommer du bland annat att kunna läsa om de olika modellerna som finns, men du kommer också få ta del av för- och nackdelar, prisuppgifter, användningsområden, vem som är i behov av öronproppar och mycket, mycket mer.

Nu är det dock slutpratat för stunden och vi gissar att du vill titta på vilka produkter det är som vi har valt ut som de absolut bästa. Observera att det är svårt att säga att en modell kommer att passa för alla, eftersom vi anatomiskt är uppbyggda på olika sätt. Våra hörselgångar kan vara olika trånga och därför är det inte heller alla som kommer att passa.

Topp 6 bästa öronpropparna 2022

1. Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar

Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar bästa öronpropparna

Om du tar din jakt på allvar är det viktigt att ha utrustning som matchar ditt engagemang. På första plats i vårt test för bästa öronpropparna har vi därför valt att lista Peltor Level Earplug LEP-200EU Öronproppar. Peltor Level Earplug LEP-200EU är ett par öronproppar som du för in i dina hörselgångar och som har en granformad design. Här får du en produkt som kommer att göra så mycket mer än att bara skydda dina öron.

Till att börja med har Peltor Level Earplug LEP-200EU utrustats med en medhörningsfunktion som gör så att höga ljud blir låga och att låga ljud blir högre och tydligare. På detta sätt kommer du att kunna höra din omgivning optimalt och behöver inte oroa dig för att missa konversationer eller viktiga varningssignaler.
Peltor Level Earplug LEP-200EU sköts också med hjälp av en enhandshantering och är både laddningsbar och batteridriven, utifrån vad du tycker är absolut bäst. I öronpropparna kommer du att kunna lyssna på ljudet från din telefon eller från en kommunikationsradio. Peltor Level Earplug LEP-200EU kan enkelt laddas medan de befinner sig i din ficka eller väska och vid full laddning har du ett par öronproppar som fungerar i 16 timmar.

Se priset här

 

2. Peltor Protac Hunter

Peltor Protac Hunter

Tidigare informerade vi om att vi endast kommer att ta med öronproppar i vårt bäst i test, men vi ångrade oss på vägen och vill ändå ha med ett par riktigt bra och högkvalitativa hörselskydd. Trots allt är hörselskydd framtagna av precis samma anledning och det enda som skiljer dem åt är egentligen utseendet och hur de placeras vid öronen. På andra plats i vårt bäst i test och i mellanpriskategorin hittar du därför Peltor Protac Hunter!

Peltor Protac Hunter blir dina för cirka 800 kronor och är ett bra val för den som inte vill betala för mycket, men som samtidigt vill ta del av hög kvalitet och många spännande funktioner. Med Peltor Protac Hunter blir din jaktupplevelse en riktig dröm och en stor anledning till detta är att den är utrustad med en medhörningsfunktion. När ett kraftigt ljud uppstår reagerar funktionen mycket snabbt och ser till att din hörsel och dina öron är skyddade.

Peltor Protac Hunter gör det dock på ett mycket smidigt och väldigt mjukt sätt, vilket innebär att du i många fall inte ens kommer hinna uppfatta ljudet som högt överhuvudtaget. Modellen är en lite smalare variant som lämpar sig perfekt i samband med jakt. Den som önskar kan ansluta sin mobil eller sin jaktradio för att kunna ta emot viktiga samtal och hänga med i konversationerna.

Se priset här

 

3. 3M Hörselproppar Ultratech

3M Hörselproppar Ultratech

Vi fortsätter med ytterligare en modell i den lägre mellanprisklassen. 3M Hörselproppar Ultratech är ett riktigt bra alternativ för alla jägare och skyttar som vill ha ett bra skydd till ett lågt pris. Med 3M Hörselproppar Ultratech får dina öron den bästa säkerheten, samtidigt som du får det bästa priset. Kan det bli mycket smidigare än så?

