Myggskydd bäst i test 2022 – Hitta bästa myggskyddet här

 
1. Thermacell 2. Urberg 3. Pinewood
Thermacell MR300 bästa myggskyddet Urberg Mosquito Net Single

Pinewood Mosquito Keps

Se priset här Se priset här Se priset här

Tycker du om att vistas utomhus? Gillar du att spendera tid i skog och mark? Njuta av lugnet och den fina naturen? Avskyr du att låta din naturupplevelse störas av myggor? Då är det här en text för dig. I följande text hittar du ett omfattande test av olika myggskydd. Allt för att du ska kunna njuta av naturen och fortsätta kunna vara aktiv utomhus oavsett om det är myggår eller inte.

Det varierar lite från år till år hur mycket mygg vi drabbas av. Det beror bland annat på hur klimatet har varit under vintern. Myggor trivs nämligen som allra bäst om det har varit en vinter med mycket snö och stora mängder vatten under våren. Antalet myggor varierar också beroende på var i landet du bor någonstans. I de norra delarna av landet tenderar det att förekomma mer mygg än i landets södra delar. Däremot är det sällan du går helt säker mot de bitska flygfäna.

Det bästa sättet att skydda dig mot myggor och knott är att använda dig av olika myggdödare.

Nedan hittar du de bästa myggskydden på marknaden. Oavsett om du föredrar att bli av med myggorna med hjälp av nät, medel eller andra produkter så hittar du säkert din nya favorit i testet nedan.

Topp 10 bästa myggskyddet 2022

1. Thermacell MR300

Thermacell MR300 bästa myggskyddet

Det här myggskyddet har blivit bäst i test i flera tester och det är inte konstigt med tanke på produktens funktioner. Thermacell MR300 är ett extremt effektivt myggskydd som passar de allra flesta. Det här myggskyddet fungerar lika bra för dig som vill gå en promenad eller längre vandring genom skogen som för dig som gillar att campa.

Thermacell MR300 är en portabel apparat som du enkelt tar med dig på din vistelse i skogen. Den utsöndrar ett myggmedel som inte luktar något eller stör dig på något sätt. Däremot stör den myggorna och andra liknande djur i allra högsta grad. Det gör att du kan få ett 96-procentigt skydd mot myggor på en yta av 20 m² runtomkring dig. Du kan enkelt fästa apparaten i ditt tält, på din picknickkorg eller ha den fastsatt i din ryggsäck. På det sättet kan du känna dig helt säker på att du slipper störas av myggor.

Det här myggskyddet är uppbyggt av myggmedelsmattor och en gaspatron. Det gör att produkten har en begränsad livslängd på tolv timmars skydd per gaspatron. Samtidigt är det enkelt att packa ner en extra gaspatron eller flera om du vill vara skyddad mot myggen längre än tolv timmar i sträck.

Thermacell MR300 finns i en diskret grön färg som passar utmärkt att ha med under jakten eller på vandringen i skogen. Dessutom finns det också en orange utgåva om du föredrar att hålla apparaten synlig och lätt att ha under uppsikt.

Se priset här

2. Urberg Mosquito Net Single

Urberg Mosquito Net Single

Ett klassiskt sätt att skydda dig mot myggor under en campingtur är genom att använda dig av ett myggnät. Myggnätet är ett beprövat och säkert skydd mot myggor och det har länge tillhört ett av de bästa myggskydden på marknaden.

Mosquito Net Single från Urberg är ett klassiskt myggnät som är anpassat för en enkelsäng. Genom att använda dig av ett myggnät kan du sova gott utan att riskera att störas av mygg eller andra insekter. Nätet är lätt att fästa oavsett om du föredrar att sova på ett liggunderlag eller en luftmadrass. Dessutom är det här myggnätet ovanligt lätt, det väger bara 251 gram. Det gör att du enkelt kan bära med dig myggnätet under en längre vandring och använda det flera gånger om.

Om du föredrar att använda ett miljövänligt myggskydd som inte luktar eller kladdar är ett myggnät verkligen det bästa myggskyddet för dig. Du kan med fördel kombinera det här myggskyddet med kläder eller huvudbonader som består av ett liknande myggskydd. På det sättet kan du vara säker på att du är skyddad mot myggen dygnet runt.

