Bästa Ammunitionen Till .308 Winchester (2022) – Stor guide

 
1. Federal Fusion .308Win 2. JBH 165gr 308Win 3. Sako Hammerhead
Se priset här Se priset här Se priset här

Söker du efter den bästa ammunitionen till .308? Då har du hittat rätt!

I denna guide kommer vi vägleda dig i djugeln av ammunition för .308 Winchester. Ammunitionen som passar perfekt mot större djur som t.ex. älgar, och 308:an är en stor favorit i hela världen.

.308 har använts sedan 50-talet och sedan dess har en hel del revolutionerande ammunition kommit till marknaden – så behövs verkligen .308 Winchester fortfarande? Absolut (tycker vi!)

Topp 3 bästa ammunition för .308 2022

Topp 3 bästa .308 ammunitionen 2022:

  1. Federal Fusion .308Win
  2. Jbh 165gr 308Win
  3. Sako Hammerhead

Köpguide för .308 ammo

Tänk på vilket vapen du har idag

Vad har du för vapen idag? Säkerställ att vikten på kulan funkar bra med ditt vapen du har idag. Just ammunition är så pass individuellt då det beror lite på vad för syfte man skall använda det till och vad för vapen man har hemma i vapenskåpet.

Samtliga 3 kulor vi listat i denna artikel är grymma kulor och vi rekommenderar dig att testa dig fram till vilka du föredrar. Vi finner det högst osannorlikt att du skulle bli missnöjd med någon av dem dock.

Vikt på kulan & typ av kula

Kulvikten bör vara minst 100 grains för att den ska ge tillräckligt bra effekt när den används till jakt. Jagar du större djur är det viktigt att kulan så snabbt som möjligt kan tränga in trots förhinder och ge en så pass smärtfri process som möjligt även för bytet.

Det finns en hel del kultyper och som vi tidigare pratat om handlar det i grund och botten om din personliga preferens. Vårt bästa tips här är att testa dig fram genom att köpa hem flera olika kulor och sedan se vilka du tycker är bäst för de endamålen du skall använda dig av dem för. Fråga även folk i jaktlaget om de har några rekommendationer just baserat på vad ni jagar och ditt vapen – att välja ammo ska vara kul!

Senast uppdaterad: maj 22, 2022