Som design till 3M Hörselproppar Ultratech har man valt att använda sig av den granformade looken. Fördelen med denna är att den ger en mycket effektiv ljuddämpning i flera olika lager. I samband med din beställning får du också med en mycket praktisk förvaringsask, så att du slipper oroa dig för att tappa bort öronpropparna eller för att de ska bli smutsiga i väskan. 3M Hörselproppar Ultratech är ett par hörlurar som bland annat kommer att kunna släppa igenom maskinljud, varningssignaler, ljud och tal.
Handlar det däremot om kraftiga ljud eller skadligt buller så ser öronpropparna till att dämpa detta med en dämpning på 21 dB. 3M Hörselproppar Ultratech är återanvändningsbara och är mycket enkla att rengöra. För att minska risken för infektioner och för att öka hållbarheten rekommenderas rengöring efter varje användning.

Se priset här

 

4. Head Ear Plug Silicone Flap

Head Ear Plug Silicone Flap

Nu är det dags att titta närmare på vad budgetkategorin för de bästa öronpropparna har att erbjuda. Både denna och nästkommande produkt är perfekta för den som inte vill lägga ut för mycket pengar på öronproppar eller som inte kommer att behöva använda sig av dem speciellt ofta. De lämpar sig också för den som inte är i behov av några avancerade funktioner eller unika egenskaper, utan som letar efter de bästa och billigaste öronpropparna på marknaden.

Med Head Ear Plug Silicone Flap får du ett par riktigt bekväma och flexibla öronproppar som är tillverkade i ett mjukt silikon. Det gör att de är mycket enkla att stoppa in såväl som att ta ut och rengöra. Här har man valt den mer raka designen, men har ändå använt sig av en ”flärp” som hindrar ljud från att ta sig igenom.
Tack vare det mjuka materialet ger Head Ear Plug Silicone Flap dig en mycket hög komfort och en ordentlig passform, utan att glida ut. Head Ear Plug Silicone Flap kan även användas i samband med simning eller dykning för att slippa få vatten i öronen. Med andra ord får du ett riktigt bra budgetalternativ för under hundralappen.

Se priset här

 

5. 3M Hörselproppar Tri-Flange

3M Hörselproppar Tri-Flange

3M Hörselproppar Tri-Flange är ett par återanvändningsbara öronproppar i den lägre priskategorin som är utformade för att göra höga ljud dämpade, samtidigt som du fortfarande ska kunna höra konversationer och andra viktiga ljud eller varningssignaler. I samband med din beställning får du med en snygg och smidig förvaringsask, för att förhindra att dina öronproppar blir smutsiga.

3M Hörselproppar Tri-Flange är designade med mycket flexibla och mjuka kanter som inte kommer att orsaka något obehag eller skava mot dina öron. Den unika formen gör att de anpassar sig perfekt efter hörselgången och har dessutom ett tredubbelt skydd mot bland annat kraftiga ljud och buller av olika slag.
Tack vare att 3M Hörselproppar Tri-Flange är utrustade med ett längre skaft i plats kommer det att vara enklare för dig att sätta i och ta ur dem. Öronpropparna har en dämpning på 29 dB och är anslutna till en snodd. Denna snodd kan du med fördel ha runt halsen när du är ute och jagar. På så sätt kan du sätta in och ta ur öronpropparna på ett smidigt sätt och utan att behöva lägga ner dem i fickan eller väskan.

Se priset här

 

6. 3M Hörselproppar Soft Neon 10-pack3M Hörselproppar Soft Neon 10-pack

Vill du slippa betala mycket för öronskydd? Kanske kommer du bara att använda dig av öronpropparna då och då eller så hatar du att behöva rengöra återanvändbara modeller efter varje användning. Då kan vi rekommendera att du väljer 3M Hörselproppar Soft Neon 10-pack istället, vilket är engångsöronproppar tillverkade i ett mjukt och behagligt skum.

Även om de till synes kan se mycket simpla ut så har 3M Hörselproppar Soft Neon en dämpning på 36 dB, vilket ändå är väldigt bra. Dessa öronproppar sätter du in genom att först skruva ihop skummet och göra det smalt. Därefter för du in öronpropparna i öronen och låter materialet utvidga sig själv. När öronpropparna är fullt utvidgade får du en produkt som ger en bra ljuddämpning och som har en förvånansvärt hög komfort. Ett paket med hela tio stycken öronproppar kommer endast att kosta dig två tjugolappar, hur bra är inte det?