Se priset här

3. Pinewood Mosquito Keps

Pinewood Mosquito Keps

Det här är en praktisk och snygg keps som är en perfekt huvudbonad för dig som gillar att jaga eller för dig som är fågelskådare. Det här är ett riktigt klassiskt och smart myggskydd som på ett smidigt sätt skyddar dig mot alla former av knott, myggor och flygfän av samma art. Just den här kepsen tillåter dig dessutom att bli mer eller mindre helt kamouflerad. Det gör att du enkelt kan speja på djur och fåglar utan att bli upptäckt.

Pinewoods klassiska keps med myggnät är inte bara praktisk och smidig, den är dessutom snygg. På det sättet kan du använda kepsen även utan myggnätet, antingen i skogen eller till vardags. Nätet kan enkelt bäras framför ansiktet med en öppning för ögonen eller så träs nätet över skärmen och då blir det mer eller mindre helt tätt och kamouflerande.

Det här är det bästa myggskyddet för dig som vill ha ett mångsidigt myggskydd med lång livslängd. Både kepsen och nätet går enkelt att rengöra om det skulle behövas och du behöver inte oroa dig för att kvaliteten kommer att försämras med tiden, utan nätet fortsätter att vara effektivt även efter en eller flera tvättar. Utöver att kepsen är lätt att rengöra så är den också vattenavstötande och tålig mot smuts. På det sättet kan du känna dig helt trygg med att du är lika skyddad mot myggor och andra insekter oavsett väder.

Se priset här

4. Nopixgo Armband

Nopixgo Armband

Det här armbandet är en het potatis när det gäller de bästa myggskydden 2020. Den här produkten förändrade delar av marknaden när den släpptes för ett par år sedan. Produkten är helt giftfri, vilket gör att den sticker ut bland andra liknande myggskydd. Det innebär att produkten är helt ofarlig för vuxna, barn och djur.

Nopixgos armband kan användas som myggskydd av både människor och djur. Det gör att du som tycker om att ta med dig dina djur ut i naturen kan känna dig lika säker på att dina djur är lika skyddade mot myggen som du. Armbandet sänder ut en svag så kallad ”biopuls” som minskar risken för mygg markant. Det gör att både du och dina djur kan vara helt skyddade mot mygg på uppemot en radie av två meter. Det här är det perfekta myggskyddet på vandringen i skogen.

Armbandet laddas enkelt och smidigt upp med en medföljande kabel. Det är lätt att justera och passar alla modeller av människor och djur. Dessutom väger armbandet enbart 15 gram, det märks knappt att du har det på dig. Dock bör du eller dina djur inte kombinera det här armbandet med andra armband eller halsband av metall. Det kan störa signalerna som armbandet sänder ut och påverka dess effekt.

Produkten tål både olika väderlekar och kan användas i kombination med olika skyddande kläder. Armbandet finns dessutom i en rad olika färger, vilket ger dig otroligt stora valmöjligheter.

Se priset här

5. Mosquito Spray

Mosquito Spray

Det myggmedel som vunnit flest bäst i test på marknaden genom tiderna måste vara myggsprayen från MyggA. Den här produkten håller fortfarande måttet och skyddar dig effektivt mot myggor och knott. Till skillnad från andra myggmedel innehåller den här sprayen inga giftiga ämnen som inte finns i naturen. Det vill säga, produkten är främst baserad på växtoljor av olika slag och inte kemiska gifter.

Myggsprayen från MyggA skyddar mot svenska myggor, men den har också visat sig vara mycket effektiv mot exotiska myggor. På det sättet kan du använda den här sprayen både i de svenska skogarna och på semestern, oavsett var i världen du befinner dig. Utöver att skydda dig mot myggor och knott så erbjuder den här produkten även ett visst skydd mot fästingar. Det gör att du kan röra dig fritt och säkert i skogen utan att riskera att bli biten.

Om du är ute på en längre vandring, en campingresa eller heldagsutflykt kan det också vara smart att packa med dig sprayflaskan. Även om det här är ett riktigt effektivt myggmedel så tappar den i effekt efter cirka åtta timmar. Då kan det vara bra att applicera en ny dos spray på exponerad hud. Den här sprayen är lika effektiv på barn som vuxna, den är dessutom skonsam mot din hud.

