Jakthandskar bäst i test 2022 – Hitta bästa jakthandskar här!

 
1. Pinewood 2. Härkila 3. Swedteam
Pinewood Värmehandske bästa jakthandskar Härkila Metso Active Handske

Swedteam Zero Dry Handske

Se priset här Se priset här Se priset här

Att bege sig ut på jakt är väldigt roligt och spännande, men bor du i Sverige eller på annan plats där det är ett nordligt klimat är det viktigt att vara väl förberedd. Vädret kan skifta väldigt kraftigt och under de kallaste månaderna är det bra att ha varma kläder med sig. Detta är extra viktigt om du som jägare ofta är mycket stillasittande, till exempel om du är på ett jaktpass. Med ett par riktigt bra jakthandskar kan du säkerställa att dina händer är varma och behagliga, samtidigt som handskarna också ger ett bra skydd.

I skogen kommer du att behöva röra dig en hel del. Du kanske kommer att behöva klättra upp någonstans för att få en bra utsikt över området, eller så behöver du flytta på kalla och blöta grenar som är i vägen för din framfart. Är det kyligt ute kommer det inte att ta lång tid innan dina händer är kalla och detta är inte bara obehagligt, utan gör även att du inte får samma goda precision och skottsäkerhet när det är dags att avfyra geväret. I detta bäst i test kommer du att få läsa om fem riktigt bra jakthandskar i olika prisklasser. Vi listar de bästa jakthandskarna i premium- mellan- och budgetprisklassen.

Nu är det dags att titta närmare på de produkter som vi har valt ut till vårt bäst i test! Att jämföra jakthandskar på egen hand är en tidskrävande uppgift, men vi har gjort grovjobbet åt dig. Vi såg till att vi scannade av marknaden på djupet för att kunna erbjuda dig de tveklöst bästa alternativen i alla prisklasser och med olika funktioner. Det var tydligt att modellerna skiljde sig en hel del från varandra och att det fanns olika finesser och egenskaper som var värda att lyfta. Det alla har gemensamt är dock att de är handskar som är framtagna för jakt.

Vi vill att det ska bli så enkelt för dig som möjligt att hitta ett par bra jakthandskar och med vår köpguide och bäst i test kommer beslutsprocessen att bli betydligt enklare. Förhoppningsvis kommer du att hitta dina absolut bästa och mest praktiska handskar precis här och nu!

Topp 5 bästa jakthandskar 2022

1. Pinewood Värmehandske

Pinewood Värmehandske bästa jakthandskar

Vinnaren i vår premiumkategori är inga mindre än värmehandskarna från Pinewood. Det här handskarna är utmärkta alternativ för den som är extra frusen och som är beredd att betala lite mer för att få ett par högkvalitativa jakthandskar som verkligen håller måttet. Med ett par värmehandskar behöver du aldrig oroa dig för att du ska frysa och behöva blåsa händerna varma igen! Handskarna sköter nämligen hela jobbet åt dig.

Pinewood Värmehandske är ett par batteridrivna handskar som kan värmas upp till en maximal temperatur på 50 grader. Handskarna kan sedan se till att hålla denna värme i upp till 4 timmar. Med Pinewood Värmehandske får du ett mycket brett användningsområde och handskarna fungerar lika bra för jägare som sitter på pass, som de fungerar för den som ska ut på långa och kalla promenader med sin hund.
Handskarna är utformade med ett par infravärmeslingor som är tillverkade i ett högkvalitativt kolfiber och som är strategiskt placerade på de ställen som man vanligtvis fryser mest om. Det betyder bland annat på ovansidan av dina fingrar. Här hittar du också de batterier som handskarna drivs med och dessa är återladdningsbara för att du ska slippa byta batterier med jämna mellanrum. Välj mellan tre olika värmenivåer och reglera detta enkelt genom att trycka på kontrollknappen.