Se priset här

 

Köpguide för bästa öronpropparna

Det kan kännas onödigt att ta sig igenom en hel köpguide för att kunna hitta ett par bra öronproppar, men vi rekommenderar faktiskt ändå att du gör det. Sanningen är att det finns en hel del att veta om det ytterst lilla tillbehöret som kommer att göra din jaktupplevelse mycket trevligare. Öronproppar är en mycket spännande och innovativ produkt som gör jakten lättare och som dessutom ger dig ett mycket bra skydd när du eller någon i jaktlaget avlossar ett gevär, men hur vet man vilka man ska välja?

Något som är mycket viktigt är naturligtvis att dina öronproppar är effektiva och att de dämpar ljudet så mycket som möjligt, men de måste också vara bekväma att använda sig av. Har du valt att satsa på återanvändningsbara alternativ behöver du se till att de också är enkla att hålla rena och fräscha. Som tidigare nämnt är det många som föredrar öronproppar som har ett tillhörande snöre och vi kan säga att det finns många fördelar med dessa. Till att börja med kommer det att vara betydligt svårare för dig att tappa bort dem i fickan eller i väskan, men du kommer också att ha dem nära till hands när du behöver dem. De modeller som finns på marknaden idag kommer dock vanligtvis med en liten plastask som du kan använda till förvaring när du inte är i behov av att ha öronpropparna på dig. Men att behöva leta upp asken vid jämna mellanrum kan kännas som ett onödigt problem som ett snöre kan vara en lösning på.

 

Vilka öronproppar är bekvämast?

Bekvämlighet och funktion går inte alltid hand i hand och detta är något som du måste ha i åtanke när du ska välja öronproppar till jakten. Ett par öronproppar kan vara hur sköna som helst, men om de inte kan dämpa ljudet på ett bra sätt kommer du ändå inte att ha någon direkt användning för dem.

Att säga vilka öronproppar som är bekvämast är lika svårt som att svara på frågan om vilka öronproppar som är bäst. Anledningen till detta är helt enkelt för att olika öronproppar och olika modeller lämpar sig bäst för olika typer av öron. Om du är en person med en hörselgång som är lite trängre kan du uppfatta en modell som mycket obehaglig och obekväm. Skulle en person med en bredare hörselgång testa samma modell kanske de uppfattar dessa som mycket bra och behagliga.

Tyvärr finns det ingen möjlighet för jägare eller skyttar att testa öronproppar innan ett köp. Vissa butiker kan erbjuda engångsversioner av modellerna, men långt ifrån alla. Att testa öronproppar för att sedan lägga tillbaka dem på hyllan skulle vara otroligt ohygieniskt och ofräscht och därför är det nästan enbart chansning som gäller. Som tur är kostar öronproppar inte speciellt mycket och skulle du råka välja fel kan du alltid investera i ett par nya. Känner du dig osäker eller går på en liten budget kan det vara ett bättre alternativ att satsa på hörselkåpor. Kåporna kan du prova ut innan och du behöver heller inte ”stoppa in” något i örat, som öronproppar ska bäras.

 

Ögonpropparnas funktion

Bekvämlighet är viktigt, men som tidigare nämnt måste öronpropparna också fylla sin funktion för att de verkligen ska vara användbara. Syftet med att använda sig av öronproppar är helt enkelt för att man vill kunna stänga ute ljud från skott på skjutbanan eller i skogen. Även om många jägare och skyttar är väl medvetna om att höga ljud inte är bra för öronen så är det inte alla som är medvetna om vilka ordentliga skador som detta faktiskt kan medföra.

Om du som skytt eller jägare skulle drabbas av en akut bullerskada kan det leda till en nedsatt hörsel. Det gäller sällan vid enstaka smällar, men i det långa loppet kan det absolut leda till en hel del problem och därför är öronskydd mycket viktiga. Det är inte ovanligt att många jägare väljer att kombinera både öronproppar och hörselkåpor för att stänga ute så mycket ljud som möjligt.