Se priset här

6. Mosquito Stick

Mosquito Stick

Om du föredrar att använda en produkt som inte är en spray är den här varianten ett bra alternativ. Precis som den myggspray som blivit bäst i test bland myggskydd så kommer det här skyddande stiftet också från MyggA.

MyggA är ett ledande svenskt märke när det gäller myggskydd av olika slag. Alla deras produkter är skonsamma mot din hud och de passar både barn och vuxna. Dock bör du som vuxen hjälpa ditt barn att applicera myggmedlet så att det appliceras på rätt sätt och inte hamnar på något olämpligt ställe. Dessutom bör förpackningen förvaras på ett barnsäkert ställe.

Det här stiftet ger ett effektivt skydd mot myggor, knott och fästingar i uppemot åtta timmar. Det gör att det är perfekt att applicera innan du ger dig ut på en skogspromenad eller en joggingtur i skogen. Du kan dessutom enkelt packa ner hela förpackningen om du vill ge dig ut på en längre tur. Produkten innehåller inga kemiska gifter, utan den består till största delen av växter av olika slag.

Stiftet biter lika bra mot svenska myggor som utländska myggor. Det gör att du kan känna dig lika trygg när du vandrar genom de svenska skogarna som under en vandring i regnskogen.

Se priset här

7. Cocoon Travel Net Ultralight

Cocoon Travel Net Ultralight

Det här är det bästa myggskyddet för dig som är väldigt känslig mot mygg och behöver ett pålitligt skydd när du sover i ditt tält eller i din stuga. Det här myggnätet från Cocoon ger dig ett extremt säkert skydd mot myggor och andra insekter, men det är anpassat specifikt för inomhusbruk. Det vill säga, du kan med fördel använda det här myggnätet i kombination med andra skyddande produkter eller under tak.

Cocoon Travel Net Ultralight är en produkt som verkligen håller vad den lovar. Den skyddar dig effektivt mot de flesta former av insekter och produkten väger enbart 155 gram. Dessutom kommer den här produkten med en smidig packpåse. Det gör att du enkelt kan packa upp och packa ner ditt myggnät på ett smidigt sätt.

Du fäster enkelt myggnätet runt din enkelsäng eller runt en luftmadrass. Myggnätet är utrustat med fyra stycken smarta fickor som du kan lägga tyngder eller stenar i för att hålla nätet på plats. Eftersom det här myggnätet är tillverkat av nylon med en täthet på femton denier så håller det både myggor och andra insekter långt borta ifrån dig. På det sättet kan du sova gott och slipper oroa dig för att vakna med otrevliga myggbett.

Se priset här

8. Nano Mosquito Headnet

Nano Mosquito Headnet

Det här är ett av de bästa myggskydden för ditt ansikte. Med Nano Mosquito Headnet håller du ditt ansikte skyddat mot mygg oavsett vad du har för huvudbonad på dig. Myggnätet är enkelt att sätta fast på valfri huvudbonad eller jacka. Du kan dessutom bära nätet utan någon huvudbonad, men för bästa resultat bör du kombinera nätet med en keps, hatt eller klätterhjälm.

Den här formen av myggskydd passar för alla tillfällen. Oavsett om du vill vandra i skogen, paddla kajak, bestiga ett berg eller känna dig säker i kvällssolen på altanen så är det här ett myggskydd för dig. Det är dessutom ett extremt lätt myggskydd som du knappt märker att du har på dig.

Om du föredrar ett myggskydd som inte är kladdigt eller tungt är den här produkten verkligen att rekommendera. Du kan med fördel kombinera det här nätet med bra kläder som också skyddar mot mygg. På det sättet får du ett helt säkert skydd över hela kroppen. Samtidigt så är det här ett flexibelt alternativ för dig som kanske bara behöver skydda ditt ansikte mot mygg och som inte exponerar resten av kroppen.