Se priset här

2. Härkila Metso Active Handske

Härkila Metso Active Handske

Vill du inte betala fullt lika mycket för dina handskar kan Härkila Metso Active Handske vara ett bättre alternativ. Dessa snygga och bekväma handskar i ull blir dina för cirka 700-800 kronor och är mycket praktiska och värmande. Ett riktigt stort plus är att de dessutom är mycket tysta, samtidigt som de är relativt vattenavvisande. Här har tillverkaren sett till att kombinera en modern passform med ett fantastiskt bra material för att skapa en jakthandske som håller måttet!

Tycker du att det är jobbigt att behöva ta av dig handskarna varje gång du ska pilla på din mobiltelefon? Då är du inte ensam, men med Härkila Metso Active Handske är detta ett minne blott. Med dessa jakthandskar kommer du nämligen att kunna använda dig av din touchscreen som vanligt, utan att behöva ta av dig dem. På toppen av ditt skjutfinger kommer du dessutom hitta en liten ”lucka” som gör att du kan hålla tillbaka handsken och på så sätt få skjutfingret fritt. Bättre än så blir det inte! Det tysta materialet gör att Härkila Metso Active Handske lämpar sig bra för jakt på bland annat björn och älg, men även för löshundjakt.

Se priset här

3. Swedteam Zero Dry Handske

Swedteam Zero Dry Handske

Vi fortsätter till vinnare nummer två i mellanpriskategorin och tittar närmare på vad Swedteam Zero Dry Handske har att erbjuda. Det här är en snyggt designad handske som kommer i en kamouflerad färg som lämpar dig för snö och kalla väderlekar. För cirka 450 kronor kan den bli din och du slipper oroa dig för att bli kall och stel om händer och fingrar. Swedteam Zero Dry Handske är helt vattentät och också utrustad för att stå emot hårda och isande vindar.

Swedteam har varit mycket noggranna med att ta fram en handske som är tillverkad i ett så slitstarkt material som möjligt. När du ska ut i skog och mark är detta naturligtvis väldigt viktigt och till och med avgörande för hur bra jaktupplevelse som du kommer att få. För att säkerställa hållbarhet och största bekvämlighet har Swedteam Zero Dry Handske tillverkats med ett yttertyg i 100 %polyester, en insida i 100 % polyuretan och en stoppning med 100 % polyester.
Även membranet i handsken är tillverkad i 100 % polyuretan. Här har man också sett till att du ska slippa ta av dig handsken när det är dags att avfyra ett skott. Med vanliga handskar kan det ibland vara svårt att böja skjutfingret ordentligt, men Swedteam Zero Dry Handske är utrustad med ett skjutfinger i ett extra elastiskt material för just detta ändamål!

Se priset här

4. Swedteam Comfort M Handske

Swedteam Comfort M Handske

Det är alltid lite extra spännande när vi ska bege oss in på vinnarna i budgetkategorin. När vi väljer ut dessa produkter är vi alltid lite extra noggranna med att se till att vi välja modeller som inte bara är billiga, utan som också är riktigt bra. Man kan inte enbart gå på priset när man gör ett bäst i test, eftersom det främst är egenskaperna och effektiviteten i vantarna som ska vara den avgörande faktorn.

Med Swedteam Comfort M Handske får du en jakthandske som bara kostar några enstaka hundralappar och som är mjuk och behaglig. Det flexibla materialet säkerställer att handsken är enkel att röra sig i och att du inte blir begränsad när det till exempel är dags att avfyra ditt gevär. Swedteam Comfort M Handske är utrustad med en ovansida som är vindtät och på undersidan av handsken (innerhanden) hittar du PU som ser till att du får det bästa greppet.

Observera att Swedteam Comfort M Handske dock inte är vattentät och därför rekommenderar vi inte att du använder dig av den om du ska jaga under våta förhållanden eller vid kusten. Den är dock utmärkt som en allroundhandske när du vill värma upp frusna händer. Swedteam Comfort M Handske kommer i storlekarna M-XXL och passar därför många olika typer av jägare.