Öronproppar lämpar sig inte bara för den som själv skjuter, utan även för den som vistas i miljöer där det skjuts väldigt mycket. Det kan till exempelvis vara så att du är med en vän eller arbetar på en skyttebana. Precis som för jägaren är det då viktigt att du ser till att dina öron är skyddade och detta utan att behöva använda dig av stora och klumpiga kåpor. Öronproppar är otroligt smidiga och hittar du bara rätt modell är det ett bra alternativ för de allra flesta!

 

Hur skapade vi vårt bäst i test?

Att skapa ett bäst i test för bästa öronpropparna var egentligen inte speciellt svårt. Vi har gjort test tidigare som har varit betydligt mer knepiga när det kommer till att faktiskt testa produkterna i praktiken. Eftersom det finns så många andra recensioner om bästa öronpropparna för jakt på nätet så började vi med att dra nytta av dessa. Vi tittade på olika recensioner och jämförde därefter vilka modeller som hade testats mest och som hade fått bäst betyg i de tre olika prisklasserna premium-, mellan- och budgetprisklassen.

Efter att vi hade valt ut öronproppar var det dags att testa. Öronpropparna testades i många olika situationer, vilket bland annat innebar att de även testades på skjutbanan. Eftersom allas öron och hörselgångar inte är uppbyggda på samma sätt testade vi flera olika modeller var. På så vis var det lättare att de vilka öronproppar som passar majoriteten av alla människor.

 

Vilka öronproppar är de bästa?

Om du har kommit så här långt i vår köpguide för bästa öronpropparna är du med största sannolikhet verkligen i behov av ett par och då kan det vara intressant att veta vilka de bästa öronpropparna på marknaden är. Det är dock en fråga som är mycket knepig att besvara. I majoriteten av alla de tester för jaktprodukter och utrustning som vi har gjort är det tydligt att det är jägaren eller skyttens egna behov som kommer att vara avgörande i frågan. Det går alltså inte att säga att ett par öronproppar är bättre än andra, eftersom bekvämligheten är en så viktig faktor som den faktiskt är.

Vill du hitta de bästa öronpropparna behöver du alltså först utgå från vad det är för behov som du har, men du måste också titta på hur öronpropparna är utformade. I de flesta fall så får du vad du betalar för och öronproppar är inget undantag. Väljer du hörselkåpor eller de lite dyrare modellerna kommer du med säkerhet att få en produkt som håller en högre kvalitet. Om det är det bästa alternativet för dig är dock svårt att säga.

Vill du slippa ha något instoppat i öronen? Att ha små föremål i hörselgångarna är något som kan kännas mycket obehagligt för vissa människor och det skapar naturligtvis en irritation. Dessvärre är det bara genom att stoppa in öronproppen som du också kan få den att fungera precis som den ska. Skulle det vara så att du tycker att det är alldeles för obekvämt eller att öronpropparna ständigt glider ut kan vi rekommendera att du använder dig av hörselkåpor istället.

Som tidigare nämnt kommer du att kunna välja mellan engångsproppar och flergångsproppar. Det sistnämnda är öronproppar som är återanvändningsbara och som du kommer att kunna använda fler gånger innan det är dags att köpa nya. Här är det inte ovanligt att både form och material varierar mellan de både alternativen. När det kommer till engångsproppar är det till exempel mycket vanligt att dessa är formade som koner och att du kan rulla ihop dessa för att göra dem riktigt smala. När konen är hoprullad för du in den i hörselgången och håller den på plats. Under tiden du gör detta kommer öronproppen att börja vidga sig på bredden och fylla ut hörselgången så mycket som möjligt.

Flergångsproppar, å andra sidan, är vanligtvis formade som granar. Det kan låta obehagligt, men tillverkarna använder sig av mjuka och behagliga material för att skapa så lite irritation som möjligt. För att placera dessa i örat måste du först se till att dra ditt öra uppåt, så att hörselgången vidgar sig. Därefter för du in öronproppen i örat och skruvar samtidigt på den. Försök att skruva in den så långt det bara går, utan att det gör ont eller känns obehagligt.