Du fäster enkelt myggnätet med hjälp av en smart hakrem med dragsko. Det gör att den här produkten enkelt kan anpassas efter olika huvudstorlekar och olika huvudbonader. Den här produkten sliter du inte heller ut på samma sätt som andra produkter på marknaden, utan du kan använda det här myggnätet som effektivt skydd mot myggor under flera säsonger.

Se priset här

9. Exped Travel Wedge

Exped Travel Wedge

Det här myggnätet är perfekt för familjen med campingplaner. Myggnätet från Exped är ett av de bästa myggskydden som finns att köpa, åtminstone när det gäller myggnät. Det här myggnätet passar utmärkt för den lite större sängen eller luftmadrassen. Dessutom är nätet väldigt estetiskt snyggt och bildar som en himmelssäng över sovplatsen.

Travel Wedge från Exped är lätt att bära med sig och det väger bara 430 gram. Det skyddar effektivt mot både myggor och andra insekter. En annan aspekt som skiljer det här myggnätet från andra myggnät är att det här myggnätet är framtaget för att du lätt ska kunna se eventuella insekter som har fastnat i nätet under natten.

Du fäster enkelt myggnätet runt luftmadrassen eller direkt i sängen om du sover inomhus. Myggnätet är utrustat med smarta fästen som gör att det passar sängar och luftmadrasser med olika storlek. Den här modellen är dessutom en av de större varianterna, vilket gör att du får ännu fler möjligheter att använda det.

Travel Wedge från Exped går utmärkt att kombinera med andra former av myggskydd också. På det sättet kan du se till att både du och din familj är skyddade mot myggor och andra insekter både på dagtid och under natten.

Se priset här

10. Djungelolja

Djungelolja

Den här produkten är kanske marknadens bäst beprövade skydd mot mygg. Djungeloljan har använts under lång tid och det är ett vinnande koncept för dig som på ett enkelt sätt vill slippa mygg, knott, andra insekter och fästingar. Produkten ger ett effektivt och hyfsat långvarigt skydd.

Djungeloljan klassas som en typ av bekämpningsmedel. Det är absolut inte det farligaste bekämpningsmedlet och det är godkänt att användas av vuxna. Du behöver dessutom inte använda några större mängder av produkten för att känna dig helt trygg. Däremot bör små barn inte använda produkten alls.

Det här är det bästa myggskyddet för dig som tycker om att vandra i skogen och göra korta eller långa utflykter. Om du tar med dig förpackningen kan du fylla på med mer olja om du märker att effekten minskar. Utöver att skydda dig mot mygg och knott är djungeloljan effektiv mot andra insekter som kan bita eller sticka dig, samt mot fästingar. På det sättet sticker produkten ut jämfört med andra myggskydd som framför allt skyddar dig mot myggor och knott.

Se priset här

Viktigt att tänka på för att hitta det bästa myggskyddet

Det första du bör tänka på för att hitta det bästa myggskyddet för dig är vilken typ av skydd du upplever att du behöver och vilken metod du föredrar. Om du exempelvis främst är ute i skogen för att jaga, vandra eller klättra i berg kan det vara smart att använda dig av heltäckande kläder och någon form av myggnät. På det sättet behöver du inte oroa dig för att du behöver fylla på med skydd under tiden som du är ute, utan du kan vara trygg med att du har ett heltäckande skydd under hela ditt äventyr.

Om du däremot föredrar att använda dig av någon form av medel eller om du bara ska vistas i skogen en kortare stund, då kan det vara bäst för dig att välja ett myggmedel eller armband. Just armbandet har visat sig vara extremt effektivt om du inte använder andra smycken i kombination med armbandet samt har möjlighet att ladda upp armbandet mellan varven. Om du inte har möjlighet att ladda upp armbandet så bör du välja något av myggskydden som du antingen sprayar, droppar eller rollar på din hud.

För dig som letar efter ett effektivt skydd mot myggor och andra insekter som behöver vara mer bestående än ett myggmedel är myggnät ett bra alternativ. Exempelvis om du bor i någon del av landet som är extra fullt av mygg, då kan du välja att använda dig av ett myggnät för att känna dig helt trygg när du ska sova. De flesta myggnät fungerar både inomhus och utomhus, men det kan vara smart att läsa på lite extra innan du bestämmer dig för ett myggnät.