Se priset här

5. Pinewood Samuel Fleecehandske

Pinewood Samuel Fleecehandske

På sista plats i vårt bäst i test hittar du jakthandskar som inte kostar mer än 50-lappen. Med Pinewood Samuel Fleecehandske får du ett bra alternativ om du ska jaga under höst och vårsäsong, eftersom den inte är speciellt tjock eller har några specifika värmafunktioner. Fleece är dock ett material i sig som är mycket behagligt, mjukt och varmt, men Pinewood Samuel Fleecehandske kommer kanske inte hålla för de allra lägsta minusgraderna.

Pinewood Samuel Fleecehandske är tillverkad i 100 % polyester och kommer i flera olika storlekar. Här kan du välja mellan M, L och XL, för att hitta den storlek som passar dig. Det är viktigt att handskarna inte sitter för trångt, men de ska heller inte vara för stora, eftersom detta kommer att resultera i att de är i vägen eller glider av titt som tätt. Är du mycket mån om att få välja färg på dina handskar kan vi även meddela att Pinewood Samuel Fleecehandske kommer i färgerna svart och jaktgrön. Båda färgerna är mycket diskreta och minskar risken för att du ska bli upptäckt i skogen.

Se priset här

Köpguide för bästa jakthandskar

Det finns flera anledningar till varför du bör ha med dig ett par riktigt bra jakthandskar när du ska ut i skog och mark. Till att börja med kommer handskarna att se till att dina händer är skyddade mot vassa grenar eller stenar, men de kommer också att se till att dina händer är varma och skyddade från kyla och väta. Marknaden erbjuder ett stort urval av många olika typer av handskar och det är inte alltid så lätt att veta vilka man ska välja.

Det är inte ovanligt att erfarna jägare har flera olika typer av handskar, för att kunna variera när tillfället tillåter. Det kan till exempel vara ett par tunnare handskar för vår och höst, men också ett par varmare handskar på vintern. Här har du både klassiska och mer moderna alternativ att välja mellan. En typ av jakthandske som blivit mycket uppskattad under vintern är värmehandsken. I vårt bäst i test för bästa jakthandsken har vi valt att ha med just en sådan handske som vinnare i vår premiumkategori.

En bäst i test köpguide är något som både nybörjare och erfarna jägare kan ha stor användning för. I köpguiden kommer du bland annat få läsa om hur mycket de bästa jakthandskarna kan kosta, men du kommer också få information om vad du bör tänka på innan du väljer och vilka handskar som passar bäst i olika situationer. Innan vi dyker djupare in i detta ska vi först titta närmare på vem det är som är i behov av en jakthandske allra mest.

Vem behöver en jakthandske?

Majoriteten av alla människor, vuxna som barn, använder sig av handskar årligen. Under höst och vinter blir det väldigt kallt i Sverige och för att minska risken för obehag (men även köldskador) är vantar eller handskar ett måste. Skulle du fråga oss vem som är i behov av ett par varma vantar så skulle svaret vara ”Alla”. Frågar du däremot vem som är i behov av ett par jakthandskar är svaret inte detsamma.

Om du är intresserad och utöver jakt kommer du att vara i behov av ett par ordentliga och värmande jakthandskar. Med jakthandskarna kan du inte bara skydda händerna mot vind, kyla och vatten, utan du minskar också risken för att bli smutsig när du hanterar ett avlidet djur eller när du ska använda ditt vapen. Det är naturligtvis något som kommer att vara till stor fördel för dig. Fördelen med jakthandskar är att de är specifikt framtagna för att vara extra tåliga och slitstarka och är tillverkade i ett material som dessutom är vattentåligt.

Det finns dock inga krav som säger att du måste vara jägare för att kunna använda dig av ett par jakthandskar. Majoriteten av de modeller som finns på marknaden (och i vårt bäst i test) lämpar sig lika bra för andra typer av utomhusaktiviteter. Det kan till exempel handla om löpning, vandring eller cykling, men egentligen är det bara du som sätter gränser för ditt användningsområde. Om du är i behov av ett par handskar som kommer att skydda dina händer ordentligt och som är riktigt tåliga är jakthandskar alltid ett riktigt bra alternativ och vi rekommenderar dig att välja någon av de modeller som vi anser är de bästa!