Vem är i behov av ett par öronproppar?

Alla människor som sysslar med skytte eller med jakt kommer att vara i behov av ett par ordentliga öronproppar eller någon annan typ av öronskydd. Även om det är en väldigt liten produkt i sig så är det fortfarande en mycket viktig och grundläggande del av den utrustning som du kommer att behöva. Ett vanligt missförstånd är att ett par öronproppar är någon form av tillbehör som man behöver till sin jaktutrustning, men vi rekommenderar att du istället ser dem för vad de faktiskt är – riktigt bra och viktiga skydd för din hälsa och ditt välmående!

Skulle du ha råkat dra på dig en hörselskada är det inte alltid som du kan bli helt bra igen. Svårare skador eller om du har utsatts för långvariga höga ljud från skott brukar dessutom kunna förvärras med åren. Inom sinom tid kommer detta att bli otroligt jobbigt och svårt att leva med. Även om det skulle vara så att du känner att öronproppar inte är viktigt just nu så försök att ändå använda dem i ett förebyggande syfte.

 

Skador från öronproppar – finns det?

Eftersom öronproppar ska in djupt i örongången är det inte ovanligt att vilja veta om det finns några risker. En vanlig fundering kan alltså vara om öronproppar kan skada öronen om man använder sig av dem för mycket? Det kortaste och enklaste svaret på den frågan är nej. Ett par öronproppar kan inte skada dina öron och inte heller dina hörselgångar. Som mest kan du räkna med en och en annan vaxpropp om det är så att du använder dig av dem väldigt ofta, men mer än så är ytterst ovanligt, förutsatt att du underhåller öronpropparna och rengör dem med jämna mellanrum.

Om du inte rengör dina ögonproppar och ser till att de är i gott skick finns det risk för att du kan drabbas av en infektion. Infektionen uppstår då alltså inte av att du har använt dig av skyddet, utan att du har använt dig av ett skydd som är smutsigt och ohygieniskt. Skulle det vara så att du får en infektion rekommenderar vi att du kontaktar en läkare. Tecken på infektion kan bland annat vara var och vätska som kommer ur öronen, men även feber, smärta, värme eller rodnad vid området.

 

Vad kostar ett par öronproppar?

Hur mycket dina öronproppar kommer att kosta beror helt enkelt på vilken modell och tillverkare som du väljer. Du kan hitta riktigt bra och enkla modeller för några enstaka tior, men du kan också hitta avancerade öronproppar med otroliga funktioner som kostar betydligt mer. Vinnaren i vår premiumklass är ett riktigt bra exempel på ett sådant alternativ. Dessa öronproppar kostar cirka 5000 kronor, men å andra sidan kommer du att få så mycket mer än bara skum som ska in i hörselgången. Du får jaktutrustning och skydd när det är som bäst!

Med det sagt finns det alltså öronproppar i alla möjliga prisklasser och egentligen är det bara dina behov och din ekonomi som kommer att avgöra vad det bästa alternativet för dig är. Vi valde att ta med många alternativ i olika prisklasser, för att det ska finnas något som passar precis alla. Är det öronproppar som du vill satsa på rekommenderar vi att du beställer dessa på nätet. På så vis kan du vara säker på att du får tillgång till de absolut bästa priserna och att du dessutom kan få produkten levererad hem till din dörr eller till närmaste postombud.

 

Kan man använda sig av engångsöronproppar vid flera tillfällen?

Det kan kännas lockande att välja de billigare engångsöronpropparna och sedan använda sig av dem vid flera tillfällen, men detta är ingenting som vi rekommenderar att du gör. Till att börja med kommer öronpropparna att förlora sin effektivitet efter att de har använts vid första tillfället och de kommer heller inte att vara 100 % rena.

Öronproppar som är tänkta att användas vid engångstillfällen går nämligen inte att rengöra på ett enkelt och bra sätt och återanvänder du dig då av dessa finns det risk för att en infektion kan uppstå. Vill du kunna använda dig av dina öronproppar vid flera tillfällen rekommenderar vi att du väljer en modell som är återanvändningsbar från början.