På det sättet kan du säkerställa att du får ett myggnät som passar dina önskemål. Om du behöver ett myggnät för inomhusbruk, exempelvis som skydd i din stuga, då kan du välja ett nät som är anpassat efter inomhusmiljö. Annars bör du i de allra flesta fall välja ett myggnät som tål utomhusmiljö, om du exempelvis planerar att använda det ett tält eller för att sova under bar himmel.

Det kan också vara en fördel att kombinera olika sorters myggskydd om du vet att du ska besöka en plats som är extra myggtät. Myggor trivs bäst vid vattendrag eller i tät skog och därför kan du både använda dig av exempelvis ett myggmedel och ett myggnät om du ska besöka en sådan plats. Däremot kanske det räcker med att använda dig av ett av alternativen om du vet att platsen du ska besöka inte har lika mycket mygg.

En annan aspekt som kan vara viktig att fundera på är om du tillhör dem som lättare blir angripen av myggor eller inte. Det finns nämligen vetenskapliga studier som visar att en del människor får fler myggbett och blir angripna i en större skala än andra. Experternas svar på vad det beror på varierar något, men generellt hänger det på om myggorna föredrar din kroppslukt eller inte. Myggorna avgör det både på luften du andas ut och på hur mycket du svettas samt om din svett luktar gott enligt myggorna. Det kan med andra ord vara väldigt svårt att bedöma, om du inte sedan tidigare har märkt att du blir angripen mer än dina vänner eller din familj.

Dessutom är det extra viktigt att använda myggskydd av något slag om du är allergisk eller misstänker att du är allergisk mot den här formen av insektsbett. Det finns de som får myggbett stora som tennisbollar, om du är en av dem är det extra viktigt att du är noga med att skydda dig mot mygg.

Produkterna som bäst skyddar dig mot mygg varierar en hel del i pris. De billigaste kostar under hundralappen medan de dyraste kostar ett par hundralappar eller mer. Det här kan också vara en aspekt att fundera på innan du slår till på det som känns bäst för dig. På samma sätt kan det vara smart att tänka igenom om du väljer ett myggskydd som potentiellt kan vara skadligare för miljön eller för andra i din närhet – både människor och djur. Den typen av myggskydd ska du helst undvika om möjligt eller enbart välja om du vet att det är ditt bästa alternativ.

Det kan dessutom vara smart att läsa på i testet ovan om du kan använda det myggskydd du funderar på att köpa flera gånger eller om du måste fylla på det på något sätt. Det är nämligen en aspekt som kan ha en ekonomisk påverkan. Exempelvis om du väljer en produkt som kostar lite mer vid inköpstillfället, men som du kan använda fler gånger utan att fylla på så har du i slutändan sparat pengarna som det kostar att köpa flera av en billigare produkt.

Sammanfattning av testet

Det finns många olika sätt att skydda sig mot mygg och andra insekter på marknaden idag. Oavsett vem du är och vad du behöver ett myggskydd till så finns det något för dig. Det bästa sättet att hitta det bästa myggskyddet för dig är att läsa på ordentligt innan du slår till samt att prova dig fram om du har möjlighet. De flesta myggskydden på marknaden är effektiva, men de har lite olika baksidor.

Om du exempelvis vill ha ett effektivt myggskydd som du inte behöver bära med dig eller om du ska vara ute under en kortare tidsperiod, då bör du använda någon form av myggmedel. Däremot bör du läsa på noga när du väljer myggmedel så att medlet inte påverkar barn eller djur i din närhet på ett negativt sätt. Det är också viktigt att välja ett myggskydd som är anpassat för olika väderlekar och som håller under en längre tid om du vet att du kommer att befinna dig på resande fot en längre period.

Andra aspekter som varierar mellan de olika myggskydden är främst priset på myggskyddet och hur mobil du kan vara samtidigt som du använder skyddet. Om du mest ska sitta still eller behöver ett effektivt skydd när du ska sova så kan det vara smart att använda dig av ett myggnät eller ett myggskydd som kan stå på samma plats och utsöndra ett skydd över ett visst område.

Senast uppdaterad: februari 16, 2021