Bästa luftvapen ammunition 2022 – Vårt luftvapen ammunition test

I samband med att du inhandlar ditt första luftvapen är det mycket troligt att nästa steg blir att undersöka vilken ammunition som passar bäst utifrån ditt ändamål. 

Det här testet är tänkt att guida och vägleda dig till marknadens bästa luftvapen ammunition.

Vilken typ av kula som är optimal styrs som vanligt utifrån vilket primärt syfte du har med ditt skytte så i slutet av testet kommer vi gå igenom lite vanliga frågor och beskriva några viktiga frågor att ställa sig själv innan köpet.

Men nu ska vi gå rakt på sak och presentera bästa luftvapen ammunition. Vi börjar givetvis med den ammunition vi funnit absolut bäst och mest prisvärd.

Topp 4 bästa luftvapen ammunition 2022

Sammanfattning av vårt test

Dessa fyra produkter tycker vi håller hög kvalitet till ett väldigt bra pris. Som du noterat är det ammunition i lite olika varianter vilket gör att vi känner oss säkra på att du kan hitta den kula som passar bäst i förhållande till det skytte du primärt ska bedriva.

Vi ska titta på några vanliga tankar och funderingar som brukar uppkomma när man talar om ammunition till luftvapen.

Vanliga frågor kring luftvapen ammo

Vad är det för skillnad på rundkulor och diabolkulor?

Det absolut vanligaste och det vi kikat på i vårt test är klassiska diabolkulor. Rundkulor är en variant som nästan uteslutande används i magasinomladdande luftvapen.

Så det är oftast inte så mycket att fundera på här, utan det handlar om att hitta den variant av diabolkula som passar bäst.

Vilken variant av diabolkula är bäst? 

När man ska inhandla diabolkulor kan man snabbt bli varse att det finns en hel del olika varianter att välja mellan.

Vanligtvis ser man en uppdelning mellan platt, rund och spetsig nos. Om du är hobbyskytt som vill träna prickskytte är detta inget du behöver lägga någon särskild energi på att undersöka. Samtliga kulor gör ungefär samma jobb och penetrerar ungefär lika bra.

Som du såg i vårt test är det lite skillnad när det gäller ammunition som ska användas till jakt av skadedjur. Då ser vi gärna att kulan är av hålspetsmodell och det är också bra om kulan har förmåga att expandera vid kontakt.

Sammanfattning

Nu hoppas vi att du har fått lite bättre koll på vilken ammunition som finns på marknaden och vilka skott som är mest prisvärda. I tillägg hoppas vi att du förvärvat kunskap som gör att ditt inköp av ammunition går smidigt både nu och i framtiden. 

Slutligen vill vi såklart önska dig ett stort lycka till  och hoppas verkligen att vi hjälpt dig hitta en ammunition som ligger helt i linje med ditt bruk av luftvapnet.

Skulle du ha några frågor är du givetvis varmt välkommen att höra av dig.

Som vanligt när det gäller luftvapen. Glöm inte att behandla det som just ett vapen. Kulorna är rejält kraftfulla och kan lätt åsamka skada både på djur och människor.

Skjut lugnt och pricksäkert!

Senast uppdaterad: april 30, 2022