Mörkerkikare bäst i test 2022 – Hitta bästa mörkerkikare här!

 
1. Pulsar Accolade 2 2. HIK Vision 3. Minox
Pulsar Accolade 2 LRF XP50 bästa mörkerkikare Värmekikare HIK Micro LYNX 6 mm

MINOX NVD 650 Digital Night Vision

Se priset här Se priset här Se priset här

Spenderar du mycket tid ute i naturen på natten? Som jägare är det många som väljer att jaga just nattetid, eftersom det är då som majoriteten av djuren är ute och är aktiva. Då faller det sig naturligt att du även kommer vilja se ordentligt och då kan en nattkikare vara ett riktigt bra alternativ. På marknaden finns det många olika typer av nattkikare eller mörkerkikare att välja mellan. Vissa är till och med så avancerade att du kommer kunna spela in allting.

I detta bäst i test för bästa mörkerkikaren har vi listat fem stycken produkter som verkligen håller måttet. Vi har valt ut vinnare i olika prisklasser, för att du ska kunna hitta en som passar dig så bra som möjligt.

Med en mörkerkikare får du en produkt som är perfekt för dig som älskar att vara ute och jaga på natten. Precis som med många andra kikare kommer du att kunna hitta mörkerkikare i alla möjliga format, designer och med olika finesser och funktioner. Här finns bland annat mindre kikare som med fördel får plats i din ficka, men även större alternativ med moderna tekniska egenskaper som kan komma till användning. Vi börjar, i vanlig ordning, vårt bäst i test för bästa mörkerkikaren med att titta på vinnaren i den högsta prisklassen.

Topp 5 bästa mörkerkikare 2022

1. Pulsar Accolade 2 LRF XP50

Pulsar Accolade 2 LRF XP50 bästa mörkerkikare

Pulsar Accolade 2 LRF XP50 är en mycket högteknologisk nattkikare som är utrustad med en avståndsmätare. Den här kikaren lämpar sig för den som har en stor budget och som är beredd att använda den till det yttersta. För att säkerställa att Pulsar Accolade 2 LRF XP50 verkligen är i toppklass har man sett till att förse den med de bästa värmesensorerna i världen. Värdet ligger på 40 mK, vilket säkerställer många härliga kontraster, en klarare bild och mer detaljer.

Ett stort plus för Pulsar Accolade 2 LRF XP50 är att du även får med många tillbehör i samband med din beställning. Du kommer bland annat att få med en rengöringsduk och en bärrem, men även en bärväska, ett IPS7-batteripack samt en batteriladdare och en micro-USB-kabel.

Se priset här

2. Värmekikare HIK Micro LYNX 6 mm

Värmekikare HIK Micro LYNX 6 mm

Det är inte alla som vill betala över 20.000 kronor för sin mörkerkikare och därför går vi nu vidare till den första vinnaren i mellanpriskategorin i vårt mörkerkikare test. Här hittar du ingen mindre än Värmekikare HIK Micro LYNX 6 mm, som är ett utmärkt val för den som jagar med åtel. Värmekikaren har många praktiska och bra funktioner. Bland annat kommer du att snabbt kunna upptäcka de olika djuren som rör sig i mörkret, samtidigt som du får en kikare som är praktisk och lätt.

Värmekikare HIK Micro LYNX 6 mm har en 160×120 bildsensor och en Icos skärm på 750×540. Sensorn är mycket känslig och gör det möjligt för dig att se bra på hela 300 meters avstånd. För att göra kikaren extra unik har man dessutom valt att tillverka den med en avståndsmätning, en hotspot tracking och en wifi-hotspot. På så sätt kommer du att kunna skicka bilder mellan mobilen och kikaren.

Se priset här

3. MINOX NVD 650 Digital Night Vision

MINOX NVD 650 Digital Night Vision

Vi går vidare till nästa vinnare i mellanpriskategorin i detta test för mörkerkikare. Med MINOX NVD 650 Digital Night Vision får du en kikare som fungerar optimalt i de allra mörkaste förhållandena och du har också en inspelningsfunktion som gör att du kan fånga allt du ser på film. Den optiska förstoringen ligger på 6x, men den som önskar kan välja att utöka detta till 30x vid behov. MINOX NVD 650 Digital Night Vision har en inbyggd IR-lampa som du med fördel kan aktivera om det skulle vara för lite ljus där du befinner dig. Lampan når 350 meter.

MINOX NVD 650 Digital Night Vision är lätt att bära med sig och väger endast 765 gram. Det gör att du med fördel kan få plats med den i fickan om du så skulle önska. Tack vare microSD-kortet kan du spela in och spara alla observationer, för att sedan titta på dem när helst du känner eller varför inte dela filmerna med andra i jaktlaget?