 

Öronproppar till andra användningsområden

Det är naturligtvis inte bara i samband med jakt eller skytte som du kommer att vara i behov av ett par bra öronproppar. Sanningen är att det finns flera andra tillfällen i ditt liv där öronproppar kan vara otroligt bra att ha. Sedan kan det naturligtvis vara så att du kanske inte är i behov av vår premiumprodukt till vardags, eftersom det finns öronproppar som är specifikt framtagna för olika ändamål.

Klassiska öronproppar kan du dock använda dig av till mycket. Du kommer till exempel att kunna använda dig av dem när du ska ut på en flygresa. Att flyga är väldigt roligt för de absolut flesta som inte lider av flygskräck, men det är inte kul att få ont i öronen av trycket. Med ett par öronproppar kan du se till att din flygresa blir betydligt mer bekväm och avslappnad. Orsaken till detta är helt enkelt för att det finns modeller som hjälper dig med tryckutjämning. Du kommer också att kunna använda dig av öronproppar om du jobbar vid ett bygge eller om det sprängs i området där du bor.

Även i samband med festivaler och konserter kan öronproppar komma till stor användning. Många av de klassiska modellerna kommer inte att tysta ner ljudet helt och hållet, utan endast skydda mot buller och hjälpa dig att dämpa det. Om du befinner dig på en rockkonsert och står nära högtalarna behöver du se till att skydda dina öron.

Risken är annars stor att du kan drabbas av tinnitus, vilket är ett tillstånd som du sedan kan behöva lida av för resten av ditt liv. Ta därför alltid det säkra framför det osäkra och använd dig av ett par bra öronskydd. Det räcker oftast med de enklare modellerna som bara kostar några enstaka tior eller tjugolappar.

Det finns faktiskt ytterligare ett tillfälle då öronproppar kan komma till användning och det är i samband med sömn. Här är det dock viktigt att du faktiskt väljer en modell som är specifikt framtagen för ändamålet, eftersom du kommer att ha propparna i öronen under många timmar under natten.

Är man extra känslig för ljud eller lägger sig tidigare än övriga familjemedlemmar kan det vara skönt att kunna stänga ute alla ljud som stör. Kanske är det så att grannen gillar att möblera om under natten? Har du känsliga öron rekommenderar vi att du satsar på modeller som är tillverkade i vax. Vax är mjukt och behagligt och har inga skarpa kanter.

 

Summering

Det är nu dags att avsluta det här testet för bästa öronpropparna med en summering. Kort och gott kan vi säga att även om öronproppar kan kännas som en onödig utrustning, så är det något som verkligen kommer att ge dig ett bra skydd när du är ute och jagar eller skjuter lerduvor på skjutbanan. Testet beskriver några av de modeller som finns på marknaden, men långt ifrån alla. Det betyder att om det skulle vara så att du inte tycker någon av våra utvalda produkter är bra, finns det många fler att välja mellan.

Med ett par öronproppar i hög kvalitet kan du se till att bullriga och höga ljud blir dämpade, samtidigt som tysta och dova ljud hörs bättre. Detta förutsätter naturligtvis att du har valt en modell som har en medhörningsfunktion. Du kan hitta två riktigt bra alternativ med just en sådan funktion i detta test. De mer klassiska och enkla modellerna som vi har valt gör också jobbet mycket bra och kan dessutom användas vid flera olika tillfällen.
Du kan använda dig av öronpropparna när du är på konsert eller om du vill ha det extra tyst omkring dig när du ska sova. Vi rekommenderar att du läser igenom produktbeskrivningarna noga innan du gör din beställning, eftersom du inte kommer ha möjlighet att testa öronpropparna innan du betalar för dem. Detta gäller naturligtvis inte för de öronskydd som kommer i form av hörselkåpor. Dessa brukar gå mycket bra att testa i alla butiker som riktar in sig på jaktutrustning och friluftsliv.

Senast uppdaterad: december 11, 2020