Jakthandskar – Vilka ska man välja?

Om du inte har hittat dina favorithandskar ännu kanske du funderar på vad det är för handskar som du bör välja. Är det så att du sysslar med jakt skulle vi vilja säga att du alltid ska välja ett par jakthandskar som är vind- och vattentäta. På så sätt minimerar du risken för att du ska bli kall och blöt om dina händer och fingrar. Det är även viktigt att du väljer ett par som är tillverkade i ett ordentligt och rejält material. Handskarna ska kunna användas utan att det går sönder i första taget. Alla de produkter som vi har med i vårt bäst i test håller absolut måttet och är alla tillverkade i en hög kvalitet.

Ska du välja jakthandskar till vintern finns det kanske ännu mer saker som du måste ha i åtanke än om du ska välja ett par till vandring eller cykling. Du måste kunna avfyra ditt gevär och detta utan att du ska behöva ta av dig handskarna för att få ett ordentligt grepp. I dessa situationer rekommenderar vi att du väljer att par handskar som är av en lite mindre och nättare modell, så att du slipper känna begränsning i fingrar eller händer.

Vad kostar ett par jakthandskar?

När du ska köpa din jaktutrustning i form av jakthandskar vill du säkerligen veta hur mycket du kommer att behöva lägga ut. På så sätt är det enklare att skaffa sig en bra budget, men att säga hur mycket ett par jakthandskar kostar är ytterst svårt. Det finns handskar inom alla olika priskategorier och det är egentligen bara ditt eget intresse och din egen plånbok som kommer vara avgörande för hur mycket du vill betala.

Tittar man på högkvalitativa värmehandskar för jakt kan dess ligga på 1000-2000 kronor, medan ett par enklare modeller kan kosta runt 500-700 kronor. Letar du efter de billigare alternativen kan du komma undan med några enstaka hundralappar och ibland billigare än så. Priserna varierar alltså väldigt mycket, men räkna med ett pris på 300-900 kronor om du vill ha en riktigt bra modell.

Vilka är de bästa jakthandskarna?

Att säga vilka de bästa jakthandskarna är kommer vara lika svårt som att säga hur mycket ett par jakthandskar kostar. Det är nämligen så att det inte finns en ”bästa jakthandske” för alla typer av jägare. Här måste du välja en produkt utifrån dina egna behov och utifrån användningsområdet.

Ska du jaga under vintermånaderna i många minusgrader kan det vara värmehandskar som är de bästa för dig, medan värmehandskar troligtvis skulle få dig att svettas riktigt ordentligt om det är många plusgrader ute. Ett par tjockare handskar skyddar bättre mot vind och vassa grenar, men de kommer också att vara mer otympliga när du ska avfyra ditt gevär.

Genom att titta på ditt behov kommer det att vara lättare för dig att välja. Stirra dig inte blind på priset alldeles för mycket utan satsa istället på att välja en produkt som du verkligen kommer att bli nöjd med. Är du osäker på om du kommer att vara i behov av jakthandskar eller inte kan vi rekommendera att du börjar med lite billigare modeller. Våra vinnare i mellan- och budgetprisklassen är till exempel ett riktigt bra val. Är du däremot en erfaren jägare som vet precis vad du behöver kan du bara välja de handskar som lämpar sig bäst. Svårare än så är det egentligen inte.

Vilka handskar lämpar sig för nybörjare?

I vanliga fall brukar vi alltid rekommendera att nybörjare börjar med en lite billigare utrustning. Det är helt enkelt för att man kanske inte ännu är tillräckligt varm i kläderna eller vet vilken utrustning som man verkligen kommer att ha användning för. När det kommer till jakthandskar kan vi dock inte säga riktigt samma sak. Alla jägare är i behov av ett par bra och högkvalitativa jakthandskar som håller händerna varma och sköna.