Se priset här

4. Elite NV-400 dag/natt kikare

Elite NV-400 dag/natt kikare

Nu är det dags att titta på vinnarna i budgetprisklassen. Först ut är Elite NV-400 dag/natt kikare, vilket är en riktigt bra och högkvalitativ mörkerkikare som lämpar sig för de allra flesta. Denna kikare kan du även använda under dagen och tack vare en hög CMOS kommer du att kunna se upp till 400 meter. Upplösningssensorn ligger på 640×480 och du kan även koppla ihop denna med 850 nm IR för en klarare bild.

Elite NV-400 dag/natt kikare är lätt och behändig. Kikaren har en batteritid på 6 timmar och du får med en USB-kabel, AV-kabel och ett SD-kort i samband med beställning. Här medföljer även en väska och en manual.

Se priset här

5. Burrel NV-400 Nattkikare

Burrel NV-400 Nattkikare

Är du nybörjare inom jakt eller inte vill betala för mycket för din nattkikare kan vi rekommendera Burrel NV-400 Nattkikare. Burrel NV-400 Nattkikare är ett riktigt bra budgetalternativ där du både kan se i mörker, men även filma och fotografera. Kikaren drivs med hjälp av AA-batterier och är ett prisvärt alternativ värt att titta närmare på.

Burrel NV-400 Nattkikare erbjuder en zoom på 3,5-7x och är dessutom utrustad med en objektivdiameter på 31 mm. Du kan även ansluta din Burrel NV-400 Nattkikare med en USB- eller en AV-kabel för att föra över alla bilder och filmer som du har fått in. Burrel NV-400 Nattkikare väger endast 750 gram och är således en nätt och smidig kikare som inte kommer att vara till besvär. Observera att minneskort inte ingår vid beställning.

Se priset här

Köpguide för bästa mökerkikare

Med en köpguide kommer det att vara betydligt lättare för dig att ta ett bra beslut när du ska köpa en mörkerkikare. Oavsett om du är nybörjare inom jakt eller om du har jagat väldigt länge kan det vara svårt att veta vilket alternativ som man ska satsa på.

Vilken mörkerkikare är bäst?

Vilken mörkerkikare som kommer vara ditt bästa alternativ beror på vad du planerar att använda kikaren till. Även din budget kommer att vara avgörande för frågan. Är du beredd att lägga ut mycket pengar kan vi rekommendera en termisk kikare, medan den som är ute efter mer detaljerade bilder bör satsa på ett mer klassiskt alternativ. Night vision passar den som kommer befinna sig i ett totalt mörker under jakten. Vi rekommenderar någon av våra vinnare i vårt test!

Vad kostar en mörkerkikare?

Hur mycket en mörkerkikare kommer kosta är nästan omöjligt att besvara. Orsaken till detta är helt enkelt för att priserna skiljer sig åt väldigt mycket. Det finns kikare som kostar över 50.000 kronor och det finns bra nattkikare för någon enstaka tusenlapp. Vi rekommenderar att du sätter en budget för hur mycket din kikare får kosta, innan du beger dig ut för att utforska utbudet.

Vem är i behov av en nattkikare/mörkerkikare?

Alla människor som gillar att vara ute på natten och utforska naturen kan absolut vara i behov av en bra nattkikare. Är du jägare är det trots allt extra viktigt, eftersom skogarna kan vara mycket mörka och dina egna ögon räcker sällan till för att upptäcka dina byten. Även den som ofta campar eller hikar under mörkare kvällar kan ha nytta av en mörkerkikare, såväl som fågelskådare.

Måste man ha en mörkerkikare?

En mycket vanlig fundering, speciellt hos nya jägare, är om man verkligen måste ha en mörkerkikare med sig. Sanningen är att det inte finns några krav eller regler på någon form av utrustning alls. Du behöver inte ha en jaktryggsäck. Du behöver inte ha en jaktkniv och du behöver inte ens ha ett jaktgevär om du inte vill. Dock är det viktigt att vara medveten om att utrustningen är framtagen för att göra det enklare för dig och för att din jaktupplevelse ska bli så bra som möjligt. Även om det inte är ett måste kan vi absolut rekommendera att du satsar på en mörkerkikare om du vistas ute i skogen under kvällar och nätter, alternativt jagar under vintern då dagarna ofta är mycket mörka.

Summering

Med detta bäst i test kommer det att bli lättare för dig att hitta en mörkerkikare som passar dina behov. Är du beredd att betala en hel del kan vi rekommendera vinnaren i premiumklassen, medan budgetalternativen är bättre för den som vill spara in på plånboken men ändå få en riktigt bra produkt. Kom ihåg att läsa igenom köpguide innan du gör ditt val. Här får du massor med bra information som kommer göra din beslutsprocess enklare och förhoppningsvis även säkerställa att du blir 100 % nöjd med ditt val.

Senast uppdaterad: februari 16, 2021