Om det är så att du vill ha en dyrare modell är det helt enkelt upp till dig själv. Både dyrare och lite billigare modeller kan vara utmärkta alternativ att komma igång med. Känner du dig däremot osäker på om ett par jakthandskar är något som du kommer ha användning för överhuvudtaget är de billiga modellerna bra att börja med. Skulle du ångra dig kommer du inte att behöva känna att du har gjort av med alldeles för mycket pengar heller.

Jakthandskar till mobilen

Idag är människor väldigt fästa vid sin mobiltelefon. Vi har med oss mobilen vart vi än går och använder den till nästan precis allting. Om man inte har kunskap eller erfarenhet inom jakt kan det kanske vara svårt att förstå varför mobilen skulle vara viktig i detta sammanhang, men det kan vi garantera dig att den är. Med mobilen kommer du att kunna kommunicera med de andra personerna i jaktlaget och kanske använder du den också för GPS eller för att få bilder från din åtelkamera. Är du hundförare kanske du har en hunndpejl kopplad till en applikation i mobilen, som visar vart din hund befinner sig.

Mobilen används alltså väldigt ofta i samband med jakt och då är det knöligt och jobbigt att behöva plocka av sig handskarna varje gång som mobilen ska användas. Idag har de allra flesta någon form av smartphone och för att du ska kunna använda touchskärmen behöver handskarna plockas av, åtminstone i de allra flesta fall. Tillverkare av jaktprodukter har verkligen tänkt på den här frågan mycket och därför har det också skapats modeller som du kan använda till mobilen, utan att du ska behöva ta av dig dem. Härkila Metso Active Handske, som är en av vinnarna i vår mellanpriskategori, är ett utmärkt exempel på detta!

Är jakthandskar ett måste?

Det finns egentligen ingenting som är ett måste när du ska välja utrustning till jakten. Du måste inte ens ha ett gevär om du hellre skulle vilja jaga med pilbåge. Det enda som egentligen är ett måste är väl att du måste ha en licens om du ska framföra ett vapen, men vi kan inte säga att det är ett måste att ha ett par jakthandskar.

Det vi däremot kan säga är att jaktupplevelsen kommer att bli otroligt mycket bättre. Höst och vintermånaderna i Sverige kan vara otroligt kalla och ännu kyligare är det om du vistas i norr. Vi tycker att alla jägare bör investera i ett par bra handskar för jakt, men sen är det inte säkert att man behöver de flashigaste eller dyraste alternativet. Att ha något som skyddar dina händer när du rör dig ute i skogen är dock nödvändigt, oavsett om du går långa sträckor och blir kall och blöt eller om du är stillasittande på jaktpass.

Varför vi rekommenderar att du väljer ett par jakthandskar är helt enkelt för att vi vet att du kommer att få stor användning för dem. Föreställ dig själv hur jobbigt och obekvämt det kommer vara att försöka avfyra ett gevär med stelfrusna händer. Det minskar inte bara chansen för att du ska träffa ditt byte, utan händer som inte har full funktion (och håller i ett vapen) kan också bli en fara för andra djur eller människor som inte står i målsiktet.

Summering

Med ett par bra jakthandskar kan du känna dig säker på att dina händer alltid är varma, sköna och torra. Att jaga ute i skog och mark under de kallaste månaderna är rena döden för händerna om du inte ser till att skydda dessa ordentligt. Marknaden erbjuder alla möjliga modeller på jakthandskar och de finns även de som har unika funktioner. Vår premiumvinnare är bland annat utrustad med värmeslingor, medan en av våra mellanprisklassvinnare kan användas till mobiltelefoner. Om du inte har läst igenom vår köpguide ännu rekommenderar vi att du gör detta innan du väljer vilka handskar som du ska klicka hem!

Senast uppdaterad: februari 16, 2021